ارزانی مسکن این روز‌ها با فرمول‌های مختلف بررسی می‌شود اما در این بین طرحی که برای نوسازی بافت فرسوده و ارائه مسکن جدید کلید خورده بود فراموش شده است.

بافت فرسودهبه گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع بافت های فرسوده همواره به عنوان یکی از مهم ترین معضلات شهری به شمار می رود معضلاتی که در طول چند سال گذشته مورد بی توجهی شدید قرار گرفته و این خود باعث افزایش بافت های ناکارآمد در محلات مختلف و همچنین کمبود مسکن شده است.

طبق آمار و مطالعات صورت گرفته بیش از ۱۷ درصد جمعیت کلانشهر تهران در بافت فرسوده زندگی می‌کنند. سطح مسکونی بافت فرسوده بیش از ۱۱ درصد است و البته بخشی از آن تجاری و صنعتی است. ۵ درصد کلانشهر تهران از نظر مساحت کل در بافت فرسوده قرار دارد. 

مناطقی که بیشترین بافت فرسوده را دارند به دلیل معابر تنگ و باریک و عدم نوسازی در صورت بروز سیل و زلزله آسیب‌های جدی می‌بینند و همچنین میزان کشته‌های آنها بسیار بالاست.

صدور بیش از ۲ هزار و ۱۷۶ پروانه ساختمانی در بافت های فرسوده

۲ هزار و ۱۷۶ پروانه در بافت فرسوده در ۲ سال گذشته صادر شده است. شهرداری تهران تنها متولی نوسازی بافت فرسوده نیست و باید دولت در این زمینه ورود کند. در صورتی که دولت به این معضل کلیدی پایتخت توجه کند میزان نوسازی بالاتر می‌رود.

در سال ۱۳۹۶ نوسازی متفاوت بافت فرسوده در قالب برنامه ملی بازآفرینی شهری آغاز شد و قرار شد این کار طی ۵ سال انجام شود.تاکنون در کلان شهر تهران اقدام کلیدی در خصوص نوسازی بافت فرسوده انجام نشده و هنوز شرایط در بسیاری از مناطق خوب نیست.

بر اساس این گزارش ارائه تسهیلات به سازندگان مسکن در مناطق بافت های فرسوده و همچنین ارائه بسته های تشویقی خود از جمله راهکارهای دولت برای توسعه و نوسازی بافت های فرسوده به شمار می رود اما به نظر می رسد که این راه حل ها و برنامه ها تاکنون نتوانسته بخشی از این معضلات را در حوزه بافت های فرسوده رفع کند.

ایجاد ۱۸۰ دفتر توسعه گری در محلات مختلف تهران 

در همین رابطه عبد الرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه موضوع باز آفرینی شهری یک موضوع پیچیده ای است گفت: در شهر تهران برنامه پنج ساله ای برای نوسازی بافت های فرسوده و بازآفرینی شهری طراحی شده و حدود ۱۸۰ دفتر توسعه محله ای در شهر تهران مستقر شده و فعالیت های مربوط به توسعه و نوسازی را انجام می دهند.

او ادامه داد: در یک سال گذشته اقدامات بسیار گسترده ای در حوزه روشنایی، نظافت در محلات قدیمی و فرسوده تهران از جمله بازار تهران با همکاری خود بازاریان و ساکنان محلات صورت گرفته و به گفته بسیاری از ساکنان وضعیت این محله در مقایسه با گذشته بسیار متفاوت شده است.

گلپایگانی بیان کرد: در اجرای این طرح ها دستگاه های از جمله آتش نشانی همچنین وزارت راه و شهرسازی در تهیه نقشه از زمین همکاری های لازم را داشته اند.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران بیان کرد: امیدواریم امسال بتوانیم این اقدامات را ادامه دهیم و تاکنون برنامه‌هایی هم در راستای نوسازی کلید خورده و محلاتی از جمله سیروس، عودلاجان، فرحزاد، بازار تهران و محله هرندی نوسازی شان در دستور کار قرار گرفته است.

گلپایگانی با اشاره به اینکه برای توسعه شهری در پروژه های کوچک مقیاس تعریف شده است، گفت: تمامی پروژه ها با مشارکت خود مردم و همکاری آنها تعریف شده است.

