به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، فاطمه معصومه (س) دختر موسی بن جعفر(ع) هفتمین امام شیعیان و نجمه خاتون است. نام اصلی وی فاطمه است و در دوران حکومت عباسیان و در خلافت هارون الرشید، امین و مأمون زندگی میکرد.
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا حدادی سخنران و پژوهشگر مذهبی در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هنگامی که در روایات مربوط به حضرت معصومه (س) توجه میکنیم با حدیث زیبایی درمورد ایشان برخورد میکنیم که جد بزرگوار ایشان، امام صادق (ع) میفرمایند: «إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَکةُ وَ لِرَسُولِهِ حَرَماً وَ هُوَ الْمَدِینَةُ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ حَرَماً وَ هُوَ الْکوفَةُ وَ لَنَا حَرَماً وَ هُوَ قُمُّ وَ سَتُدْفَنُ فِیهِ امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِی تُسَمَّی فَاطِمَةَ مَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ»؛ خداوند حرمی دارد که «مکه» است، پیامبر خدا را هم حرمی است که «مدینه» است و امیر المؤمنین هم حرمی دارد که «کوفه» است و ما امامان حرمی داریم که «قم» است. بزودی بانویی از فرزندان من به نام «فاطمه» در آنجا مدفون خواهد شد که هر کس او را زیارت کند، بهشت برایش واجب میشود.
بیشتر بخوانید
وی با توجه روایت ذکر شده به جایگاه والای حضرت معصومه (س) اشاره کرد و افزود: حضرت معصومه (س) دارای چه ویژگیهایی است که اولا در مورد به دنیا آمدن او بشارت داده میشود؟، چرا کسی که زائر او باشد وعده بهشت داده شده است؟ و همچنین این بانوی مگر دارای چه مقامی است که با وجود اجداد طاهرینشان حرم امامان در شهری است که ایشان در آن مدفون هستند؟
این پژوهشگر مذهبی در پاسخ به سوالات مطرح شده گفت: تمام آثار و برکاتی که در وجود حضرت معصومه (س) ملاحظه میکنیم به دلیل اینکه ایشان امام زاده هستند یا در خانه امام زندگی میکنند، نیست؛ بلکه به دلیل اطاعت از خداوند و تبعیت از امام معصوم است، زیرا اگر امام زاده بودن تنها دلیلرسیدن به این جایگاه باشد با کمی مطالعه در تاریخ امام زادگانی روبرو میشویم که خلاف سیره و منش اجداد خود رفتار میکردند و حتی باعث ناراحتی آنها میشدند.
حجت السلام حدادی در ادامه داستانی از جایگاه والای حضرت معصومه (س) مطرح کرد و گفت: دلیل اینکه پدر آیت الله مرعشی نجفی از عراق به ایران عازم شدند تا در شهر قم ساکن شوند به این دلیل بود که ایشان یک سال ریاضت شرعی کشیدند تا به اذن خداوند حرم حضرت زهرا (س) که نزد عامه مردم مخفی است را به ایشان نشان دهند، بعد از مدتی امام صادق (ع) را در خواب دیدند که به ایشان فرمودند: اگر میخواهی مادر ما را زیارت کنی به قم برو و حضرت معصومه (ع) را در آن شهر زیارت کند.
این سخنران مذهبی در مورد اینکه جایگاه زن در اسلام با تمام ادیان متفاوت است، افزود: هیچ دین و مسلکی اینچنین جایگاه رفیعی را به یک زن قرار نمیدهد با کمی تامل میبینیم در تمدن غرب چه نگاه کالا گونهای به بانوان و دختران دارند.
وی ادامه داد: قبل از اسلام در عرب جاهلیت دختران را زنده به گور میکردند و با نازل شدن رسول خدا (ص) به عنوان پیامبر این جایگاه پر از احترام و دارای کرامت برای دختران ایجاد شد تا جایی که خود رسوا خدا (ص) که دست دخترشان را در جامعهای میبوسیدند که تا دیروز زنده به گور میکردند.
بیشتر بخوانید
حجت الاسلام حدادی تفاوت زنده به گور کردن دختران در عصر جاهلیت با عصر مدرن را مطرح کرد و گفت: افرادی که هیچ بهرهای از عقل و بوی انسانیت نبرده اند در قدیم جسم دختر را از بین میبرند و نوادگان همان انسانها امروزه به روشهای دیگر دختران را زنده بگور میکنند و روح آنها را میکشند به این صورت که وقتی روح کسی را به بردگی گرفته و بازیچه اهداف خود کرده در حقیقت جسم او را اسیر کرده است.
او در ادامه گفت: حضرت معصومه (س) نماد آزادی دختران در جامعه است که دختر نه تنها نباید زنده به گور شود بلکه باید استقلال داشته باشد.
این سخنران و پژوهشگر مذهبی در مورد ریشه ناهنجاریهای بوجود آمده در جامعه گفت: اگر ما در جامعه مشکلاتی از جمله موضوع حجاب و عفاف را میبینیم، ریشه عمده و علت آن کم مهری در خانواده است. اگر پدری دخترش را غرق در محبت کند همان گونه که در روایات داریم «وقتی هدیه به خانه میبرید اول به دختر بدهید بعد به فرزند پسر»؛ یعنی دختر باید کانون محبت را در خانواده احساس کند به عنوان مثال اگر کسی تشنه باشد به دنبال آب میشود و اگر این تشنگی برطرف نشود از هر راهی برای سیراب شدن استفاده میکند.
وی در انتها افزود: متاسفانه در همین چند مورد که باعث کشته شدن دختران ایران زمین شد هنگامی که ریشه یابی میکنیم یکی از ریشهها کمبود محبت در خانواده برای دختر است که جوانی با کمی ابراز علاقه دختر را اسیر احساسات میکند و این وقایع تلخ را رقم میزند.
انتهای پیام/