حسین آب سالان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،گفت: متأسفانه طی سالهای اخیر بیشتر شاهد تصادفات جادهای و مرگ و میر حیات وحش به خصوص حاشیه محورهای عبوری در مناطق تحت مدیریت هستیم.
آب سالان افزود: استان زنجان به لحاظ تنوع زیستی استانی غنی است به طوری که در نقاط مختلف انواع گونه های حیوانی و با ارزش زندگی و تردد می کنند .
او ادامه داد: تلفات جادهای وحوش علاوه بر آثار زیان بار تخریب زیستگاههای طبیعی و شکار و صید غیر مجاز، بر کاهش تنوع زیستی و نابودی محیط زیست طبیعی نقش مؤثری داشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت:لذا اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان براساس تکالیف سازمانی و با پیگیریهای سازمان مردم نهاد همراهان سبزاندیشان استان زنجان و همکاری اداره کل راه و ترابری اقدام به نصب تابلوهای هشداردهنده محل عبور حیوانات وحشی، در حاشیه نقاطی از جادههای استان که از نظر کارشناسان محیط زیست احتمال برخورد وسائط نقلیه با حیوانات وحشی بیشتر محتمل بود کرد.
او افزود: با توجه به اینکه نصب هرگونه تابلو اعم از تبلیغاتی طبق ضوابط راهداری و حمل و نقل جادهای تعیین شده و میسر است، نقاط عبور و گذرگاهی حیات وحش شناسایی و به منظور محدودیت سرعت در مسیرهای گذر حیات وحش با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان تعداد ۱۰ عدد تابلو هشدار عبور حیوانات وحشی در اطراف منطقه حفاظت شده دشت سهرین نصب شد.
آب سالان گفت: آمارها نشانگر این است که هرسال نزدیک به ۷۰ مورد تلفات وحوش در محورهای مواصلاتی گزارش شده که از میان گونههای تلف شده میتوان به گونههای خرگوش، روباه و آهو اشاره کرد.
انتهای پیام/ن