او تصریح کرد: طراحی و اجرای این پروژه به این صورت نبود که ما به عنوان یک مدیر بخواهیم برای طراحی پروژه ها تصمیم  بگیریم بلکه نظارت و مشارکت و ارائه طرح ها توسط مردم در اجرای این پروژه ها بسیار مهم بوده است.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران تصریح کرد: بسته هایی برای نوسازی بافت فرسوده شورای شهر مطابق با شرایط کرونایی طراحی شده و به مرحله اجرایی خواهد رسید.


بیشتر بخوانید


گلپایگانی به محله سیروس که چند سال پیش با همکاری وزارت راه و شهرسازی بانک مسکن و شرکت بازآفرینی شهری در قالب نوسازی بافت فرسوده اجرا می شد اشاره کرد و گفت: کارهای مقدماتی و اجرای این پروژه در وهله اول انجام شده اما شرکت سازنده به دلایلی فعلاً قصد ادامه این پروژه را ندارد.

اوگفت: اطلاعات و مکان های عمومی و اجرایی در این پروژه توسط شهرداری منطقه ۱۲ در حال انجام است اما هم اکنون این پروژه فعلاً متوقف شده است ساخت و سازها و نوسازی محلات درمنطقه ۱۲ در حال اجرا است اما در طرح محله سیروس با تغییر وزیر راه و شهرسازی رویکردها تغییر کرد اما هم اکنون شهرداری در حال مطالعه و جمع آوری اطلاعات اجتماعی برای نوسازی برخی از محلات است.

او توضیح داد: نوسازی تنها به معنای ساختمان سازی و یا تزریق پول نیست بلکه برخی از محلات همانند محله سیروس بیش از ۳۰ نسل زندگی کردند بنابراین تخریب این واحدها و ساخت مجدد آن ها به راحتی امکان پذیر نیست باید محله سازی متناسب با رویکرد و هویت مردمان خود محله انجام شود.

بافت فرسوده

آماده سازی ۷۶۵ قطعه زمین در ۲۷ استان برای ساخت مسکن

چندی پیش مهدی عبوری مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری در برنامه ای با بیان اینکه در سال جهش تولید با دستور وزیر راه وشهرسازی املاکی که در اختیار شرکت باز آفرینی شهری قرار دارد احصا کردیم، گفت: ۷۶۵ قطعه زمین در ۲۷ استان و۵۳ شهر در سراسر کشور آماده و ساخت ۴۵ هزار واحد مسکونی را در این اراضی آغاز کرده ایم.

او ادامه داد: هم اکنون شرایط واگذاری در حال انجام است به طوری که ۲ پروژه در خرم آباد که شامل ۸۷۷ واحد مسکونی و شهر اهواز با ۱۶۷۰ واحد مسکونی را آغاز کرده ایم وقرار داد اجرایی ۲۴ ماه را در این مناطق منعقد کرده ایم.

او ادامه داد: نکته مثبت ساخت این پروژه ها تامین فضاهای عمومی و خدماتی از جمله فضای ورزشی و آموزشی فرهنگی تجاری و مذهبی است به طوری که فضای درمانی و زمین های ورزشی روباز را در این مناطق را آماده کرده ایم.

عبوری به پرداخت تسهیلات باز آفرینی شهری اشاره کرد و گفت: تسهیلات باز آفرینی شهری شامل ۲ نوع است که نوع اول به سازندگان خود مالکی پرداخت می شود به طوری که اگر شخصی تمایل داشته باشد واحد خود را تبدیل و یا نوسازی کند تسهیلات را دریافت می کند.

مدیر عامل شرکت عمران باز آفرینی شهری تصریح کرد: نوع دوم تسهیلات هم به توسعه گر و سازنده حرفه ای پرداخت می شود که دارای گواهینامه و صلاحیت حرفه ای باشد به بانک ها معرفی می شوند.

پرداخت تسهیلات ۲۵۰ میلیون تومانی به توسعه گران

عبوری با بیان اینکه تسهیلات به ۳ صورت به سازندگان پرداخت می شود، گفت: برای توسعه گران و سازندگان در شهر تهران تسهیلات برای سال جدید ۲۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که ۵۰ میلیون تومان آن با سود ۹ درصد و از طریق مشارکت مدنی پرداخت و ۲۰۰ میلیون تومان هم باسود ۱۸ درصد به صورت فروش اقساطی در قالب ۱۲۰ ماه پرداخت خواهد شد.

