فاز سوم آزمایش واکسن کرونا که توسط شرکت بیوتکنولوژی مدرنا در حال انجام است، از تیر ماه بر روی ۳۰ هزار داوطلب انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت بیوتکنولوژی مدرنا آمریکا در اوایل فروردین آزمایشاتی برای تولید واکسن مقابله با کرونا انجام داد؛ تزریق این واکسن به موش‌ها مانع ورود ویروس به ریه آنها شد. در اردیبهشت این آزمایش روی انسان انجام شد و نتایج به دست‌آمده روی ۸ داوطلب سالم نشان داد این واکسن بی‌خطر است و می‌تواند یک ایمنی قوی در بدن این افراد ایجاد کند.

نتیجه مثبت واکسن 1273-mRNA روی ۶۰۰ داوطلب

بعد از نتایج رضایت بخش در فاز اول واکسن 1273-mRNA، این شرکت آمریکایی فاز دوم واکسن (mRNA-1273) را در اواسط خرداد روی ۶۰۰ داوطلب انجام داد که با نتایج مثبتی همراه بود.

فاز سوم آزمایش این واکسن با تست روی ۳۰ هزار داوطلب

اما به گفته پژوهشگران شرکت مدرنا، داده‌های به دست‌آمده از این آزمایشات کافی نیست و آنها آزمایشات اولیه برای نشان دادن عوارض جانبی ناشی از این واکسن را بررسی می‌کنند و سعی دارد چگونگی پاسخ شرکت‌کنندگان به دوز‌های مختلف دارو را تعیین کنند. برای فهمیدن اثربخشی این واکسن باید روی جمعیت بیشتری آزمایشات را انجام دهند تا درباره پاسخ آن نسبت به کووید-۱۹ مطمئن شوند. حالا فاز سوم این آزمایش که قرار است اوایل تیر روی ۳۰ هزار داوطلب تست شود، مرحله تعیین کننده‌ای است که به دانشمندان این امکان را می‌دهد بفهمند آیا این واکسن در نمونه بسیار بزرگ و روی افراد سالم باعث ایمن شدن افراد در برابر کووید-۱۹ خواهد شد یا خیر.

دکتر آنتونی فاوچی پزشکی که در تیم مبارزه با ویروس کرونا کاخ سفید شرکت دارد، گفت: آزمایش فاز سوم واکسن mRNA-1273 روی ۳۰ هزار داوطلب تست می‌شود که رده سنی انجام این آزمایش از افراد ۱۸ ساله تا سالمندان آمریکایی است.

فاوچی گفت که ۳۰ هزار داوطلب می‌توانند از طریق سایت‌های اعلام‌شده از طرف شرکت مدرنا، در این کارآزمایی کنترل‌شده واکسن mRNA-۱۲۷۳ ثبت‌نام کنند. به گفته این پزشک آمریکایی کارآزمایی مرحله آخر که با همکاری شرکت مدرنا و سازمان غذاوداروی ایالات متحده آمریکا قرار است انجام شود، این امر را برای همه بیماران سراسر کشور فراهم می‌کند تا هر کسی که بخواهد در این آزمایش شرکت کند. فاوچی گفت: «اگر فاز سوم آزمایش این واکسن نتیجه رضایت‌بخشی به دنبال داشته باشد، شرکت مدرنا پیش‌بینی کرده است تا اوایل سال ۲۰۲۱ سالانه ۵۰۰ میلیون واکسن کرونا تولید کند و این شمار را احتمالاً تا ۱ میلیارد در سال افزایش دهد.»

همچنین دکتر فاوچی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی گفت: که کار برای شروع یک مرحله آزمایشی بسیار بزرگتر در حال انجام است و از اوایل ماه آینده آغاز می‌شود. ما سایت‌ها را برای ثبت‌نام داوطلبان مرحله ۳ آماده می‌کنیم و افراد ثبت‌نام شده در این کارآزمایی، عمدتاً بین رده سنی ۱۸ تا ۵۵ سال خواهند بود، اما آمریکایی‌های مسن که به بیماری Covid-19 مبتلا نشده‌اند و در خطر جدی این بیماری قرار دارند از جمله کسانی هستند که در اولویت این آزمایش قرار می‌گیرند.

نتیجه مرحله سوم آزمایش‌ها پاییز مشخص می‌شود

دکتر فاوچی درباره روند ساخت واکسن مقابله با کرونا گفت: نتیجه نهایی مرحله سوم این واکسن چه رضایت بخش باشد و چه نباشد، دوز‌های مختلفی از واکسن mRNA-1273 را تولید می‌کنیم، ممکن است بین مهر تا آبان نتیجه مرحله سوم این آزمایش‌ها مشخص شود و ما امیدواریم تا آن زمان، نزدیک به ۱۰۰ میلیون (دوز) را تولید کرده باشیم. حداقل مجموعه‌ای از چهار آزمایش و احتمالاً پنج کارآزمایی در دستور کار تولید نهایی واکسن mRNA-۱۲۷۳ وجود دارد که من از آن آگاه هستم.

علاوه بر موفقیت نسبی شرکت مدرنا در تولید واکسن، چندین شرکت دیگر از جمله آسترازنکا، جانسون و آکسفورد در حال تولید واکسن‌های کرونا هستند.


بیشتر بخوانید

روسیه در یک قدمی تولید انبوه واکسن کرونا

تولید انبوه واکسن کرونای چینی‌ها تا اواخر سال جاری

نتایج اقداماتمان برای ساخت واکسن کرونا هنوز رونمایی نشده است


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
اگه توی کشورمت هم این واکسن براش تلاش بشه ک بسازنش دیگه محتاج کشورهای اروپایی نیستیم
India
ناشناس
۰۳:۴۹ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
انشالله ک ساخته میشه و یک نفس راحت می کشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۴ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
کار از محکم کاری عیب نمیکنه همه واکسن هایی که تولید میشه رو بتدرج باید زد