به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با شیوع کرونا آمورش عالی یکی از مراکزی بود که از این واقعه متاثر شد. شیوع این ویروس باعث شد تا نحوه برگزاری کلاسها از حضوری به مجازی تغییر کند. در ابتدای شیوع کرونا مطرح شده بود که با گرم شدن هوا این ویروس از بین میرود، اما تغییر فصل هم هیچ تاثیری بر این ویروس نگذاشت و ترم تحصیلی دانشگاهها بر همان رویه مجازی پایان یافت.
ادامه پیدا کردن شیوع کرونا در کشور باعث شد تا هر کدام از دانشگاهها برای برگزاری امتحانات خود رویه خاصی را مد نظر قرار دهند. در بین این دانشگاهها برخی همانند پیام نور شیوه برگزاری امتحانات را مجازی اعلام کردند و دانشجویان را از سردرگمی بیرون آوردند و برخی دیگر شیوه را حضوری اعلام کرده و باعث شکل گیری نگرانی در بین دانشجویان و خانوادههای آنها شدند. البته ناگفته نماند که برخی از دانشجویان هم آنقدر اعتراض کردند که رویه برگزاری امتحانات را تغییر دادند.
این تغییر و تحولات در تصمیم گیریها باعث گیج شدند دانشجویان شده است به همین دلیل در این گزارش به بیان شیوه برگزاری امتحانات به صورت حضوری و یا مجازی در دانشگاههای سراسر کشور میپردازیم.
معاونت آموزشی دانشگاه تهران برای برگزاری امتحانات پایان ترم سال ۹۸_ ۹۹ اطلاعیهای به شرح زیر صادر کرد.
امتحانات دروس مقطع کارشناسی دانشگاه تهران به صورت حضوری و طبق تقویم آموزشی و برنامه زمانبندی اعلام شده برای هر درس، از تاریخ ۰۵/۰۴/۱۳۹۹ برگزار خواهد شد. دانشجویان ساکن در استانهای تهران، البرز و قم با حضور در دانشکدههای خود در دانشگاه و دانشجویان ساکن در شهرستانها با حضور در مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور استانهای محل سکونت خود در آزمونهای پایانی نیمسال شرکت خواهند کرد. سوالات آزمونها به صورت چند گزینهای خواهد بود. انتخاب محل آزمون به عهده دانشجو است.
پیرو بخشنامههای قبلی، امتحانات دروس مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای همه دانشجویان به صورت الکترونیکی برگزار میشود. استاد هر درس مرجع ارزشیابی دانشجو در همان درس بوده و نسبت به ارزیابی و امتحانات پایانی اقدام خواهد کرد.
شورای دانشگاه علم و صنعت با توجه به شرایط ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹ و سیاستهای کلی وزارت متبوع مبتنی بر حفظ سلامت دانشجویان و با بهرهگیری از انعطافهای منطقی لحاظ شده در دستورالعملهای صادره از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص نحوه برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم تحصیلی ۹۹-۹۸ تصمیم گیری کرد.
بیشتر بخوانید
بر این اساس امتحانات پایان ترم نیمسال دوم تحصیلی ۹۹-۹۸ در همه مقاطع و دورهها (روزانه، نوبت دوم، پردیس و مجازی) از روز شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۹، مطابق برنامه اعلامی از سوی معاونت آموزشی دانشگاه علم و صنعت بهصورت «غیر حضوری» برگزار میشود.
محمحسین کریمیان معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر با اشاره به برگزاری غیرحضوری امتحانات پایان ترم دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: امتحانات دانشجویان این دانشگاه از ۱۴ تیرماه آغاز و تا ۲۶ تیرماه ادامه دارد.
او افزود: قرار است پروتکلهایی را برای برگزاری امتحانات به صورت غیرحضوری تدوین کنیم تا بر این اساس نظارت و اطمینان بیشتری در روند برگزاری حاصل شود.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: تلاش داشتیم امتحانات به صورت حضوری برگزار شود؛ زیرا امتحانات حضوری از دقت بیشتری برخوردار است و به لحاظ آموزشی نیز عادلانهتر است، اما به دلیل شیوع بیشتر بیماری کرونا تصمیم بر غیرحضوری بودن امتحانات گرفته شد.
چگونگی برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم تحصیلی ۹۹- ۱۳۹۸ در دانشگاه شهید بهشتی به این شرح است: امتحانات با توجه به زمانبندی دانشگاه و بر اساس برنامه امتحانی ثبت شده در سامانه گلستان، برگزار میشود. برگزاری امتحان پایان نیمسال برای همه دروس (دروس نظری و دروس عملی که کلاسهای آنها به صورت غیرحضوری تشکیل شده است) الزامی است.
