به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با بیان اینکه هدف مصوبه ۳۰۰ اصلاح فرآیندهای فعال شدن خدمات ارزش افزوده برای مشترکان از بستر اپراتورهاست گفت: در واقع مصوبه ۳۰۰ به معنی پایان وس نیست و رگولاتوری به دنبال قطع خدمات ارزش افزوده نیست، چرا که معتقدیم خدمات سالم بسیاری در این فضا ارایه میشود. در واقع این مصوبه پایان سوء استفاده از خدمات وس است.
حسین فلاح جوشقانی، همچنین با اشاره به اینکه اپراتورها بر اساس پروانههایی که به آنها اعطا شده است، میتوانند خدمات ارزش افزوده را در بستر خدمات پایه ارائه کنند، عنوان کرد: در چند سال گذشته با شکایتهای مشترکان از هزینههای خدمات ارزش افزوده و اعلام بیاطلاعی از عضویت در این خدمات، مشخص شد که بخشی از فضای خدمات ارزش افزوده به سمت ناسالم سوق پیدا کرده و برای مردم مشکل ایجاد کرده؛ از همین رو، دو سال پیش رسیدگی به موضوع وس به صورت جدی در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفت.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه ۲۴۸ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مورد اصلاح مدل محاسبه مبالغ تسهیم درآمد دولت از درآمدهای حاصل از ارایه خدمات ارزش افزوده، اپراتورها میتوانستند به صورت Direct Carrier Billing (DCB) به صورت نیابتی از طرف تولیدکننده محتوا، هزینه خدمات را دریافت کنند و براساس قرارداد بین اپراتور و تولیدکننده محتوا، صرفاً سهم اپراتور به عنوان درآمد دارنده پروانه محاسبه میشد، البته به شرطی که دارنده پروانه و تولیدکننده محتوا ذینفع یکسانی نداشته باشند. اما متاسفانه بر بستر DCB سوء استفادههائی اتفاق افتاد که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای حل مشکلات مربوط به خدمات ارزش افزوده، مصوبه ۳۰۰ را در قالب الحاقیه مصوبه ۲۴۸ تصویب کرد.
فلاح جوشقانی در تشریح مصوبه ۳۰۰ گفت: براساس این مصوبه اپراتورها باید برای تامین مالی خدمات ارزش افزوده بستر ویژه و اعتبار خاصی را برای مشترک در نظر بگیرند، به این معنی که مشترکان برای فعالسازی خدمات ارزش افزوده یک بسته جداگانه خریداری کنند که مبلغ این بسته تنها برای هزینههای خدمات ارزش افزوده صرف شود.
وی با اشاره به اینکه براساس این مصوبه اپراتورها تا زمانی که بسته خریداری شده مشترکان اعتبار دارد میتوانند به مشترکان خدمات ارزش افزوده ارایه دهند، گفت: در این حالت مشترکان با رضایت خود بسته را خریداری می کنند و با اتمام بسته خریداری شده نیز اپراتور حق شارژ مجدد را نداشته و شارژ مجدد حتماً باید از سوی مشترک انجام شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره مشترکانی که خط آنها دائمی است، بیان کرد: اپراتورها موظف شدهاند برای مشترکان خطوط دائم که مایل به استفاده از خدمات ارزش افزوده هستند، قبض جداگانهای صادر کنند. علاوه بر این اپراتورها حق ندارند خدمات پایه مشترکان را به دلیل بدهی ناشی از استفاده خدمات ارزش افزوده قطع کنند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینکه با اجرایی شدن مصوبه ۳۰۰، فعالیت خدمات ارزش افزوده سالم همچنان ادامه خواهد داشت، اعلام کرد: از ۱۹ خرداد تا ۳۱ خرداد سال جاری با اجرایی شدن این مصوبه، در اپراتور همراه اول حدود ۱۷ هزار بسته اعتباری به ارزش ۲۱۴ میلیون تومان و در اپراتور ایرانسل نیز ۷۰ هزار بسته اعتباری به ارزش ۱۲۵ میلیون تومان توسط مشترکان خریداری شده است که نشان میدهد مشترکان فعلاً به دریافت خدمات ارزش افزوده تمایل چندانی نشان ندادهاند.
فلاح جوشقانی اطلاعرسانی به مشترکان را امری مهم دانست و تصریح کرد: اپراتورها بستر این خدمات هستند و سرویسی ارائه نمیدهند، اما شرکتهایی که برای این حوزه محتوا تولید میکنند، میتوانند با اطلاعرسانی و آگاهی بیشتر، ضمن شفاف سازی درخصوص فعالیت خود و معرفی راهکارهای ارتباطی مردم با آنها، نسبت به تقویت بازار خدمات خود اقدام کنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/