به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مصلح رئیس رصد خانه دانشگاه شیراز گفت: این خورشید گرفتگی در شیراز از ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح یکشنبه اول تیر قابل مشاهده است و تا ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه ادامه دارد.
او، با اشاره به اینکه حداکثر خورشید گرفتگی در شیراز در ساعت ۱۰ و ۸ دقیقه به میزان ۶۸ درصد بوده، بیان کرد: در فارس بیشترین خورشید گرفتگی گرفتگی مربوط به جنوب استان با پوشش گرفتگی در حدود ۷۵ درصد است.
مصلح تصریح کرد: بیشترین درصد خورشید گرفتگی در چابهار و دریای عمان رخ می دهد که به ترتیب ۹۸ و ۹۹ درصد از سطح خورشید با ماه پوشانده می شود.
رئیس رصد خانه دانشگاه شیراز ادامه داد: خورشید گرفتگی در ایران به صورت جزئی است که در برخی از کشورها به صورت حلقوی مشاهده میشود و استفاده از عینکهای مخصوص رصد خورشید گرفتگی برای رصد این پدیده برای علاقهمندان ضروری است و هرگز نباید با چشم غیر مسلح این پدیده رصد شود.
او، افزود: علاوه بر آن در صورت رصد این رویداد نجومی با استفاده از تلسکوپ و دوربین دو چشمی و حتی عکاسی نجومی ، از قبل باید تجهیزات خود را مجهز به فیلترهای استاندارد از جمله فیلتر مایلار کرد زیرا نگاه مستقیم به خورشید حتی برای مدت کوتاه بسیار خطرناک است و عواقب جبرانناپذیری را بدنبال دارد.
مصلح اضافه کرد: به علت شیوع ویروس کرونا و برای حفظ سلامت مردم، هیچ برنامه رصدی عمومی نخواهیم داشت و تصاویر این پدیده از طریق صفحهی اینستاگرام رصد خانه ابوریحان بیرونی دانشگاه شیراز با نشانی biruni.obs قابل مشاهده است.