حجت با اشاره به ثبات قیمت مرغ گفت: نرخ هر کیلو مرغ زنده ۷ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان است.

وی افزود: در حال حاضر قیمت مرغ گرم در برخی خرده فروشی‌ها به دلایلی همچون میزان فروش و مکان عرضه در شهر‌های مختلف متغیر است.

حجت تنها راه خروج زیان صنعت مرغداری را مدیریت جوجه یکروزه اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط بحرانی کرونا در برخی استان‌ها و کاهش ۲۰ درصدی مصرف نسبت به گذشته، میزان جوجه ریزی تفاوتی نداشته است که اگر مدیریت صحیحی در امر جوجه ریزی صورت نگیرد، زیان واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر تداوم دارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر استمرار صادرات مرغ بیان کرد: تعرفه صادرات یک هزار و ۵۰۰ تومانی مرغ حداقل برای ۶ ماه باید ثابت بماند تا صادرکننده به سهولت بتواند در بازار‌های هدف قرارداد منعقد کند.

به گفته وی، اگر موضوع مدیریت تولید جوجه یکروزه متناسب با شرایط کرونا باشد، می‌توان امیدوار بود که قیمت مرغ به نرخ واقعی برسد.

حجت با اشاره به اینکه مرغداران طی ۳ ماه اخیر به طور مداوم متضرر شدند، بیان کرد: با توجه به آنکه زیان ۴ ماهه برای هر یک از مرغداران ۲ دوره طول کشیده است، از این رو میزان زیان مرغداران در بازار باید جبران شود.

به گفته وی، با وجود آنکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به زیان و مشکلات مرغداران آگاهی کامل دارند، به همین خاطر بعید است کاری کنند که تولید با مشکل مواجه شود.

وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری بیان کرد: بنابر آمار ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با افزایش وزن مرغ، میزان مصرف دان بالا می‌رود که این امر به سبب برهم زدن ضریب تبدیل به صلاح اقتصاد ملی کشور نیست، در حالیکه با مدیریت وزن مرغ امکان صادرات به بازار‌های هدف وجود دارد.

حجت افزود: با توجه به شرایط بحرانی کرونا در برخی استان‌ها و کاهش ۲۰ درصدی مصرف نسبت به گذشته، میزان جوجه ریزی تفاوتی نداشته است که اگر مدیریت صحیحی در امر جوجه ریزی صورت نگیرد، زیان واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر تداوم دارد.

حجت با بیان اینکه بازار حمل و نقل نهاده‌های دامی آشفته است، گفت:هم اکنون ۲ برابر تعرفه عادی از مرغدار کرایه دریافت می‌شود که با این وجود مرغدار به ازای هر قطعه مرغ یک هزار تومان کرایه بیشتر پرداخت می‌کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی بازار، هر یک از مرغداران حداقل ۲ دوره زیان کردند که امیدواریم با مدیریت تولید جوجه، کرایه حمل و نقل و تخصیص دان بر مبنای جوجه ریزی هر واحد صورت گیرد تا فشار مضاعف بر صنعت طیور کاسته شود.

این مقام مسئول با انتقاد از این‌مسئله که قیمت مصوب مرغ ستاد تنظیم بازار با هزینه‌های واقعی تولید فاصله دارد، بیان کرد: با استمرار روند زیان مرغداران کار به جایی می‌رسد که مرغداران به سبب کمبود نقدینگی از چرخه تولید خارج ‌شوند.

به گفته حجت، با وجود نوسان نرخ نهاده‌های دامی، قیمت مصوب مرغ جوابگوی هزینه‌های تولید نیست و در صورت برخورد‌های امنیتی با مرغداران، عرضه با نرخ مصوب در کوتاه مدت شدنی است و در بلندمدت به سبب کمبود نقدینگی و کاهش جوجه ریزی ضربه مهلکی به صنعت مرغداری وارد می‌کند.

این مقام مسئول با تاکید بر نظارت مسئولان بر عملکرد واردکنندگان نهاده‌های دامی بیان کرد: مسئولان ستاد تنظیم بازار به راحتی می‌توانند بر عملکرد واردکنندگان نظارت کنند چرا که کنجاله سویا با نرخ ۷ هزار تومان و ذرت ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در بازار وجود دارد، درحالیکه نهاده به میزان کافی با نرخ مصوب نداریم.

 

بازار نهاده‌های دامی کماکان آشفته است

این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی تعریف ندارد، بیان کرد: در بهترین حالت ۵۰ درصد نهاده‌های دامی با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار می‌گیرد و مابقی از بازار آزاد با نرخ‌های بالایی خریداری می‌شود.

وی نرخ هر کیلو ذرت در بازار آزاد را ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان و کنجاله سویا ۵ هزار تا ۵ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

حجت با بیان اینکه بازار حمل و نقل نهاده‌های دامی آشفته است، گفت:هم اکنون ۲ برابر تعرفه عادی از مرغدار کرایه دریافت می‌شود که با این وجود مرغدار به ازای هر قطعه مرغ یک هزار تومان کرایه بیشتر پرداخت می‌کند، در حالیکه در حمل و نقل سایر اقلام از بنادر سوء استفاده‌ای رخ نمی‌دهد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی بازار، هر یک از مرغداران حداقل ۲ دوره زیان کردند که امیدواریم با مدیریت تولید جوجه، کرایه حمل و نقل و تخصیص دان بر مبنای جوجه ریزی هر واحد صورت گیرد تا فشار مضاعف بر صنعت طیور کاسته شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار