به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، علیمراد سرافرازی معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور در ستاد گیاه پزشکی استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از مهرماه پارسال تا کنون در مساحت حدود ۳۸۰ هزار هکتار از مزارع با ملخ صحرایی مبارزه شده است و پیشبینی میشود در شهریورماه با هجوم ملخها به مزارع کشاورزی مواجه باشیم.
او از افزایش ۳۰ درصدی قیمت برخی از آفتکشها در کشور خبر داد و افزود: تنها بخشی از افزایش قیمت مربوط به حذف ارز مرجع از واردات آفتکشها است و نزدیک به ۷۰ درصد سموم در کشور فرموله میشوند که افزایش سایر مواد اولیه مصرفی در ساخت آفتکشها نیز در بالا رفتن قیمت تأثیرگذار بوده است.
بیشتر بخوانید: مقداری سم برای مبارزه با آفات و هجوم ملخ صحرایی خریداری شد
سرافرازی با بیان اینکه از مهرماه پارسال حدود ۷۴ هزار تن آفتکش وارد کشور شده است اضافه کرد: تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای همکاری شرکتهای دانشبنیان در تولید آفتکشها با سازمان حفظ نباتات منعقد شد.
او ادامه داد:، اما به دلیل اینکه تولید ماده تکنیکال تولید آفتکش بسیار هزینهبر است، شرکتهای دانشبنیان رغبتی برای تولید این محصول که ماده اصلی در تولید سموم است ندارد، برای اینکه تولید مقرون به صرفه باشد نیاز به بازار صادراتی برای شرکتهای دانشبنیان است.
سرافرازی در خصوص موج دوم حمله ملخهای صحرایی به مزارع کشاورزی گفت: از مهرماه پارسال تا کنون در حدود ۳۸۰ هزار هکتار از مزارع با ملخ صحرایی مبارزه شد و پیشبینی میشود در شهریورماه با هجوم ملخها به مزارع کشاورزی مواجه باشیم.
او با اشاره به اینکه در ۱۰ استان کشور مبارزه با ملخ صحرایی در حال انجام است افزود: ملخ تاکنون خسارت چندانی به مزارع کشور وارد نکرده است و با اقدامات مبارزهای اجازه فعالیت را به این آفت را نمیدهیم.
سرافرازی با تأکید بر اینکه مبارزه با سنزدگی برای افزایش کیفیت گندم از اهداف سازمان حفظ نباتات است اضافه کرد: در مساحت حدود یک میلیون و ۸۰۰ هکتار از مزارع گندم کشور با آفت سن گندم مبارزه شده است.
او با بیان اینکه کاهش مصرف سموم پرخطر برای کاهش تاثیرات آفتکشها بر روی موادغذایی و محیطزیست در دستور کار قرار دارد ادامه داد: در حال حاضر دو سم پرخطر پرمصرف در بخش کشاورزی حذف شده است و همچنین واردات ۳۰ نوع آفتکش عملا ممنوع شد.
سرافرازی در پایان با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید میشود گفت: اگر با آفات مبارزه نشود قطعا تولید آسیب میبیند، در حال حاضر کمبودی برای سموم وجود ندارد.
انتهای پیام/ف