به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حدیث شریف کساء از احادیثی است که در عین سادگی متن و سجع زیبا دارای محتوایی غنی و آثار و برکات فراوان است که در متن آن به آنها اشاره میشود. بسیاری از افراد برای رفع گرفتاری ها، ازدواج و همچنین برآورده شدن حاجات خود ختم حدیث کسا را انجام میدهند.
حدیث کسا حدیثی در فضیلت پیامبر، امام علی (ع)، فاطمه (س)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) که به پنج تن آل عبا شهرت یافتهاند. واقعه حدیث کِساء در خانه ام سلمه، روی داد. پیامبر اکرم (ص) هنگام نزول آیه تطهیر، خود و خاندان خویش را با پارچهای پشمین (کِساء) پوشانید. امامان شیعه به این حدیث برای اثبات فضیلت و برتری خود برای به دست گرفتن خلافت استناد کردهاند.
حدیث کسا به قدری اهمیت دارد که میتوان آنرا در راستای معرفی پیشوایان و راهنمایان امت اسلام و یکی از نقاط روشن و برجستۀ خصایص و فضائل اهل بیت گرامی معرفی کرد.
هر چند در روایات معصومان شرایط و آداب خاصی برای خواندن حدیث کساء بیان نشده است، اما در نظر داشتن شرایط عام جلسات دعا و توسل، که در همان حالت تضرع و خشوع و انقطاع از همه کس و همه چیز به سوی خدا است، میتواند بر تأثیر این توسل بیفزاید.
اگر به شرایطی که برخی از علما و بزرگان برای خواندن این حدیث بیان کرده اند توجه کنیم، در مییابیم که این شرایط از جمله آداب عمومی خواندن دعاها و توسلات است و این احتمال وجود دارد که تجربیات آن عالم یا الهامات خاصی که به برخی شده، دلیل سفارش به بعضی از آداب خواندن حدیث کسا باشد.
مرحوم آیت الله بهاء الدینی: برای خواندن حدیث کساء چند نفر، پس از نماز مغرب و عشا دور هم جمع شوند و ۱۴ هزار صلوات بفرستند و حدیث کساء را بخوانند و حاضران در جلسه را اطعام کنند.
محمد جواد یزدی شیبانی: چون ذکر حدیث کساء جهت رفع بلیات و قضای حاجات منویات و فیوضات از جملۀ مجربات است و تمام این آثار به برکت واسطههای الهی برای جلسات حدیث کساء وجود دارد، سزاوار است که افرد علاقهمند به شرکت در جلسات حدیث کساء به نحوی در این مجالس شرکت کنند که گویا آن بزرگواران در جلسه حاضر و ناظر میبینند» (یزدی شیبایی، محمد جواد، تذکر المصائب ص ۱)
آیت الله العظمی گلپایگانی: به نقل از برخی از نزدیکان مرحوم آیت الله گلپایگانی، وقتی مشکلی برای این عالم پیش میآمد، ایشان به حدیث کساء متوسل میشدند و در مواقعی که کسی نزد ایشان میآمد و مشکلی داشت، ایشان یک جزوه حدیث کساء به او میدادند و میفرمودند: «از طریق توسل به حدیث کساء، مشکل خود را برطرف کنید».
آیت الله قاضی طباطبایی: یکی از مراجع بزرگوار تقلیدنقل میکنند: آیت الله قاضی استاد عرفان و اخلاق علامه طباطبایی، صاحب تفسیر المیزان، به حدیث کساء بسیار اعتقاد داشت و اگر کسی به ایشان مراجعه میکرد و از مشکلات خود برای ایشان میگفت، در جواب به خواندن حدیث کساء، سفارش میکردند. همچنین آیت الله قاضی به رعایت آداب خاصی برای جلسات حدیث کساء اشاره مینمودند؛ برای مثال میفرمودند: در جلسات حدیث کساء، چوب عود آتش بزنید.
آیت الله بهجت: برای شفای مریض حدیث کساء را مکررا بخوانید و هنگام خواندن در مجلس عود روشن کنید.
روش ختم حدیث کسا: حدیث کسا را در شب جمعه بخوانید با این شرط که چادر رو بیندازید روی سرتان و شمرده شمرده بخوانید و حضور امامان را تصور کنید و لابه لای دعا حاجتتان را بگویید … این ختم تا ۵ شب جمعه باید انجام شود.
این ختم به مدت یک هفته و از روز شنبه شروع میشود؛ و بعد از هر روز که دعاها خوانده شد حاجت خود را از خداوند بخواهید و خدا را به ۵ تن قسم دهید.
روز شنبه: در ساعت معینی حدیث کسا را بخوانید و بعد ۲ رکعت نماز هدیه به پیامبر اکرم (ص) و بعد از نماز، تسبیحات حضرت زهرا (س) را بخوانید.
روز یکشنبه: دقیقا در همان ساعتی که روز شنبه حدیث کسا خوانده شده باید بخوانید و بعد از آن ۲ رکعت نماز هدیه به امام حسن (ع) بخوانید و بعد تسبیحات حضرت زهرا (س) را بخوانید.
روز دوشنبه: دقیقا در همان ساعت روزهای قبل که حدیث کسا خوانده شده باید بخوانید و بعد از آن ۲ رکعت نماز هدیه به امام حسین (ع) بخوانید و بعد تسبیحات حضرت زهرا (س) را بخوانید.
روز سه شنبه: دقیقا در همان ساعت روزهای قبل که حدیث کسا خوانده شده باید بخوانید و بعد از آن ۲ رکعت نماز هدیه به امام علی (ع) بخوانید و بعد تسبیحات حضرت زهرا (س) را بخوانید.
روز چهارشنبه: دقیقا در همان ساعت روزهای قبل که حدیث کسا خوانده شده باید بخوانید و بعد از آن ۲ رکعت نماز هدیه به حضرت زهرا (س) بخوانید و بعد تسبیحات حضرت زهرا (س) را بخوانید.
روز پنج شنبه: دقیقا در همان ساعت روزهای قبل که حدیث کسا خوانده شده باید بخوانید و بعد از آن ۲ رکعت نماز هدیه به جبرئیل بخوانید و بعد تسبیحات حضرت زهرا (س) را بخوانید.
روز جمعه: دقیقا در همان ساعت روزهای قبل که حدیث کسا خوانده شده باید بخوانید و بعد از آن نماز امام زمان (عج) بخوانید و بعد تسبیحات حضرت زهرا (س) را بخوانید.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/