به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای علاقهمندان به جغرافیا و تاریخ بسیار جذاب است که بدانند تعداد کشورهای مستقل و ثبت شده در ارزیابیهای جهانی چه میزان است.
جالب است بدانید یک اشتباه رایج بین بسیاری از منابع این است که به جای شمارش تعداد کشورهای رسمی ثبت شده در سازمان ملل به تعداد دولتها اتکا میکنند و در نتیجه در شمارش دچار اشتباه میشوند. درواقع در اغلب موارد تعداد رسمی کشورهای ثبت شده در سازمان ملل کمتر از تعداد دولتهای خودمختار یا غیر رسمی است.
اگر اطلاعات رسمی سازمان ملل را مدنظر قرار دهیم متوجه میشویم که به شکل رسمی یکصد و نودو پنج کشور در دنیا وجود دارد که صد و نود و سه مورد آن عضو سازمان ملل متحد محسوب میشوند و فلسطین و واتیکان به عنوان ناظر محسوب میشوند و اگر تایوان و کوزوو را بین کشورهای مستقل جهان طبقه بندی کنیم، صدو نود و هفت کشور در دنیا وجود دارد.
تعداد کشورهای جهان به تفکیک قارهای
_تعداد کشورهای قاره آسیا ۴۶ کشور
_ تعداد کشورهای قاره آفریقا ۵۴ کشور
_تعداد کشورهای قاره اروپا ۴۷ کشور
_تعداد کشورهای آمریکای شمالی و مرکزی ۲۷ کشور
_ تعداد کشورهای قاره آمریکای جنوبی ۱۲ کشور
_تعداد کشورهای قاره استرالیا ۱۹ کشور
کشورهای مستقل جهان کدامند؟
اگر دولتها را در شمارش خود در نظر بگیریم دویست و پنج دولت مستقل در دنیا شناخته شده اند. تایوان که با نام جمهوری چین نیز شناخته میشود توسط بیست و یک عضو شورای ملل بهعنوان کشور مستقل پذیرفته شده است. تایوان بسیاری از ویژگیهای یک کشور مستقل مانند داشتن نیروی مسلح مستقل، رئیسجمهور منتخب و قانون اساس اختصاصی خود را دارد، با این وجود جمهوری خلق چین معتقد است که دولت تایوان نامشروع است.
ماجرا در خصوص کوزوو کمی پیچیدهتر میشود. در حال حاضر یکصدو ده عضو سازمان ملل، این کشور را به رسمیت میشناسند. این کشور عضو چندین سازمان رسمی مانند بانک بینالمللی پول و بانک جهانی نیز محسوب میشود. با اینوجود از سال ۲۰۰۸ و با اعلام استقلال کوزوو از صربستان، اختلافاتی بین این دو کشور ایجاد شده که مانع پذیرفتن کوزوو توسط تمامی اعضا شده است.
چرا تعداد کشورها اشتباه میشود؟
یک سوال مهم که احتمالا اکنون برای شما ایجاد شده است این است که با شیوع کرونا، چرا در برخی خبرها تعداد کشورهای جهان تا ۲۰۵ عدد مطرح میشود در حالی که ما به عدد رسمی یکصد و نود و پنج اشاره کرده ایم. پاسخ ساده است: متاسفانه در کنار کشورهای رسمی، دهها قلمرو و مستعمره نیز وجود دارند که بهاشتباه کشور خوانده میشوند، اما، چون اداره آنها با سایر کشورها است، در آمار رسمی سازمان ملل قرار نمیگیرند. مکانهایی مانند برمودا، گرینلند و صحرای غربی از مواردی هستند که بهاشتباه کشور خوانده میشوند.
حتی جالب است بدانید که قسمتهای مختلف انگلستان (ایرلند شمالی، اسکاتلند، ولز و انگلیس) نیز از سوی بسیاری از افراد جهان به اشتباه مستقل در نظر گرفته میشوند و این در حالی است که تحت کنترل انگلستان اداره میشوند نکته جالبتر این است که بدانید بسیاری از نقاط جهان هر ساله از سازمان ملل درخواست استقلال رسمی میکنند، اما سازمان ملل به سختی چنین درخواستهایی را میپذیرد.
جمعیت کشورهای جهان
کشور چین با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و ۴۳۹ میلیون نفر پرجمعیتترین کشور جهان است و کشور هند با جمعیت ۱ میلیارد و ۳۸۰ میلیون نفر در رتبه دوم و کشور ایالات متحده آمریکا با جمعیت ۳۳۱ میلیونی در رتبه سوم قرار دارد. ایران با جمعیت بیش از ۸۳ میلیون نفر در رتبه ۱۸ جهان قرار دارد و ششمین کشور پرجمعیت در بین کشورهای اسلامی است. جمعیت جهان در مرز ۸ میلیارد نفر قرار دارد.
منبع: انتخاب
انتهای پیام/