به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سالاد فَتوش یکی از سالادهای معروف کشور لبنان است. این سالاد از معروفیت خاصی برخوردار است و در داخل آن از نان پیتا استفاده میشود. این سالاد ریشه عربی و ترکی دارد. این سالاد ترکیبی از سبزیجات تازه است که در آن نان سرخ شده و گاهاً مرغ پخته شده نیز در آن دیده میشود.
این سالاد میتواند به عنوان یک شام سبک و یا یک پیش غذای خوشمزه مورد استفاده قرار گیرد. در این سالاد همانند سالادهای دیگر میتوان مواد و سبزیجات داخل آن را بسته به فصل تغییر داد و لزومی ندارد حتما از یک سری مواد خاص استفاده شود تنها آنچه که مهم است سس استفاده شده و نان سرخ شده در آن است که آن را از بقیه سالادها متمایز کرده است. در این نوع سالاد مواد به صورت درشت خرد میشوند. به غیر از نان که در این غذا اهمیت دارد شما میتوانید برای چاشنی این سالاد از سماق نیز استفاده کنید.
مواد لازم
نان پیتا: ۳ عدد
پیاز ریز خلالی شده: ۱/۲ پیمانه
کاهو: ۱ عدد
زیتون نصف شده: ۱/۲ پیمانه
سیر: ۱ حبه درشت
خیار خرد شده: ۱/۲ پیمانه
پودر سماق: ۱ قاشق سوپخوری
سینه مرغ گریل شده: ۱/۲ عدد
لیموترش: ۲ عدد پر آب و درشت
نمک: به مقدار لازم
پیازچه: ۳ شاخه
فلفل سیاه: به مقدار لازم
جعفری خرد شده:۱ قاشق سوپخوری پر
روغن زیتون: به مقدار لازم
گوجه چیلی خرد شده: ۳/۴ پیمانه
پنیر فتا مکعبی خرد شده: برای سرو
مراحل پخت
نان پیتا را به شکل مثلثهای کوچک برش بزنید و در سینی فر بچینید.
مقداری روغن زیتون روی تکههای نان بریزید تا روی هر تکه کمی روغن زیتون باشد.
فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید.
نانهای پیتای برش خورده و به روغن زیتون آغشته شده را داخل فر روی طبقه وسط قرار دهید و ۵ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا نانها تُست و برشته شوند.
بین پخت نانها را خارج کنید و برگردانید تا دو طرف نان برشته گردد.
نانهای تست شده را کنار بگذارید تا سرد شوند و در این زمان به آماده کردن سالاد بپردازید.
برای سس سالاد فتوش میتوانید از رب انار نیز استفاده کنید، اما نسخه اصلی سس سالاد فتوش استفاده از سماق و لیموی تازه است.
سیر را با دستگاه خرد کننده سیر له کنید و در ظرفی بریزید (اگر دستگاه مخصوص ندارید با چاقو سیر را ریز خرد کنید).
آب لیموترشها را اضافه کنید.
سماق تازه و تمیز و خوش طعم را نیز اضافه نمایید.
مواد را به خوبی مخلوط کنید و نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید.
پیازچهها را خرد کنید و به سس اضافه نمایید.
دقت داشته باشید فقط ساقههای سبز پیازچه را خرد کنید و قسمت سفید آن اصلا خرد نشود.
جعفری را ریز خرد کنید و اضافه نمایید.
قاشق سوپخوری پیمانه اندازه گیری را کاملا پر کنید که میزان جعفری کم نباشد.
گوجه چیلیها را از وسط نصف کنید و به مواد اضافه نمایید.
اگر از گوجه درشت استفاده میکنید آن را ۸ قسمت کنید و هر قسمت را نصف نمایید تا تکهها درشت نباشد و با بقیه موارد هم مزه گردد.
پیاز قرمز را خلالی ریز خرد کنید.
دقت داشته باشید اندازه برشها در ایجاد طعمی دلپذیر در سالاد بسیار مهم است و اگر تکههای گوجه و پیاز خیلی درشت باشد طعم سالاد را تحت تاثیر قرار میدهد.
زیتون را به دلخواه اضافه کنید اگر طعم زیتون را دوست دارید به دلخواه از زیتون سیاه یا سبز استفاده کنید و میتوانید مقدار آن را کمتر نیز بریزید.
خیارها را با پوست خرد کنید. سایز خیار باید متناسب با سایز دیگر سبزیجات سالاد باشد و مثلا کمی از گوجهها بزرگتر خرد شود.
برگهای کاهو را تمیز بشویید و بگذاریید آب آنها کاملا برود و سپس به قطعات درشت خرد کنید.
ترکیبات سالاد فتوش ریز نیست و باید درشتتر از سالادهای دیگر خرد شود.
از برگهای تازه و خوش طعم کاهو استفاده کنید. دقت داشته باشید کاهو پیچ یا کاهوهای دیگر مناسب سالاد فتوش نیست و باید سالاد فتوش را با کاهو سنتی تهیه نمایید.
نانهای تُست شده پیتا را نیز خرد کنید و روی کاهوها بریزید.
تمام مواد سالاد را با مایه زیرین آن که ترکیبات سس بود کاملا مخلوط نمایید.
با دو چنگال بزرگ مواد را از زیر به رو بیاورید و مخلوط کنید و آنقدر این کار را انجام دهید تا تمام ترکیبات سالاد با هم ترکیب شده و روی تمام سبزیجات یک لایه از سس نیز نشسته باشد.
مرحله ۲۸
سالاد فتوش در اینجا آماده سرو است.
منبع: غذالند
انتهای پیام/