به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از بانک مرکزی، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در جدیدترین پست اینستاگرامی خود با اشاره با بازار ارز نوشت: در مورد بازار ارز نکاتی را به اطلاع مردم عزیز می رسانم؛
۱- ارزش ذاتی نرخ ارز، با در نظر گرفتن متغیرهای اقتصادی، سیاسی و روانی، در مقایسه با نرخی که امروز در بازار خرید و فروش میشود حتما پایینتر است.
البته نمیتوان محدودیتهای ایجاد شده برای کشور را در نظر نگرفت. لیکن ثبات نرخ حقیقی ارز، برای بانک مرکزی مهم است. نرخ خرید و فروش اعلامی صرافیهای منتخب بازار نیز، برای جلوگیری از سفته بازی و آربیتراژ است.
۲-تجربه دو سال اخیر به ویژه تا مهر ۹۸، نشان داده است نرخ ارز قابل کنترل است. علی رغم التهابات آبان سال ۹۸، ورود به لیست سیاه FATF، شیوع کرونا و افت شدید قیمت نفت و فرآوردهها که هر کدام به نوعی تاثیر افزایشی در نرخ ارز داشتند. بانک مرکزی از تمام ظرفیتهای خود برای اعاده ثبات استفاده کرد؛ لذا شرایط بوجود آمده به خاطر کرونا و فشار موقت وارده به بازار ارز در فصل اول امسال و جو روانی ناشی از قطعنامه شورای حکام آژانس نباید موجب دریافت سیگنال اشتباه شود. علی رغم محدودیت درآمد نفت، موازنه مبادلات خارجی کشور مناسب است، بانک مرکزی نیز علی رغم تداوم فشار آمریکا ارز مورد نیاز فعالان اقتصادی را تامین خواهد کرد.
۳- پیگیری آزادسازی و دسترسی به منابع ارزی مسدودی متعلق به ایران به صورت ویژه در دستور کار بانک مرکزی و سایر دستگاهها قرار دارد. برخی را نتیجه گرفته ایم و نتایج عملی برخی دیگر نیز به تدریج مشخص خواهد شد.
۴-صادرکنندگان بایستی تتمه ارز حاصل از صادرات خود در سال ۹۸ را به روشهای اعلامی بانک مرکزی، تا پایان تیرماه به چرخه اقتصاد کشور برگردانند. با توجه به حجم بالای تعهدات آن ها، قطعا در هفتههای پیش رو شاهد تاثیر آن در بازار ارز خواهیم بود.
انتهای پیام/
مورد دیگه اینه که چرا بازار متشکل ارزی همچنان پس از یک سال راه اندازی نشده ؟؟!! چرا رسانه ها پیگیری نمی کنند ؟! وعده چند باره همتی برای افتتاح و بعد عقب انداختن راه اندازی این بازار برای چیه ؟
مورد دیگه اینه که چرا بازار متشکل ارزی همچنان پس از یک سال راه اندازی نشده ؟؟!! چرا رسانه ها پیگیری نمی کنند ؟! وعده چند باره همتی برای افتتاح و بعد عقب انداختن راه اندازی این بازار برای چیه ؟
با مقایسه قیمت امروز خودرو ، مسکن ، قطعات رایانه ، مواد غذایی و ... ، نسبت به زمان دلار 12000 تومانی براحتی در می یا بیم که قیمت واقعی ارز بر روی کالا بیش از 50 هزار تومان محاسبه میگردد