به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ منصور بیگلری مدیرکل زندانهای استان کرمانشاه اصلاح، تربیت و بازاجتماعی کردن زندانی را از رویکردهای اصلی زندانهای کشور دانست و گفت : در گذشته زندان و مجازات حبس صرفا برای تنبیه و مجازات فرد مجرم بود و زندانبانی صرفا به رویکرد نگهداری و محدود کردن آزادی فرد مجرم میپرداخت، درحالیکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این رویکرد شکل علمی و اسلامی پیدا کرد و در کنار مجازات و حبس برای تنبیه فرد مجرم، رویکرد اصلاح، تربیت و بازاجتماعی کردن او نیز مورد توجه و تاکید قرار گرفت.
او گفت : براساس این رویکرد، طی سالهای اخیر در زندانهای کرمانشاه برنامههای مختلفی همانند ارائه آموزشهای دینی، فرهنگی، هنری، مهارتی، انواع مشاورهها و برگزاری برنامههای ورزشی را اجرا میکنیم.
مدیرکل زندانهای کرمانشاه افزود: در بحث آموزشهای مهارتی طی سال گذشته ۲۰۰ هزار ساعت آموزش در حوزههای فنی و حرفه ای، کشاورزی و صنایع دستی به ۱۸۵۰ نفر از زندانیان استان ارائه دادیم.
بیگلری با اشاره به فعالیت ۱۶ کارگاه تولیدی در زندانهای استان، افزود: درحال حاضر ۴۰۰ نفر از زندانیان ما که آموزشهای مهارتی را فرا گرفته اند، در این کارگاهها که عمدتا خیاط خانه، تولید صنایع دستی، فلزکاری و ... هستند، مشغول به کار شدهاند.
او با اشاره به شیوع بیماری کرونا در ماههای گذشته، ادامه داد: هرچند تا پیش از شیوع این بیماری هم مراقبتهای بهداشتی بصورت کامل در زندانهای استان انجام میگرفت، اما در این چند ماه رعایت پروتکلهای بهداشتی با جدیت و دقت بیشتری اجرا میشود و هر روز کار ضدعفونی کردن و رسیدگی به زندانها را در برنامه داریم.
بیگلری گفت: خوشبختانه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعطای مرخصی به تعداد زیادی از زندانیان، تاکنون موردی از بیماری کرونا در زندانهای کرمانشاه نداشته ایم.
او افزود: البته چند زندانی جدید داشتیم که پیش از ورود به زندان از آنها تست گرفتیم و با مثبت بودن تست، آنها را در قرنطینه نگه داشتیم و پس از بهبود به زندان وارد شدند.
مدیرکل زندانهای کرمانشاه به اعطای مرخصی به ۲۴۰۰ زندانی زندانهای کرمانشاه به دنبال شیوع کرونا هم اشاره کرد و گفت: عمده این زندانیان را زندانیانی تشکیل میدهند که جرائم سبکی دارند و باتوجه به تداوم شیوع بیماری کرونا مرخصی آنها هنوز هم ادامه دارد.
او بیشترین آمار زندانیان کرمانشاه را مربوط به جرائم سرقت و مواد مخدر اعلام کرد و گفت: حدود ۴۱ درصد از زندانیان کرمانشاه به دلیل سرقت و ۴۰ درصد به دلیل مواد مخدر به زندان افتاده اند.
این مسئول ادامه داد: کمتر از یک و نیم درصد از کل زندانیان استان را زندانیان زن تشکیل میدهند.
او بابیان اینکه سالانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ زندانی جرائم غیرعمد به زندانهای کرمانشاه وارد میشوند، گفت: از اواخر پارسال و تا پایان سه ماهه اول امسال حدود ۱۴۰ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد استان با کمک خیرین از زندان رهایی پیدا کردهاند.
او افزود: در حال حاضر حدود ۲۵۰ زندانی جرائم غیرعمد در زندانهای استان داریم که جمع کل بدهی آنها حدود ۱۰ میلیارد تومان است که در این زمینه نیازمند کمک و همراهی خیرین هستیم.
او درخصوص آخرین روند اقدامات انجام شده برای جابجایی زندان مرکزی کرمانشاه به خارج از شهر، گفت: براساس قانون زندانها نباید در داخل شهر باشند، برای همین طی سالهای گذشته پیگیریها و مکاتبات زیادی برای جابجایی زندان مرکزی کرمانشاه به خارج از شهر انجام گرفت، اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
بیگلری افزود: البته پیگیریهای ما هنوز هم ادامه دارد و زمین مورد نیاز را در ماهیدشت خریداری کرده ایم، اما برای ساخت آن، چون به اعتبارات بالایی نیاز دارد، نمیتوان استانی این اعتبار را تامین کرد، براین اساس، سازمان کل زندانهای کشور از سال گذشته پنج استان را در اولویت برای احداث زندان قرار داده که کرمانشاه یکی از این استانها است .
انتهای پیام/د