به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، فرزانه دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان گفت: مشاهده مجموعههای وقفی، چند نکته را به انسان یادآوری میکند اول آنکه نگاه عمیق اسلام به مقوله توزیع ثروت را میبینیم، چون وقف یکی از مهمترین موارد توزیع ثروت در اسلام است و از تراکم ثروت در موارد محدود جلوگیری میکند.
او افزود: دوم آنکه هر جا اوقاف مدیریت صحیحی در امر موقوفات داشته، اتفاق خوبی رقم خورده و باعث برکات فراوانی شده است، مثل همین موقوفه عباسقلیخان! مثلا همین آبیاری قطرهای یکی از اقدامات فوق العادهای است که در اینجا مشاهده میکنیم و این کار نشان میدهد با یک ایده و ابتکار خوب، میتوان بهره برداری مطلوبی از موقوفات داشت.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان ادامه داد: سومین نکته این موقوفات، یادآوری ایمان گذشتگان است که چگونه میخواستند از ثروت دنیا برای ساختن آخرت خویش استفاده کنند واقفان خوشسلیقه که موقوفات آنها واقعا به درد جامعه میخورد.
فرزانه بیان کرد: حال وظیفه ما علاوه بر حفظ و نگهداری از این موقافات، رشد و بالندگی مقوله وقف است. یکی از کارهایی که مرحوم آیتالله طبسی (ره) بر آن تاکید داشتند، این بود که میگفتند از درآمد موقوفات متناسب با موضوع وقف چیزهای دیگری خریداری شود و دوباره وقف گردد تا باعث رشد این مورد وقفی شود.
او تصریح کرد: حوزههای علمیه نیز بهعنوان تنها نهادی که در طول قرنهای متمادی دین را یاری کرده و باعث حفظ دین در جامعه شده است، نقش منحصر بهفردی در ترویج فرهنگ وقف در جامعه دارد. مقام معظم رهبری میفرمودند «کار در نظام اسلامی یک اجر دارد؛ اما در حوزه علمیه و آستان قدس، دو اجر دارد، چون خدمت به دین و دیانت مردم هم محسوب میشود».
لازم به ذکر است مرحوم عباسقلیخان شاملو، پس از احداث مدرسه علمیه در جوار حرم منور رضوی، موقوفات زیادی را از خراسان تا افغانستان وقف آن مدرسه کرد و در وقفنامه شرعی و رسمی نام همه این رقبات وقفی را به همراه آدرس، اندازه و ابعاد دقیق قید کرده است.
هرچند بهدلیل غرضورزیهای سالیان طولانی پیش و پس از انقلاب هکتارها زمین کشاورزی، دهها چاه عمیق و باغ و آبادی از موقوفات وسیع عباسقلیخان شاملو از این منابع ارزندهی وقفی از دسترس وقف خارج شده است، اما تولیت جدید موقوفات عباسقلیخان، حاج مرتضی سپهری شاملو، پس از اخذ حکم تولیت خویش از دیوان عالی کشور در سال ۱۳۸۷ اقدامات گستردهای را برای احیای این رقبات آغاز کرده و در راستای احیاء موقوفات، ۵ حلقه چاه با ۶۳۵ هکتار از اراضی زراعی در منطقه یاقوتین را پس از پیگیریهای فراوان حقوقی و قضایی، توانسته به جایگاه حقیقی خویش برگرداند.
انتهای پیام//س.ج