به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فرشته کریمی زاده در خصوص آسیبهای روانی شیوع بیماری کرونا بیان کرد: وجود این بیماری در جامعه یک بحران است که با خود آسیبها و مشکلات روحی و روانی بسیاری را به همراه میآورد.
وی اضطراب ونگرانی مداوم ناشی از ترس مبتلا شدن فرد و اطرافیانش به کرونا و همچنین چک کردن وسواس گونه علائم این بیماری در خود ودیگران را از عوارض روحی شیوع این بیماری دانست و ادامه داد: اگر فردی به بیماریهای زمینهای که امکان ابتلا به کرونا را بالا میبرند، مبتلاباشد هم خود و هم خانواده اش تحت فشار روحی و روانی بیشتری نسبت به سایر افراد قرار میگیرند.
این روان شناس با بیان اینکه یکی از سختترین فشارهای روحی که به دلیل شیوع ویروس کووید ۱۹ اتفاق میافتد، ابتلای فرد یا یکی از اطرافیانش به کرونا است، افزود: مبتلا شدن به این بیماری، تحمل دردهای جسمی ودست پنجه نرم کردن با مرگ و همچنین گرفتاری یکی از اعضای خانواده به کرونا و ترس از از دست دادن او، فرد را با مشکلات عظیم روحی روبه رو میکند.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ غذای بیرون سالم و ایمن است؟
کریمی زاده تغییر نوع سبک زندگی در این ایام را از عوامل مهم بروز مشکلات روحی دانست و گفت: رعایت مستمر نکات بهداشتی و اعمالی نظیر ضدعفونی کردن وسایل که البته در این دوارن برای حفظ سلامتی ضروری است، موجب تحمیل زحمت اضافه بر کارهای روزمره و خستگی افراد میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه قرنطینه و عدم ارتباط افراد با یکدیگر و همچنین نداشتن تفریحات جمعی وبیرون از منزل عوامل مهمی در ایجاد افسردگی واحساس تنهایی هستند، عنوان کرد: بهتر است افراد در این شرایط پر تنش برای پیشگری از بروز مشکلات روحی و همچنین کسب آرامش روانی به مراکز مشاوره مراجه کنند.
این روان شناس ضمن تاکید بر این نکته که مراجعه به روان شناس به معنی بیماری نیست و هر فردی در شرایط سخت و بحرانی زندگی باید به مراکز مشاوره مراجعه کند، اضافه کرد: افراد با کمک گرفتن از مشاوران میتوانند مهارتهای شناختی ورفتاری برای مدیریت بحران را کسب کنند و به آرامش خود و خانواده شان کمک کنند.
کریمی زاده اظهار کرد: خدمات مشاوره برای مدیریت وکنترل چالشها و مسلط شدن بر امور در شرایط حاد راهکارهای مناسب را به مراجعه کنندگان آموزش میدهد و موجب میشود افراد در درازمدت کمتر با مشکلات روحی و روانی مواجه شوند.
این روان شناس نقش شیوع ویروس کرونا در بروز اختلافات خانودادگی را مهم دانست و بیان کرد: زوجهای جوان میتوانند با مراجعه به مراکز مشاوره مهارتهای ارتباطی فروانی در زندگی زناشویی کسب کنند و والدین هم با حضور در ایم مراکز درک بهتری از شرایط نوجوانان و جوانان به ویژه در اوضاع کنونی داشته باشند.
وی گفت: در حال حاضر مراکز دولتی مشاوره با قیمتی مناسب برای بیشتر اقشار جامعه و به صورت حضوری و تلفنی برای گروههای پرخطر که کمتر امکان بیرون آمدن از خانه را دارند در حال فعالیت است و بهتر است افراد به ویژه در شرایط بحرانی کنونی برای بهبود سطح کیفی زندگی و کسب آرامش روانی به این مراکز مراجعه کنند.
منبع: میزان
انتهای پیام/