رایزنی وزارت خارجه ایران و کانادا در مورد هواپیمایی اوکراینیموسوی گفت: ما مدت‌هاست پیگیر مطالبات از کره جنوبی هستیم.


به گزارش  خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان  در نشست خبری امروز دوشنبه ضمن تسلیت و گرامیداشت یاد هنرمند پیشکسوت محمدعلی کشاورز با اشاره به سفرهای دوره‌ای محمدجواد ظریف گفت: او امشب یا فردا از آنکارا به مسکو خواهد رفت. 

موسوی درباره سفر ظریف به ترکیه گفت: بعد از مدت‌ها لازم بود همکاری‌های ما مرور شود و مقامات دو کشور از نزدیک همدیگر را ببینند و درباره مسائل مختلف از جمله روابط دوجانبه تردد‌های مرزی کامیون‌ها و مسائل منطقه‌ای که مشترک پیش می‌بریم و همین طور مسائل بین‌المللی رایزنی داشته باشیم. طیف وسیعی از مسائل دوجانبه منطقه‌ای بررسی خواهد شد و تا ساعاتی دیگر نشست‌ها شروع شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره توقف دو ماهه صادرات گاز ایران به ترکیه هم خاطرنشان کرد: صادرات فعلی ما با ترکیه ادامه دارد و دلیل قطع مقطعی این صادرات یک اقدام تروریستی بوده که در خاک ترکیه رخ داده و صدور گاز را مختل کرده و اصلا دلایل اقتصادی و سیاسی ندارد. طرف مقابل باید هر چه زودتر نسبت به تعمیر خسارت و انفجار اقدام کند. این موضوع ممکن است به عنوان یکی از مباحث در سفر ظریف مطرح شود؛ امیدواریم هر چه زودتر خطوط تعمیر و صادرات گاز از سر گرفته شود.

وی ادامه داد: معاون وزیر خارجه ایران با معاون وزیر خارجه کانادا درباره سقوط هواپیمای اوکراینی گفت‌وگو داشت  و بحث رفع مشکلات ایرانیان و ارائه خدمات کنسولی به آنها مطرح شد. متاسفانه کانادایی‌ها علیرغم ادعایی که دارند و در برخی مواقع شاهدیم که دلسوز اتباع ایرانی می‌شوند صدها هزار ایرانی را در کانادا معطل تصمیمات خود نگهداشته و خدمات کنسولی ما را دچار اختلال کردند که در مواقع مختلف و به زبان‌های مختلف به آنها گفتیم این موارد باید تفکیک شود و آماده ارائه خدمات کنسولی هستیم. الان این کار انجام می‌شود ولی با مشقاتی برای هموطنان همراه است که امیدواریم موانع برداشته شود.

آمادگی کامل داریم مشکل هواپیمای اوکراینی حل شود

موسوی با اشاره به آخرین وضعیت هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: چارچوبی برای حل موضوع با دولت اوکراین پیش بینی کرده بودیم، ولی با تعلل آن‌ها در پاسخ به پیشنهادات خود مواجه شدیم. آمادگی ایران را برای تسریع در این روند اعلام کردیم، یکی از موضوعات جعبه سیاه هواپیما بود و امیدواریم هر چه زودتر کار انجام شده و محتویات این جعبه‌ها خوانده شود که تا حالا تصمیم و پیشنهاد قاطعی از طرف مقامات اوکراینی دریافت نکردیم. امیدواریم ظرف روز‌های آینده این کار صورت گیرد. حسن نیت خود را اعلام کردیم و گفتیم آماده‌ایم در اوکراین و فرانسه این کار صورت بگیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی به نشست کمیته اجرایی مجازی سازمان همکاری‌های اسلامی اشاره کرد و گفت: مواضع ایران در مورد اقدام بدعت گونه رژیم صهیونیستی مبنی بر الحاق کرانه باختری در این کنفرانس در سطح معاون وزیر خارجه بیان شد. بعد از نشست قطعنامه‌ای نیز تصویب شد که رژیم صهیونیستی قویا محکوم شد. اگر کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی نیت خیر دارند به طرح ایران بازگردند، طرحی مبنی بر برگزاری همه پرسی در سرزمین‌های اشغالی و بازگشت همه آوارگان و حضور همه ساکنان اصلی سرزمین فلسطین یعنی مسلمانان، مسیحیان و یهودیان.

