به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وضعیت قرمز ۱۰ استان کشور از نظر ابتلا به کرونا اظهار کرد: در روزهای اخیر کردستان، کرمانشاه، بوشهر، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان، کرمان و آذربایجان غربی با افزایش قابل توجه بستری و مرگ و میر مواجه شدند و در شرایط قرمز کرونا قرار دارند.
حریرچی ادامه داد: خوشبختانه در کردستان و کرمانشاه اقدامات خوبی انجام شده و موارد بستری در کردستان مطابق با ظرفیت بخشهای درمانی است و با آزادسازی ظرفیت جدید و انتقال تجهیزات پزشکی آمادگی لازم برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا ایجاد شد.
معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: تذکر میدهم که راه مقابله با ویروس منحوس کرونا در بیمارستان و اقدامات پیچیده نیست، بلکه راه مبارزه با ویروس کرونا رعایت فاصله گذاری اجتماعی و رفتار بهداشتی فردی است.
حریرچی اظهار کرد:مرگ و میر ناشی از کرونا و میزان ابتلا و بستری در بیمارستان، آیینه عملکرد اجتماعی در رعایت بهداشت و فاصله گذاری اجتماعی است. بازگشایی کسب و کارهایی که توجیه اجتماعی و اقتصادی دارد قابل قبول است، اما آن دسته از کسب و کارهایی که توجیه اجتماعی و اقتصادی ندارند باید از آن اجتناب کرد.
حریرچی در ادامه با اشاره به برنامههای ستاد ملی مقابله با کرونا در وزارت بهداشت بیان کرد: ستاد ملی کرونا جلسات متعددی در کمیته تخصصی آن هر سه شنبه تشکیل جلسه میدهد و پنجشنبهها با روسای کمیتههای تخصصی به صورت خصوصی با ریاست جمهوری به گفتوگو و مناظره میپردازند و روز شنبه نیز جلسات اصلی ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار میشود.
او درباره طرح فاصله گذاری پویا اظهار کرد: در حال حاضر اجرای طرح فاصله گذاری پویا مطرح شده است، به طور کلی این طرح برای افرادی که شدت بیماری آنها بالا بوده طراحی شده است و در این طرح افراد مسن، سرطانی و دیابتی شناسایی میشوند و برای آنها اقدامات حمایتی و غربالگری انجام میدهیم.
معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: باید توجه داشت، ۱۰ استان قرمز کشور در ماههای فروردین و اسفند دچار قله یا پیک ابتلا به کرونا نشده بودند.
حریرچی با اشاره به علل افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا در روزهای اخیر بیان کرد: افزایش مرگ و میر کرونا مربوط به تعطیلیهای ابتدای خرداد ماه و افزایش موارد ابتلا به کرونا مربوط به تعطیلی میانه ماه خرداد است و عمده علل افزایش موارد ابتلا به کرونا مسافرت ها، عدم رعایت بهداشت فردی، دید و بازدید خانوادگی و برگزاری مراسم عروسی و عزاست.
معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: در روزهای بحران کرونا برگزاری مراسم عزا و عروسی دلیل منطقی ندارد و از دادستانها درخواست داریم تا با متخلفان برخورد کنند.
گفتنی است، پیش از این معاون کل وزارت بهداشت از ابتلای ۱۲۰ نفر به کرونا در یک مراسم عروسی خبر داد.
بیشتر بخوانید
ابتلای ۱۲۰ نفر به کرونا در یک مراسم عروسی/ درباره مصرف خودسرانه دگزامتازون هشدار میدهیم
حریرچی همچنین بیان کرد: مردم در شهر سنندج در کارواش عروسی برگزار می کنند.
به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت از دیروز تا امروز ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۰۷۱ مورد بستری شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۹۵ هزار و ۵۱ نفر رسید.
لاری در ادامه بیان کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹ هزار و ۱۸۵ نفر رسید.
او مطرح کرد: خوشبختانه تا کنون ۱۵۴ هزار و ۸۱۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ۲۷۸۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری بیان کرد: تا کنون یک میلیون و ۳۱۹ هزار و ۹۲۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: استانهای خوزستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کرمانشاه، هرمزگان و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
انتهای پیام/
مسئولین و مردم کلا بیخیال شدن.