وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی و طی این ۴۰ سال دستگاه قضایی مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی تلاشهایی قابل توجهی را انجام داده، اما با آنچه که باید در اجرای عدالت باشد فاصله دارد و این فاصله را باید کمتر کنیم.
رئیسی بیان کرد: دستگاه قضایی در تراز دستگاه قضا امیر المومنین و دستگاه قضایی مورد انتظار امام و رهبر باید ایجاد شود.
رئیس دستگاه قضا گفت: در ۱۴ خرداد امسال رهبر معظم انقلاب در تبیین شخصیت امام (ره) فرمودند امام شخصیتی تحول خواه است و یکی از ابعاد تحول امام در عدالت است.
وی با بیان اینکه امروز در بستر گام دوم مسئله اجرای عدالت قانون گذاران باید قانون عادلانه تصویب کنند،گفت: مجریان قانون هم باید این قانون را عادلانه اجرا کنند و قاضیان عادلانه قضاوت کنند.
رئیسی ادامه داد: مردم باید احساس کنند که هنگام مراجعه به دستگاه قضایی به یک پدر مهربان مراجعه می کنند و این نیاز به کار و تلاش جدی دارد.
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: از قضات متدین و پرتلاشمان باید تشکر کنم امیدواریم در این دوره تحول و در این دورهای که در بستر گام دوم نهادینه شده کاری متفاوت انجام شود.
وی با اشاره به کار متفاوت گفت: مردم احساس کنند که عدالت اجرا میشود اگر قرار باشد محوری تعیین شود آن است که قانون گریزی ضد ارزش است و نظارت پذیری ارزش است و تمام مدیران بر اجرای قانون تلاش کنند.
رئیسی تصریح کرد: توجه به مردم امری تشریفاتی نیست، اگر امام میگوید ملاک و میزان رای ملت است، تشریفاتی نیست.
رئیس دستگاه قضا گفت: در دوره تحول با نگاه کرامت مردم و متهم و قاضی پیش برویم.
وی با اشاره به حقوق بشر گفت: حقوق بشر ما از متن دین سرچشمه گرفته است و آنرا از امام یاد گرفته ایم، متن انقلاب و آموختههای بنیان گذار انقلاب توجه به حقوق انسان است.
رئیسی ادامه داد: خروشی که مردم آمریکا و اروپا علیه بی عدالتی بلند کرده اند خاموش نمیشود و این خروش ممکن است برای ظلم حکومت ترامپ و سلطه کمی فروکش کند، اما این خشم علیه بی عدالتی خاموش نمیشود و امیدواریم این خشم جرقههایی ایجاد کند که مشتعل شود و دامن نظام سلطه را بگیرد و آنهارا به زیر بکشد و این روز دور نیست.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به مرحوم شهید بهشتی گفت: ایشان ولایتمدار بودند و زمانی که او را مورد ظلم قرار میدادند در مقابل عدهای که میگفتند چرا حرف نمیزنید گفت امام به ما فرموده اند، سکوت ایشان قهرمانانه و برای امر امام سکوت کرد.
وی ادامه داد: دومین نکته مسئله نگاه مدیریتی و تشکیلاتی ایشان بود امام از ولایت فقیه گفتند و در دوره جدید دکترین حکومت اسلامی را مطرح کردند و آنکه برای این نظریه ساختار سازی کرد مرحوم بهشتی بود ایشان دستگاه قضایی مبتنی بر فقه را تشکیل داد و آیت الله بهشتی معمار دستگاه قضایی است و اخلاص او کمک کرد که اقداماتش ماندگار باشد.
انتهای پیام/
کجا؟
چگونه؟