امتحانات همه مقاطع تحصیلی به صورت غیرحضوری برگزار میشود. بر اساس مقررات آموزشی، استاد هر درس برگزار کننده امتحان و مرجع اصلی ارزشیابی دانشجویان در همان درس است. اگر همه دانشجویان یک کلاس درس متقاضی برگزاری امتحان حضوری باشند، در صورت تایید استاد درس و موافقت شورای واحد، برگزاری امتحان به صورت حضوری، با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی و بدون ارائه خدمات دانشجویی، بلامانع است.
دانشگاه تربیت مدرس شیوه برگزاری امتحانات را حضوری اعلام کرده است، ولی با توجه به شیوع دوباره کرونا احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس به خبردانگار دانشگاهی گفت: تصمیم قطعی برای نحوه برگزاری امتحانات تربیت مدرس هنوز اتخاذ نشده است و منتظر این هستیم که نتیجه ورود به خوابگاه دانشجویان دکتری برای گذراندن دروس عملی و رفتار و شرایط زندگی دانشجویان در خوابگاهها در این بازه زمانی یک ماهه را ارزیابی کنیم و حدود ۲ تا ۳ هفته دیگر تصمیمات نهایی و قطعی برای برگزاری امتحانات را خواهیم گرفت.
بیشتر بخوانید
رئیس دانشگاه تربیت مدرس اضافه کرد: آزمون مجازی قطعاً کیفیت و دقت را تحت تاثیر قرار میدهد و در این زمینه روی گزینههای مختلفی فکر کردیم، ولی قطعاً تا ۳ هفته آینده تصمیم نهایی را اتخاذ میکنیم.
محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی خوابگاه و دانشجوی غیربومی ندارد؛ بنابراین امتحانات دانشگاه علمی- کاربردی با رعایت پروتکلهای بهداشتی حضوری برگزار میشود مگر اینکه منع قانونی داشته باشیم.
او ادامه داد: در برخی از استانها رئیس شورای مبارزه با کرونا، برگزاری حضوری امتحانات را منع کرده است، جایی که منع قانونی باشد، آزمون عملی برگزار نشده و ناتمام اعلام میشود. امتحانات دروس نظری به صورت غیرحضوری و مجازی برگزار میشود.
علی آهونمنش رئیس اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی درباره شیوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان و بازگشایی دانشگاهها اظهار کرد: طبق دستور وزارت علوم دانشگاهها از ۱۷ خرداد باز میشوند و حدود ۳ هفته (از هفته آخر تیر ماه و هفته اول مرداد) برای رفع اشکال و درسهایی که به صورت غیر حضوری تمام نشده در نظر گرفته شده است.
رئیس اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی در ادامه درباره برگزاری امتحانات نیز گفت: امتحانات حضوری برگزار میشود و برای امتحانات هم اعلام کرده ایم که فاصله بیشتری بین هر امتحان در نظر گرفته شود تا دانشجویان تحت فشار نباشند.
دانشگاه پیام نور زمان برگزاری امتحانات خود را تغییر نمیدهد و آنها را مطابق با جدول زمان بندی اعلام شده، پیش میبرد. لازم به ذکر است که امتحانات این دانشگاه برخلاف دورههای گذشته به صورت غیر متمرکز و غیر حضوری اجرا میشوند.
دانشگاه آزاد در ابتدا اعلام کرد که آزمونها به صورت حضوری برگزار میشود و در شهرهای دارای شرایط قرمز به صورت غیر حضوری برگزار خواهد شد. هفته گذشته، اما استاندار تهران اعلام کرد که آزمونها باید به صورت مجازی برگزار شود که این امر باعث شد آقامیری رئیس دانشگاه آزاد استان تهران اعلام کند که آزمونها در این استان به صورت مجازی برگزار میشود.
گفتنی است؛ دانشگاه آزاد هم اکنون در شهرهای سفید آزمونها را به صورت حضوری برگزار میکند.
بر اساس اعلام معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف، شیوه ارزیابی وضعیت پایان ترم دانشجویان این دانشگاه برای نیمسال تحصیلی جاری همان شیوه مرسوم نمرهدهی (صفر تا ۲۰) خواهد بود.
در جلسه اخیر شورای مدیران آموزش دانشگاه صنعتی شریف، مجموعه نظرات دریافتی در خصوص شیوه پیشنهادی برای نمرهدهی در نیمسال جاری (در پاسخ به استعلام های انجام شده) جمعبندی شد و با توجه به آنکه اکثریت نظرات دریافتی همچنان به انتخاب شیوه مرسوم نمره دهی (نمره دهی عددی بین صفر تا ۲۰) اختصاص داشت، بنابراین مقرر شد با فرض امکان برگزاری حضوری امتحانات پایان ترم در نیمسال جاری، شیوه نمرهدهی همان شیوه نمرهدهی مرسوم دانشگاه خواهد بود.
انتهای پیام/
بچه های ما رو برای امتحان به شهرهای قرمز نکشونند.
حتی اگر شهری قرمز نباشد، مسیر جابجایی دانشجوها از شهرها و زندگی خوابگاهی با دانشجویان شهرهای دیگر خطرناک است.
ما کسی رو نداریم.
از نگرانی مردیم.