فرشته سادات شجاعی روانشناس خانواده و زوج درمانگر در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شایع ترین مشکلات زندگی مشترک، اظهار کرد: از معمولترین مشکلات زناشویی که موجب تنش و بحث و مشاجره بین زوجین میشود اشکال در برقراری درست ارتباط و ناآگاهی از تفاوتهای میان زن و مرد است.
این روانشناس بیان کرد: خداوند انسانها را به گونهای آفریده که از لحاظ شخصیت و جنبههای فردی با یکدیگر متفاوت باشند پس نباید از همسر خود توقع داشته باشید که همانند شما فکر کند یا رفتارهای کاملا مشابهی با شما داشته باشد، چراکه علایق و دیدگاههای هر فردی با دیگری متفاوت بوده و امری بدیهی محسوب میشود، متاسفانه بسیاری از زوجین از اختلافات و تفاوتهای میان زن و مرد آگاه نبوده و با همین نا آگاهی باعث تلخ کردن زندگی به کام خود و همسرشان میشوند.
وی با اشاره به اینکه در یک زندگی زناشویی چیزی که مهم است و باید به آن توجه کرد میزان و نوع اختلافات است که در زوجهای مختلف متفاوت است، افزود: در زندگی همه افراد، پستی و بلندی و پیچ و خم وجود دارد و اینکه زندگی بدون مشکل باشد بسیار نادر است، اما اگر بتوانید با همفکری هم مشکل و اختلاف رابطه تان را تشخیص و ریشه یابی کنید توانسته اید زندگی زناشویی خود را نجات دهید.
شجاعی تصریح کرد: شاید برای شما سوال باشد که چرا زوجین پس از یک ازدواج عاشقانه، به مرور زمان دچار عادت و رکود میشوند. زوجین باید بدانند که زندگی شبانه روزی کنار یک نفر منجر به خستگی خواهد شد. برخی کارهایی که میتوانید برای برطرف کردن برخی از مشکلات روابط زناشویی استفاده کنید عبارت اند از: هر دو طرف زمانی برای تنها بودن و مستقل بودن داشته باشید. درباره تمام مسائل، بدون سوگیری و قضاوت با هم صحبت کنید، هرگز خود، همسر و خانوادهتان را با دیگران مقایسه نکنید. سعی کنید در تمام ابعاد زندگی خود تفاوت و تغییر ایجاد کنید و مهارتهای حل مسئله و مهارت سازگاری را یاد بگیرید.
این روانشناس ادامه داد: اکثر افراد معتقدند روابط جنسی نمیتواند در ازدواج مشکل ساز باشد، اما نتیجه تحقیقات در دادگاههای خانواده حاکی از این است که رابطه جنسی ناموفق موجب اختلافات بزرگ زناشویی میشود. رابطه زناشویی به مراقبت بسیاری نیاز دارد؛ تنها عشق و علاقه و انتخاب صحیح همسر کافی نیست و باید هرچند وقت یکبار رابطهتان را تقویت کنید تا در روابط زناشویی خود با مشکل مواجه نشوید. صحبت کردن به حل مشکلات روابط زناشویی کمک میکند. در یک فضای آرام با همسر خود صحبت کرده و ریشه مشکلاتتان را پیدا کنید.
وی با بیان اینکه ناراحتیها و مشکلات خود را در رابطه، ابراز کنید. البته در بیان آنها دقت داشته باشید تا همسرتان احساس نکند که مورد قضاوت قرار گرفته است، اضافه کرد: در حین صحبت به عقاید و نظرات یکدیگر احترام بگذارید تا مشکلات بیشتر نشود. در نهایت یک راه حل مشترک برای حل مشکلات پیدا کنید. انحرافات جنسی یکی از مهمترین مشکلات زوجین است. تماشای عکسهای مستهجن و فیلمهای مبتذل باعث میشود عشق که یک امر مقدس و پاک است روز به روز کم رنگتر شده و رابطه جنسی تنها به امری غریزی تبدیل شود و از حالت روحی خارج شده و مشکلات بسیاری برای زوجین به وجود آورد.
شجاعی با اشاره به اینکه بحران مالى و عدم تامین معاش و نیازهاى روحی و جسمى دلیل بسیارى از بحرانهاى خانوادگى در دنیاست که بسیار مهم است، ادامه داد: شکایت درباره این مسئله عمدتا از طرف زنان مطرح میشوند. بافت فرهنگی ما به نحوی است که وظیفه تامین هزینههای منزل به عهده شوهر است و اگر او در این زمینه ناتوان باشد و زن در تامین هزینهها به او کمک نکند، فشار حاصل از این مسئله به کشمکشهای فراوانی ختم میشود. در طرف دیگر این قضایا، خساست همسر نیز دغدغه بسیاری از خانم هاست. اینکه همسرشان دسترسی آنها را به پول محدود کرده و نیازهای خانواده را با وجود داشتن پول، به خوبی برآورده نمیکند.
این روانشناس با بیان اینکه برقراری ارتباط با خانواده یکی از مشکلات زوجین بعد از ازدواج برای ارتباط با خانواده خود باید حد و مرزی را رعایت کنند، اضافه کرد: این ارتباط در چارچوب خاصی بوده و باید مرزبندیهایی داشته باشد. زن و شوهر باید بدانند که خانواده مستقلی دارند و نسبت به زندگی زناشویی متعهد هستند؛ پس باید نصایح و راهنماییهای دیگران را تا حدی معقول بشنوند. بسیاری از زوجین اظهار دارند که همسرشان او را در کنار خانواده خود فراموش کرده و از این مساله گلهمند هستند. لازم است که زوجین درباره این مسئله با هم بحث و تبادل نظر داشته باشند، توقعات و انتظارات خود را بیان کنند و درصورت عدم نتیجه، به زوج درمانگر مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: مخفی کاری زوجین از جایی شروع میشود که یکی از آنها خیانت میکند. در صورتی که یکی از زوجین خیانت کند، تنها او مقصر نیست و زوج دیگر باید ریشه خیانت را در رفتار خود جستجو کند.
شجاعی ادامه داد: ما این را بارها گفته ایم باز هم میگوییم خانمهاى عزیز از همسرتان نخواهید که پا به پاى شما در امور روزمره خانه همراه باشد. به یاد داشته باشید بعضی از امور صرفا زنانه است و برای آنها اهمیتى ندارد. البته نه همه زوجها؛ برای آن دسته که بخاطر این قضیه دچار بحران شده اند.
این روانشناس بیان کرد: زوجهای موفق هنگام روبرو شدن با مشکل و فراز و نشیبهای زندگی آموخته اند که چگونه از پس مشکلات برآیند و آنها را مدیریت کنند و چگونه با مسائل روزمره زندگی کنار بیایند و با همین ویژگی از بقیه متمایز شوند. بسیاری از علل مشکلات روابط زناشویی، با یک صحبت دوطرفه و محترمانه بین زوجین برطرف خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: هرگز مسائل کوچک زندگی را نادیده نگیرید، چراکه همین مشکلات کوچک کم کم به معضل و غدهای تبدیل خواهد شد که حل کردن آن بسیار دشوار است. هرکس سبک شخصیتی خود را دارد و راهنماییهای دیگران صرفا ممکن است برای زندگی خودشان مناسب باشد. تا حد امکان سعی کنید از روانشناسان و مشاوره روابط زناشویی و زوج درمانگر درخواست راهنمایی کنید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/