یک متخصص کلیه، ملاک مصرف مایعات را رنگ ادرار دانست و گفت: این باور نادرست است که مصرف لبنیات سنگ کلیه به دنبال دارد، بلکه لبنات باعث کاهش سنگ سازی می شود.

کاهش سنگ سازی کلیه با مصرف لبنیاتبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیاوش فلاحتکار متخصص کلیه با بیان اینکه چهار ماه از سال با بیشترین میزان گرما مواجه هستیم، اظهار کرد: گرمای هوا نیاز بدن به مایعات به ویژه آب را افزایش می دهد.

وی بهترین راهکار برای پیشگیری از تولید سنگ کلیه را مصرف مایعات و در راس آن آب دانست و افزود: همواره این پرسش مطرح است که چه کسانی و چه میزان باید آب مصرف کنند. در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که همه افراد معمولی می توانند مایعات و آب به میزان کافی مصرف کنند.

این متخصص کلیه و اورولوژی تصریح کرد: افرادی که دارای نارسایی شدید کلیه هستند و یا بیماری قلبی و عروقی دارند، بنا بر توصیه پزشکان باید مایعات کمتری بنوشند، زیرا مصرف بیش از حد مایعات موجب می شود کلیه نتواند دفع لازم را انجام دهد.

فلاحتکار، ملاک مصرف مایعات را رنگ ادرار دانست و عنوان کرد: ادرار باید شفاف و بی رنگ باشد و اگر ادرار پررنگی داشته باشیم، یعنی مایعات به اندازه کافی مصرف نشده و عملکرد کلیه ها را دچار مشکل می کند و در نهایت منجر به سنگ سازی می شود.

وی سنگ های کلیه و سنگ های ادراری را گاهی بدون علامت دانست و گفت: در برخی از مواقع سنگ در قسمتی از سیستم ادراری بدن انسان قرار می گیرد که انسداد ایجاد نمی کند و لذا فرد درد ندارد. این حالت به ویژه در سنگ های شاخ گوزنی ایجاد می شود که بیمار هیچ علامتی را بروز نمی دهد و خیلی اتفاقی و برای درمان سایر بیماری ها، متوجه وجود سنگ در کلیه می شود.

این جراح کلیه و مجاری ادراری، مدت زمان بروز سنگ کلیه را بین شش ماه تا یک سال دانست و متذکر شد: انتظار داریم طی مدت مذکور سنگ کلیه علامتدار شود و فرد را به سمت درمان بکشاند.

فلاحتکار، مهمترین علامت سنگ کلیه را درد بسیار شدید دانست و اضافه کرد: دردی که سنگ کلیه در انسان ایجاد می کند، قابل مقایسه با هیچ دردی نیست و در نهایت بیمار را مجبور به مراجعه به پزشک می کند.

وی با بیان اینکه کم تحرکی و اضافه وزن از جمله عوامل اثرگذار بر ایجاد سنگ کلیه هستند، خاطرنشان کرد: افرادی که دچار اضافه وزن هستند، احتمال مبتلا شدن به سنگ کلیه در آنان بیشتر است. همچنین افرادی که غذاهای شور و پرنمک مصرف می کنند، در واقع کلیه های خود را به سمت سنگ سازی می برند. متاسفانه وجود نمک بیش از حد در غذاهای محلی گیلان شایع است و باید در میزان مصرف آن دقت شود.

این متخصص کلیه و اورولوژی، مصرف کم مایعات به ویژه آب را یکی دیگر از عوامل ایجاد سنگ در کلیه ها دانست و بیان کرد: سنگ سازی در مواقعی که بدن کم آب است، بیشتر رخ می دهد؛ البته ژنتیک هم نقش اثرگذاری در سنگ سازی کلیه دارد، اما این نقش ضعیف است.

فلاحتکار، خواستار پرهیز از مصرف بیش از حد پروتئین ها مانند گوشت شد و گفت: ورزش کردن در کنار مصرف متعادلی از پروتئین و قند و کربوهیدرات و چربی موجب می شود کمتر به سمت سنگ کلیه برویم.

وی مشکلات کلیوی را از دیگر عوامل تولید سنگ در کلیه دانست و یادآور شد: این باور نادرست است که مصرف لبنیات سنگ کلیه به دنبال دارد، بلکه لبنات باعث کاهش سنگ سازی می شود و نباید خودمان را از ماست و شیر و بنیر محروم کنیم، اما لبنیات شورشده مانند پنیر و دوغ بهتر است با گرفته شدن نمک مصرف شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.