کره جنوبی حق ندارد اموال ایران را بلوکه کند

موسوی در پاسخ به سوالی درباره اموال بلوکه شدن اموال ایران در کره جنوبی گفت: ما مدت‌هاست پیگیر مطالبات از کره جنوبی هستیم. متاسفانه کره جنوبی بیش از نیم قرن رابطه خوب و صمیمی ما را دست‌خوش جریاناتی کرده که متاسفانه با دخالت کشور‌های ثالث است. ملت و تجار ما و خود دولتی‌های ما رابطه خوبی با بخش‌های مختلف در کره جنوبی داشتند، ولی تبعیت کورکورانه کره جنوبی از آمریکا و بلوکه کردن اموال ایران در این کشور به بهانه فشار‌های آمریکا قابل قبول نیست. تحریم‌های آمریکا یک تصمیم خودسرانه است که قلدرمابانه علیه کشور ما و دیگرانی که با ما ارتباط دارند اعمال می‌شود.

وی افزود: متعجب نیستیم عده‌ای زیر بار می‌روند، ولی حق ندارند اموال ملت ایران را برای مدت مَدیدی با این بهانه بلوکه کنند. این‌ها باید به این فکر باشند که روابط دیرینه را خدشه دار نکند. وزارت خارجه با همکاری بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها همه اقدامات حقوقی و دیپلماتیک را انجام داده و می‌دهد تا حقوق مردم ما تضمین شود. سخنگوی وزارت خارجه ابراز امیدواری کرد که کسی به سراغ خط قرمز تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران نرود.

اقدامات آمریکا، صِدای آلمان را هم در آورده است

موسوی عنوان کرد: آمریکا دم از تحریم پروژه نورث استریم می‌زند و حتی صِدای آلمان‌ها را در آورده است. ما از حرف‌های آلمان مبنی بر اینکه آمریکا امنیت انرژی اروپا را به خطر انداخته استقبال می‌کنیم. آمریکا نه تنها امنیت انرژی، بلکه امنیت سیاسی و اقتصادی دنیا را به خطر انداخته است و سکوت جامعه جهانی باعث شده این‌ها پا را فراتر گذاشته و کشور‌های دوستی مثل آلمان را نیز تحریم کنند.

موسوی با اشاره به گزارش دبیرخانه سازمان ملل در مورد جمهوری اسلامی ایران و همکاری با نیروهای یمنی اظهار کرد: اقدام دبیرخانه سازمان ملل در خصوص موضوع یمن را بی پایه و اساس و بر مبنای فشارهای آمریکا و رژیم عربستان ارزیابی می‌کنیم. هیچ سند و دلیل و مدرکی که ادعاهای آنها را ثابت کند مشاهده نکردیم و آنها براساس برخی اطلاعات خاص این کار را کردند. این موضوع  باعث تاسف ماست که دبیرکل سازمان ملل و دبیرخانه این سازمان از طریق برخی کشورهای خاص تحت فشار قرار بگیرند و گزارش هایی را تایید یا قرائت کنند که پایه و مبنای درستی ندارد و دقت نکنند سالیان سال است آمریکا سازمان‌های بین المللی را گروگان اهداف خود گرفته است. گزارش آژانس ارتباطی با موضوع برجام ندارد و موضوع بسته شده را باز می‌کنند که مبنای ادعاهای آنها ادعاهای جاسوسی رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو است که جای تاسف دارد که آژانس به جای اتکا به مدارک متقن و نگاه به همکاری‌های سطح بالای ایران تا این لحظه اینها را کنار گذاشته و ادعاهای رژیمی را بپذیرد و مبنای سوالات خود قرار دهد که خصومت آن با مردم و نظام ما و نظام بین‌الملل برای همه محرز است.

