لزوم تغییر الگوی کشت در مزارع خراسان شمالی

معاون بهبود تولیدات گیاهان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر لزوم تغییر الگوی کشت گیاهان در مزارع استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، جواد تشکری معاون بهبود تولیدات گیاهان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهارداشت: برخی محصولات زراعی با مدیریت تاریخ کشت٬ امکان مقابله با خشکی را دارند که چغندرقند یکی از این محصولات است.

تشکری افزود: با تغییر کشت چغندرقند از بهاره به پاییزه می‌توان مصرف آب را تا ۵۰ درصد کاهش داد و درخصوص محصولات پنبه و ذرت نیز امکان استفاده از ارقام بذر زودرس وجود دارد.

او با بیان این که استفاده از بذر اصلاح شده نیز یکی از ضرورت‌های موجود در این بخش است، عنوان کرد: در استان فقط ۲۵ درصد از بذر اصلاح شده گندم و جو استفاده می‌شود که این خود جای بازنگری و دقت دارد.

تشکری با اشاره به این که زراعت دیم اتکای کامل به نزولات جوی دارد، گفت: باید کشاورزی دیم‌کاری فعلی استان به دیم‌کاری علمی تبدیل شود تا عملکرد قابل قبولی در برداشت محصول وجود داشته باشد که مهم‌ترین بحث آن، حفظ رطوبت خاک و حذف عملیات شخم است.

معاون بهبود تولیدات گیاهان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی عنوان کرد: در شرایط خشکسالی و تنگنا‌های معیشت اقتصادی٬ اتخاذ رویکرد کشاورزی حفاظتی با تاکید بر حفظ مواد آلی در سطح خاک بسیار ضروری و موثر است.

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.