حامد روحانی زاده معاون بهداشتی
دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ،با بیان اینکه حدود ۶ یا ۷ نفر از افراد امسال در مناطق آلوده ما مشکوک به بیماری
تب کریمه کنگو بودند که بلافاصله اقدامات تشخیصی برای آنها انجام شد، گفت: دو مورد تشخیص قطعی این بیماری داشتیم که بستری و سایر اقدامات درمانی برای آنها صورت گرفت.
او افزود: مخزن و ناقل ویروس در طبیعت، اصولاً کنهها هستند و گاو، گوسفند، بز، خرگوش، خرگوش صحرایی و جوجهتیغی و حتی جوندگان مثل موش نیز به عنوان ناقل شناخته میشوند.
روحانی زاده گفت: این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصاب) سبب ایجاد همه گیریهای ناگهانی میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: تماس با خون و بافت بیماران بهخصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه عملی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها شود باعث انتقال بیماری میشود.
بیماری تب کریمه کنگو قابل پیشگیری است
او ادامه داد: پزشکان معتقدند بیمار مشکوک به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید قرنطینه شود و با افراد خانواده و پرسنل بیمارستانی در تماس نباشد.
همچنین همه وسایل بیمارستانی مانند ماسک، دستکش، روپوش، پیش بند، لولههای خون، سرنگهای استفاده شده و هر وسیلهای که با ترشحات بیمار در تماس بوده باید سوزانده شود.
روحانی زاده گفت: هنگامی که پرسنل مراقب بیمار در معرض تماس پوستی یا پوستی مخاطی با خون، مایعات بدن یا فضولات بیمار قرار میگیرند باید فوراً سطح آلوده را با آب و صابون بشویند.
خودداری از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی
او بیان کرد: چون این بیماری در دام، بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای صفر تا مثبت چهار درجه سانتی گراد قرار گیرد تا ویروسهای آن کشته شوند و پس از آن مصرف شود.
انتهای پیام/ س