ایران تاکنون همکاری سطح بالایی با آژانس انرژی اتمی داشته است

وی خطاب به مسئولان آژانس انرژی اتمی تاکید کرد: در این زمینه قدری آینده نگری کنند و مبنای سوالات خود را قانونی تر انجام دهند. ایران تاکنون همکاری سطح بالایی با آژانس داشته و باید این همکاری‌ها را قدر بدانند و وارد حاشیه سازی بی مورد نشوند. امیدواریم نشست آنها منجر  به نتیجه‌ای شود که برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی مهم و کارآمد و سازنده باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور با اشاره همکاری خوب کشورمان با آژانس افزود: همکاری‌های ما با آژانس وقتی که کاهش تعهدات دادیم ادامه یافت و تمامی موارد کاهش تعهدات را در اختیار آژانس قرار دادیم و با نظارت و اطلاع آنها انجام شد. اگر این رویه را در پیش بگیرند قدری تعامل با این سازمان دچار اشکال خواهد شد. امیدواریم آژانس و بقیه کشورهای شورای حکام زیر فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی تصمیم غیرسازنده‌ای نگیرند که اگر تصمیم غیرسازنده‌ای گرفته شود امکان دارد ایران واکنش درخوری به این تصمیم نشان بدهد و احتمالا حدس خواهند زد واکنش ایران چه خواهد بود.

عربستان متوهم نباشد

موسوی با اشاره به رویکردهای عربستان سعودی در قبال منطقه و ایران گفت: در مجموع رویکرد عربستان سعودی را سازنده نمی‌دانیم، نه با قواعد دیپلماتیک سازگار است و نه با هنجار‌ها و حقوق بین الملل. هر کشوری مستقل و آزاد و مختار است سطح روابط خود را با سایر کشور‌ها دنبال کند.منتظریم عربستان به مسیر صحیح برگردد؛ هم سوء تفاهمات را با ایران رفع کند هم با کشور‌های منطقه خلیج فارس از در دوستی وارد شود، خواهان اختلاف هیچ کشور مسلمان و دوستی نیستیم و خودمان هم علاقه نداریم با کشور‌های همسایه و مسلمان دچار اختلاف و سوءتفاهم باشیم، ما آمادگی کامل داریم روابط خود را با کشور‌های مسلمان ادامه دهیم و حاضریم کمک کنیم هر جا کاری از دست ما برمی‌آید انجام دهیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: از همسایه جنوبی می‌خواهیم که قدری از توهمات فاصله بگیرد و معادلات فرامنطقه‌ای را کم تر در مسائل دوجانبه در نظر بگیرد. در رفتار با کشور‌های همسایه و خلیج فارس رویکرد صحیح را در پیش بگیرند که ثمرات آن هم برای خودشان است و هم کشور‌های منطقه.

با ملت و دولت افغانستان دوست هستیم

سخنگوی وزارت خارجه درباره روابط جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و مسائل پیش آمده گفت: ما می خواهیم روابط ما با کشورهای همسایه  روابط خوبی باشد که هست. هر کشوری بر روی همسایگان حساب ویژه‌ای باز می‌‌کند؛ روابط با افغانستان همین اولویت را داشته و دارد. ایران چهار دهه‌ای می‌شود که میزبان برادران و خواهران افغانستانی است، آن هم بدون منت. 

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: بارها این نکات را به سفیر افغانستان یادآور شدیم. عده‌ای تجمع غیرقانونی در مقابل سفارت ما برگزار می کنند و سعی کردند از این فضا به نفع تخریب روابط سوء استفاده کنند. به سفیر افغانستان این هشدار و تذکر را دادیم.

موسوی همچنین گفت: ‌نیرو‌های آمریکایی هر چه زودتر از منطقه خارج شوند، خود نیرو‌های موجود در این کشور‌ها با گفت‌وگو به راه‌حل صلح و امنیت دست می‌یابند. نه تنها نگران خروج آمریکا و ناامن شدن کشور‌های منطقه نیستیم، بلکه حضور آن‌ها را باعث ناامنی می‌دانیم و امیدواریم این خروج هر چه زودتر انجام شود.

ایران و چین جزو کشور‌های مستقلی هستند که در قبال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا ایستادگی می‌کنند

سخنگوی وزارت خارجه از ارسال نامه وزیر خارجه چین به دبیرکل سازمان ملل ابراز خرسندی کرد و افزود: ایران و چین جزو کشور‌های مستقلی هستند که در قبال یک‌جانبه‌گرایی آمریکا ایستادگی می‌کنند و امیدواریم اگر کشور‌های مستقل جهان چنین رویکردی دارند، وارد این کارزار شوند تا شاهد یک رفتار نرمال و طبیعی در بین مقامات آمریکایی باشیم و صلح و امنیت بین‌المللی را پاس بداریم.

