به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان،جواد تاراسی از تشکیل کمیته راهبردی با همکاری معاونت امور اجتماعی دانشگاه
علوم پزشکی زنجان برای طرح ارتقا و کاهش آلاینده در هشت محصول منتخب خبر داد و گفت: با عنایت به ابلاغ مصوبات نشست ملی رؤسای دبیرخانههای کارگروه سلامت و امنیت غذایی اصلاح و بهبود میانگین عوامل خطرزای شاخص (سموم آفات نباتی، فلزات سنگین و نیترات) در هشت محصول کشاورزی پرمصرف در استان زنجان صورت میگیرد.
او اظهار کرد: سیب درختی، خیار بوهای، خیار گلخانهای، گوجه فرنگی بوتهای، گوجه فرنگی گلخانهای، پیاز و سیب زمینی از جمله هشت محصولی هستند که در این طرح در استان مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان گفت: پیرو تفاهم نامه امضاء شده بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص سالم سازی محصولات کشاورزی فعالسازی کمیته فنی تهدید کنندههای محیطی سلامت با موضوع مدیریت آلایندگی آب و آبیاری محصولات کشاورزی، مدیریت مصرف سموم آفت کشها و
کودهای شیمیایی در استان آغاز شده است.
تاراسی تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی به عنوان ارائه دهنده برنامه عملیاتی و سازمان غذا و دارو به عنوان نقطه کانونی برنامه در نظر گرفته شده است.
او گفت: بازرسی مستمر، نمونه برداری و انجام آزمایشات با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت به منظور کنترل باقیماندههای سموم آفت کش، نیترات، فلزات سنگین، سرب، کادمیوم و آرسنیک و با توجه به دورههای زمانی مشخص نمونه برداری به عمل میآید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان، تاکید کرد: خوشبختانه در سالهای گذشته نیز با توجه به اجرای برنامههای ترویجی و عملیاتی محصولات کشاورزی استان از سطح کیفیت بالایی برخوردار بوده است.
او گفت: همواره استاندارد سازی میزان توزیع کودهای شیمیایی و سموم کشاورزی برای تولید محصول سالم و حفظ محیط زیست، عدم آلودگی آب و خاک، مدیریت و بررسی میزان آلایندهها در
محصولات کشاورزی وحفظ سلامت خاک با جلوگیری از آتش زدن بقایای گیاهی رویکرد مدیریتی این سازمان است.
انتهای پیام/ن