رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان گفت:طرح کاهش آلایندگی در ۸ محصول کشاورزی منتخب پر مصرف زنجان اجرا می شود.

طرح کاهش آلایندگی در ۸ محصول کشاورزی منتخب پر مصرف زنجان اجرا می شودبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،جواد تاراسی از تشکیل کمیته راهبردی با همکاری معاونت امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی زنجان برای طرح ارتقا و کاهش آلاینده در هشت محصول منتخب خبر داد و گفت: با عنایت به ابلاغ مصوبات نشست ملی رؤسای دبیرخانه‌های کارگروه سلامت و امنیت غذایی اصلاح و بهبود میانگین عوامل خطرزای شاخص (سموم آفات نباتی، فلزات سنگین و نیترات) در هشت محصول کشاورزی پرمصرف در استان زنجان صورت می‌گیرد.

او اظهار کرد: سیب درختی، خیار بوه‌ای، خیار گلخانه‌ای، گوجه فرنگی بوته‌ای، گوجه فرنگی گلخانه‌ای، پیاز و سیب زمینی از جمله هشت محصولی هستند که در این طرح در استان مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان گفت: پیرو تفاهم نامه امضاء شده بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص سالم سازی محصولات کشاورزی فعال‌سازی کمیته فنی تهدید کننده‌های محیطی سلامت با موضوع مدیریت آلایندگی آب و آبیاری محصولات کشاورزی، مدیریت مصرف سموم آفت کش‌ها و کود‌های شیمیایی در استان آغاز شده است.

تاراسی تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی به عنوان ارائه دهنده برنامه عملیاتی و سازمان غذا و دارو به عنوان نقطه کانونی برنامه در نظر گرفته شده است.

او گفت: بازرسی مستمر، نمونه برداری و انجام آزمایشات با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت به منظور کنترل باقیمانده‌های سموم آفت کش، نیترات، فلزات سنگین، سرب، کادمیوم و آرسنیک و با توجه به دوره‌های زمانی مشخص نمونه برداری به عمل می‌آید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان، تاکید کرد: خوشبختانه در سال‌های گذشته نیز با توجه به اجرای برنامه‌های ترویجی و عملیاتی محصولات کشاورزی استان از سطح کیفیت بالایی برخوردار بوده است.

او گفت: همواره استاندارد سازی میزان توزیع کود‌های شیمیایی و سموم کشاورزی برای تولید محصول سالم و حفظ محیط زیست، عدم آلودگی آب و خاک، مدیریت و بررسی میزان آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی وحفظ سلامت خاک با جلوگیری از آتش زدن بقایای گیاهی رویکرد مدیریتی این سازمان است.
 
انتهای پیام/ن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.