موسوی همچنین در پاسخ به سوالی درباره انتخاب مجدد ترامپ و تاثیر آن بر سیاست‌های ایران عنوان کرد: سیاست اصولی ما عدم دخالت در امور داخلی کشورهاست و خیلی منتظر این نیستیم که در آمریکا چه کسی و یا کدام حزب سر کار می‌آید. در طول ۴۰ سال گذشته رفتار آنها را امتحان کردیم که یکی از یکی بدتر بوده؛ برای ما خیلی مهم نیست که چه کسی بر سر کار می‌آید.

برای ما خیلی مهم نیست که چه کسی در آمریکا بر سر کار می‌آید

وی درباره اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اِعمال فشار بر ایران تا زمانی که رفتار عادی داشته باشد گفت: آمریکایی‌ها بعد از رفتار‌های غیرطبیعی و غیرمعمولی که در گذشته و ماه‌های اخیر از خود بروز دادند اصلا در جایگاهی نیستند که توصیه کنند مثل کشور عادی برخورد کنند. مگر آن‌ها کشور عادی هستند، مگر رفتار آن‌ها در صحنه بین‌المللی عادی است. فشاری که بر کشور‌های دوست و دیگر کشور‌ها می‌آورند نشانگر رفتار عادی آنهاست؟ از آن‌ها می‌خواهیم از این الفاظ درباره ایران استفاده نکنند که مورد مضحکه جهان است.

وی درباره نشست سران سه کشور روند آستانه گفت: قبل از همه‌گیری ویروس کرونا قرار بود این نشست در تهران برگزار شود، اما بعد از کرونا مجددا در دستورکار قرار گرفت و یکی دو بار به صورت تله کنفرانس وزرای خارجه سعی کردند گفت‌وگو و زمینه نشست را آماده کنند. فکر می‌کنم هنوز هم نشست حضوری در دستور کار باشد. باید شرایط را سنجید. اگر روند کاهشی کرونا ادامه یابد و قدری شرایط بهتر شود احتمال می‌دهم نشست به صورت حضوری برگزار شود. میزبانِ این نشست ایران است و این آمادگی را اعلام کردیم، ولی بایستی این موضوع با توافق هر سه طرف باشد. اگر روال همین گونه پیش برود خیلی از رفت و آمد‌های دیپلماتیک ممکن است مجددا تحت تاثیر قرار بگیرد.

آمریکا از منطقه برود؛ راهی جز این ندارد

موسوی با اشاره به حضور نیروهای آمریکایی در عراق عنوان کرد: موضوع گفت‌وگو‌های آمریکا و عراق مسئله داخلی عراق است و ایران دخالتی در این زمینه ندارد، اما اگر موضوع گفت‌وگو خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق است، به نظر ما بعد از اعلام نظر قاطع مجلس و مردم و دولت عراق این خروج باید زودتر انجام شود.

موسوی همچنین بیان کرد: ملت عراق با صدای رسا مخالفت خود را با حضور آمریکا اعلام کرد و بعد از اعلام نظر دولت، ملت عراق و پارلمان این کشور که خروج آمریکا را قانونی اعلام کرده، حضور آن‌ها غیرقانونی است و باید هر چه سریع‌تر خاک عراق را ترک کنند. روند این موضوع با دولت و ملت عراق است. نظر صریح و شفاف ایران احترام به نظر دولت و ملت عراق بر خروج نیرو‌های بیگانه از خاک کشورشان است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بسيجي ايراني
۰۸:۰۱ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
كره جنوبي دست از پيرويت از آمريكا بردار و گرنه اقتصادت از داخل وبيرون منفجر مي شود مطمئن باش
دارايي ايران را آزاد كند و گرنه ..........................
Iran (Islamic Republic of)
" Sarbaze ,, Fadaeye ,, Rahbaram
۰۵:۴۶ ۲۷ خرداد ۱۳۹۹
سلام . سخنگوی وزارت امور خارجه ایران‌رو می‌بینید ؟ گفته که امیدواریم که تحریم‌های تسلیحاتی‌مون تمدید نشه ! من تعجب میکنم و برام واقعا جای سوال هستش که چرا وزارت امور خارجه ایران سر این مسئله از موضع ضعف وارد میشن ؟ این باید طرف‌های اروپایی باشند که نگران این موضوع بشن که مبادا ارباب زورگو و بحساب قلدر معابشون دست به همچین حماقتی بزنه . ما ایرانیها که روی این موضوع دستمون پر هست و با برگشت تحریم‌ها دستمون بازتر از قبل هم میشه . اگر تحریم‌های تسلیحاتی تمدید بشه ما حتی می‌تونیم از معاهده NPT هم خارج بشیم چه برسه به اینکه بخوایم جلوی بازرسی‌های سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای رو بگیریم یا درصد غنی‌سازی اورانیوم رو ببریم بالا یا کیک زرد و آب سنگین هسته‌ای رو افزایش بدیم یا اصلا تعداد و ورژن سانتریفیوژهارو تغییر بدیم . تازه هنوز بعداز تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ، کلی کار داریم که ما ایرانیها میبایست انجام بدیم . تحریم‌های تسلیحاتی اگر تمدید بشه , به بعدش این طرف‌های اروپایی و آمریکایی هستند که دیگه باید بدنبال طرف‌های ایرانی بدَوَند و هی منت کشی بکنن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۰ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
مردم نان میخواهند بفکرشان باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۸ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
سیاست آفتابه لگن دولت تدبیر و اميد
Iran (Islamic Republic of)
باقرخان سالار ملی
۲۳:۰۷ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
لعنت به ال سعود
Iran (Islamic Republic of)
محمدعلی شاه
۲۳:۰۴ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
خط قرمز زندگی مردم هست نه بمب و اتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
الان کُد جدید بود؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
ایران چیزی برای از دست دادن نداره
Germany
ناشناس
۲۱:۱۰ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
خدا از شر آمریکا به تو پناه میبریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۳ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
باید با آمریکا جنگ موشکی کرد
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۱:۰۰ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
اگرازخط قرمزهم ردبشن هیچ کاری نمیتونیم بکنیم چندین ساله همش شعار.
Iran (Islamic Republic of)
M.kh
۲۰:۲۳ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
دولت بی تدبیر ولی امید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
اگر اقتداری هست برای آمریکا خو برای کره جنوبی هم باید باشه تمام کشتیهاش را در خلیج فارس مصادره کنید تا پول رو بده اینجوری طلب میگیرن اونکه از ایران رفته حالا ناراحت شه دیگه نیاد پول و بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
عبدالهی
۱۹:۳۷ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
کره جنوبی حق ندارد اموال ایران را بلوکه کند!!!! حالا که کرده. شما باید بفکر پاتک و ضد حمله باشید اگر از طریق مجامع بین المللی حل نشد که نمیشود. باید با توقیف چند کشتی آنها در خلیج همیشه فارس با حکم قاضی . آنها را وادار به استرداد دیون کرد. با سلام و صلواتن نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
کلا ورود محصولات کره ای ممنوع بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
قراردادهای نظامی را از همکنون هم میتوان بست. و در صورت اشتباه بیشتر غرب ،جمهوری اسلامی هم قاطعانه تصمیم گیری نماید.
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۴:۲۷ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
اموال ایران رو بلوکه کردن یعنی یه دزدی مدرن.شما هم مقابله به مثل کنین کشتی یا هر چیزی رو به اندازه اموال بلوکه شده بگیرین و تهاتر کنید.حرف زور رو باید با زور جواب داد کسی که مشت میزنه توی صورتت که نباید مشتشو بوسید اگه یکی زد دو تا بزن دیگه حد و حدود شو می‌فهمه.ب قرآن راه حلش همینه قدرت قدرت قدرت قدرت
Iran (Islamic Republic of)
هادی حرف حق
۱۴:۱۴ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
حالا فهمیدید فرق ۲ کره چیست کره جنوبی برای آب خوردن هم از آمریکا اجازه میگیرد ولی کره شمالی که بعضی ها به رئیس جمهورش میگن دیکتاتور تحت هر شرایطی زانو نمی زند.کره جنوبی و ژاپن خیلی بدبختن
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۴:۱۴ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
خط قرمزتان باید مردمتان باشد..که در فقر و بدبختی دست و
پنجه نرم میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
از کره جنوبی که نباید توقع زیادی داست سران این کشور برای خودن یک لیوان اب از سفارت امریکا در کشورشان اجازه میگیرند
حواله شان به نیروهای ژاپنی در جنگ جهانی دوم باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
کره وابسته شرم بر تو باد.
Romania
ناشناس
۲۱:۰۰ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
تو خوبی فقط
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
تحریم میکنند شماهم باتدبیروامیدتون جلوشو بگیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۲ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
جان .... تدبیر و امید
مگر دولت دارد
آخرین اخبار