عبوری اظهار کرد: در مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۲۲۰ میلیون تومان که ۵۰ میلیون تومان آن با سود ۹ درصد و مابقی با سود ۱۸ درصد پرداخت خواهد شد.

او اظهار کرد: تسهیلات ۱۸ درصد هم در شهرهای زیر ۲۰۰ هزار نفر پرداخت می شود که ۴۰ میلیون تومان آن با سود ۹ درصد و مابقی با سود ۱۸ درصد پرداخت خواهد شد.

عبوری با بیان اینکه در کنار این تسهیلات بسته های تشویقی را در نظر گرفته ایم، گفت: برای ساخت مسکن در محلات هدف به زودی تفاهم نامه ای را با سازمان نظام مهندسی برای رایگان شدن ۵۰ درصد از هزینه های نظارت اجرا و طراحی منعقد خواهیم کرد.

او تاکید کرد: با هماهنگی سازمان نظام مهندسی تا ۵۰ درصد از هزینه های طراحی اجرا و نظارت را با مشارکت سازمان نظام مهندسی رایگان خواهد شد.

معاون وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: ۵۰ درصد از هزینه های صدور پروانه در قالب قانون حمایت از مسکن پرداخت خواهد شد و در این زمینه هم تفاهم نامه ای  با سازمان شهرداری و دهیاری و در شهرهای هدف منعقد می کنیم تا ۵۰ درصد از هزینه ها رایگان شود.

عبوری اضافه کرد: در آیین نامه دولت ماده ۲۰ هم تسهیلات دیگری را در نظر گرفته به طوری که بسته های تشویقی برای نصب انشعابات واحدهای نوسازی شده رایگان شود که برای عملیاتی شدن آن اقداماتی را در نظر گرفته ایم.

وام مسکن ۴۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: وام‌ ودیعه مسکن ۴۰ میلیون تومانی با سود ۴ درصد به افرادی پرداخت می شود که تصمیم دارند، واحد مسکونی خود را نوسازی کنند.

او گفت: برای هر فردی که واحد خود را تخلیه می کند ۴۰ میلیون تومان تسهیلات ۴۰ درصدی با دوره ۴۸ ماه در نظر گرفته شده است.

۳۲ کیلومتر از مساحت شهر تهران در بافت فرسوده قرار دارد

همچنین علی بیت الهی  رئیس مرکز زلزله نگار مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه بر اساس فایل‌های ارقامی  تحت GIS موجود مجموع مساحت مناطق ۲۲ گانه شهر تهران حدود ۶۲۶۶۷ هکتار (۶۲۶.۶۷۱ کیلومتر مربع)  است، گفت:  توزیع بافت فرسوده در گستره شهری تهران نشان داده شده و در مناطق تهران به ازای مساحت بر حسب هکتار رده بندی شده اند.

بیت الهی یاد آور شد: وسیع‌ترین مناطق تهران، منطقه‌های ۴، ۲۲، ۵، ۲۱، ۲ و ۱ و مناطق ۱۷ و ۱۰ جزء کم وسعت‌ترین مناطق شهری تهران است

بیت الهی اظهار کرد: مجموع مساحت بافت‌های فرسوده ۳۲۶۸۲۷۵ متر مربع (حدود ۳۲.۷ کیلومتر مربع و یا ۳۲۷۰ هکتار) است که در ۴۹۸۹ پلی گون (بلوک) در مناطق مختلف تهران پخش شده است.

او یاد آور شد: همه مناطق ۲۲ گانه تهران دارای بافت فرسوده بوده، اما نسبت مساحت آن‌ها به هم متفاوت است. مناطق ۱۲ و ۱۰ با وسیعترین مساحت بافت فرسوده در صدر و مناطق ۶ و ۲۲ با کمترین مساحت در رده آخر قرار دارند.

متاسفانه طی سال‌های گذشته طرح نوسازی با وجود تاکیدات بسیار زیاد از سوی روحانی رییس جمهور مبنی بر اجرای طرح باز آفرینی شهری به خوبی و درستی اجرا نشده و همین موضوع باعث شده که هر روزه بر تعداد واحد‌ها و محلات فرسوده کشور افزوده می‌شود و این خود باعث ناراحتی و احساس رضایت نکردن مردمان این محلات شده است.

امیدواریم دولت هرچه سریعتر با اجرای بهتر افزایش انگیزه مردمان این منطقه بتواند تا پایان دولت و همچنین همکاری بیشتر مردم در نوسازی این طرح‌ها به مرحله اجرایی و عملیاتی برسد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۶:۳۸ ۰۸ تير ۱۳۹۹
اره بشینید تا خونه ارزون بشه سنار بده اش به همین خیال باش همش حرف مفته
Iran (Islamic Republic of)
سناتور
۱۴:۳۳ ۰۸ تير ۱۳۹۹
تا کی ما باید جون بکنیم و حاصل دسترنج ما رو یه شبه دولت ببره؟ تورمی که باعث شده خونه و ملزومات اولیه زندگی بشه آرزوی دست نیافتی ما ، مقصر اصلیش دولتمردان هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۰۷ تير ۱۳۹۹
ابتدا باید شفافیت در عرضه و تقاضا و خرید و فروش ارز به وجود بیاد.
هر کس که نیاز به ارز داره باید از یه بازار مثل بورس بخره و هر کس هم میخواد بفروشه باید تو بورس بفروشه.
خارج از این سیستم هم خرید و فروش و نگهداری دلار جرم تلقی بشه و مجازات سختی هم داشته باشه و برای معرف مجرم هم جایزه تعیین بشه.
دلالی ،احتکار و سوداگری هم در زمین و مسکن به صفر برسه به گونه ای که هر خانواده فقط حق داشتن یک واحد مسکونی رو داشته باشه و مازاد اون به عنوان کالای احتکار شده به حساب بیاد و مصادره بشه.
و در مورد زمین هم فقط تولیدکننده و اون هم برای تولید اجازه خرید و نگهداری و استفاده داشته باشه.
اونوقت شما خواهید دید که این نقدینگی چگونه به سمت تولید رفته و باعث ثبات و از بین رفتن تورم، فقر و بیکاری خواهد شد.
Iran (Islamic Republic of)
...
۲۰:۱۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
سلام.هر چقدر می خوان وام بدن.درامد و حقوق قشر معمولی چقدره که هم قسط بده هم گذران امور کنه.تا تمام بشه عمرش هم تمام میشه و خودش خیری نمی بینه.انشالله باقیات صالحات برای نسل اینده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
تنها راه ساماندهی یازار مسکن و سایر بازارها تصویب و اجرای فوری قانون مالیات بر عایدی سرمایه با نرخ موثر ۷۰ الی ۸۰ درصد است که باعث می شود سود دلالی از سود تولید کمتر و دست دلالان و سوداگران از بازار قطع و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود مثل تمام دنیا که این قانون ۱۰۰ ساله را اجرا بازارهای خود را از تلاطم دور نگه داشته و مردم را به سمت تولید هدایت کرده اند کافیست فقط قانون آنها ترجمه و از تجربیات آنها استفاده کرد در حال حاضر کسی که سازنده بوده به علت اینکه سود دلالی و احتکار بیشتر است پروژه جدید شروع نمی کند و واحدهای قبلی را احتکار می کند و چند برابر سودی که قرار است از تولید به دست آورد از احتکار و دلالی به دست می اورد . ای کاش مجلس قبل و دولت همان ۲ سال پیش این قانون را اجرا می کردند هرچند که اکنون نیز هیچ چشم انداز خوبی به علت نفوذ مافیای دلالها و سوداگران و تعارض منافع تصمیم گیرندگان برای این قانون متصور نیست
Austria
ناشناس
۰۷:۳۵ ۰۸ تير ۱۳۹۹
در اروپا همه مردم خانه ندارند ، زن و مرد باید کار کنند تا حقوق یکی بشه کرایه خانه حقوق اون یکی خرج خورد و خوراک و پوشاک . این ایران است که هر روز تعطیل است و همسر محترم خانه دار است و طلاهای آنچنانی میخرد ، مهمهان دعوت میکنند چندین نوع غذا درست میکنند ، در عروسی و جشن ها زنها حتمآ آرایشگاههای گران ممیروند و چندین لباس گران قیمت عوض میکنند. میخواستید بفکر امروزتان باشید . عزیزان همه جای دنیا گران شده .
United States of America
ناشناس
۱۶:۱۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
مسکن به تعداد کافی هست ولی به دست مصرف کننده نمیرسه
Netherlands
ناشناس
۱۵:۳۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
توی کشور های اروپایی یک فرد با شغل معمولی ظرف سه سال یا دستمزدی که میگرن میتونن خونه بخرن توی ایران یک ادم با شغل معمولی با حقوق سه میلیون باید 25سال با تورم صفر بدون مصرف حتی یک ریال از حقوقش باونه یک خونه ی60متری دذ جنوب شهر تهران بخره بعد میگن ازدواج هم کنین زندگی تو ایران از کار تو معدن هم سختره
Iran (Islamic Republic of)
بهنود
۱۵:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
واگذاری زمین ب شرکتها وتعاونی ها درد حال رو دوا نمیکنه. فقط انباشت تعهدات رو در پی داره. شاید تا چندماه اول شوروهیجانی بیاره ولی با این وضعیت تورم نه شرکتها نه تعاونی ها و هیچکی نمیتونه کاری انجام بده و دست مردم به جایی بند نیست ...زمین ها رو به خود مردم بدین خودشون درست کنن ..نه مشکل برای دولت پیش میاد هم اینکه تعهد بگیرین مردم خودشون بارها کی میخوان شریک بشن وبسازن .هر قطعه زمین دویست تا سیصد متری به ۴ تا ۵ نفر واگذار کنین هم اصولی میسازن چون شخصی سازه. هم ساختمان شکیل و زیبا میسازن ...اگه واقعا میخواین واقعا درست بشه
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۴:۵۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
تو محله ما در شرق تهران یه عده خونه هاشونو دادن برای ساخت به صورت مشارکت ولی سازندگان وسط کار رها کردند(هر کدام به دلایلی).
الان خونه نیمه کاره بسیار زیاد شده.
Iran (Islamic Republic of)
ع
۱۴:۴۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
خوزستان شهرستان بهبهان قیمت خانه خیلی رفته بالا خواهش میکنم جلوی قیمت مسکن کنترل کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
همه شهرهای ایران قیمتها متاسفانه میلیاردی شده
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۴۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
هر کدملی یک خانه و هرکسی که یه آپارتمان میخره نتونه بفروشه و سند رو بنام کس دیگری تا ده سال بزنه یعنی دلال بازی تموم هرکی بخره برای خودش خریده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
اون هم زیاده هر خانواده یک خانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
کدام مسکن فرسوده این همه اپارتمان ساخته شده نه میفروشن نه اجاره میدن نه خود خورم نه کس دهم کنده به مال خویش زنم شده دولت باید برای هر منطقه ی قیمت برای اجاره قرار بده بعد ش انقدر پایان کار نمیگیرن که هر وقت خواستن بفروشن سود زیاد تری ببرن میببینی خونه 7 سال 9 ساله ساخته شده تاز ه پایان کار میگیرن به خریدار بدبخت میگن یک سال ساخته
United States of America
ناشناس
۱۶:۱۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
مسکن کافی هست فقط مالیات همه را پر میکنه و بس
Germany
علی علی نژاد
۱۴:۰۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
گرانی وارزانی مسکن دست دولت است
وکسی هم نمیتواند ارزان یا گران کند .عامل اصلی خود دولتهااست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۰۸ تير ۱۳۹۹
دردست
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۳:۲۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
به فکر مردم اصلا نیستن
یک میلیون وام دادن به مردم
اول قیمت ماشین گرون کرد بعد با سهام مردم سر کیسه کردن و بعد ملک حالا دلار و مرغ و گوشت و ....
به خدا مردیم به داد برسید
ما دیگه نه برجام میخواهیم نه انرژی هسته ای
فقژ میخواهیم زنده باشیم و همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
همین وامها را به روستاها بدن تا روستاها آباد بشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
مثل بیشتر کشورها که خونه اول حق هر خانواده ای هست ومعاف از مالیات می‌باشد.ولی برای خونه وزمین دوم و سوم و......
باید بصورت تصاعدی مالیات گرفته شود تا مانع از احتکار خانه و زمین بشه و دولت بتونه نقدینگی رو به سمت تولید و توسعه کشور هدایت کنه.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۰۳ ۰۷ تير ۱۳۹۹
مرغ کیلو۱۵
گوشت کیلو۱۰۰
لپه کیلو۴۰
چای کیلو۱۲۰
برنج هندی دولتی کیسه ای۱۶۰
افزایش قیمت مصالح
برنامه ریزی جهت افزایش قیمت سیمان
افزایش هزینه های کارگری ،مهندسی،مجوزساخت و....

انتظاردارین مسکن ارزان بشه

۲*۲=۴
متاسفانه همه چی به قیمت ارز بستگی داره

دولت هم که با تحریم ها تحت فشاره
مجبوریم حقایق را بپذیریم
اقتصاد را رونق بدیم
تک تکمون احساس مسئولیت کنیم
تا بتونیم با رونق اقتصادی امریکا وابر قدرته را زیر پا بگذاریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۰۷ تير ۱۳۹۹
آهان چون هفته پیش سیمان و آهن گرون شد حتما خونه ارزونی میشه‌.خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
سروش
۱۴:۱۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
مگه خونه بدون آهن و سیمان و زمین و دست مزد ساخته میشه
شاید منظور شما حوض نقاشی هست خخخخ
پست وقتی مگذارین از گرانی مصالح و زمین بگین که انشالله کارای داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
میخوایم توتبریز یدونه ساختمان 100متری با آهن یک طبقه درست کنیم فقط فقط آهن آلاتش درمیاد 50 میلیون . .با این اوصاف چچوری میخوان ازمردم حمایت کنین .10500تومان هرکیلو آهنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
فقط تهران دیگه . بقیه برن بمیرن . قانون اساسی چرا اجرا نمیشه . من به خاطر مشکل مسکن تمام امید و آرزو و آینده خودمو ول کردم اومدم توی روستا یه جایی اجاره نشینم . تحصیل و شغل و آینده من داره به باد میره . بعد رئیس دولت ما تازه بعد از هفت سال میگه "فلان کار باید بشود "

باورتون میشه که من درآمد ماهم با یارانه 400 تومنه . با زن و بچه . یعنی زیر زیر زیر خط فقر .
Iran (Islamic Republic of)
۹۱۲
۱۲:۵۰ ۰۷ تير ۱۳۹۹
۴۰۰تومن که فقط یارانه های تولیدات خودته
United States of America
ناشناس
۱۶:۱۳ ۰۷ تير ۱۳۹۹
تهران مسکن کافی هست فقط مالیات همه را پر میکنه و بس
Iran (Islamic Republic of)
نگین
۱۰:۰۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
هر چ زودتر در خوشبینانه ترین حالت ممکن میگیم ی کارگری ک دو میلیون حقوقش ک اکثر مردم همین دو تومن رو هم ندارند چطوری باید خونه ای اجاره کنه ک ی تومن اجاره ش ،این بندگان خدا باید هوا بخورن تا بتونن ی خونه اجاره کنن
Iran (Islamic Republic of)
زکیه کاربخش
۰۹:۳۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
اینم یه شعار کنار شعارهای دیگه
وقتی شهرداریها و شورای شهر هر روز به عناوین مختلف برای صدور پروانه ساختمان از خلق الله پول نا حق می گیرند وحتی رای دیوان عدالت را نقض میکنند و پاسخگوی حتی اداره بازرسی هم نیستند چطوری میشه ساخت و ساز کرد و مسکن ارزان شود .
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۲۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
اگ چیزی ارزون بشه اسممو عوض میکنم عمراااا ارزون بشه
United States of America
ناشناس
۱۶:۱۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
علی مسکن کافی هست فقط مالیات همه را پر میکنه و بس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۷ تير ۱۳۹۹
سلام پس شهر های دیگر مثل الیگودرز باید بمیرند
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۱۹:۳۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
یکی از اساسی‌ترین مشکل ماالیگودرزیها بیکاری ومهاجرت زیاده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
همون جوری که خودرو رو ارزون کردی وای جی سی خونه ام ارز.ن میکنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
خخخخخخخخ
حالا خودرو ارزون شده یعنی!!!!؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ali
۰۸:۴۶ ۰۷ تير ۱۳۹۹
درسته رییس جمهور خیلی تاکید دارند برای بازسازی بافت فرسوده. ولی ما را که در بافت فرسوده زندگی می کنیم ملزم کردند با ارث بابا بافت فرسوده را نو کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
تا زمانی که دولت میخواهد از هر طرحی کلاهی برای خودش بدوزد کارها پیش نمی رود .
دولتی که هیچ یک از وعده ها یش از بر جام گرفته تا اشتغال و بهداشت و.... وقتی بدیهی ترین وظایفش مثل مدیریت قیمت سوخت را نتوانسته به درستی انجام بدهد معلوم است که در قضیه بافت فرسوده کسی به او اعتماد نخواهد کرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
دولت روحانی فقط بفکر منافع خودش و سرمایه دار هاست ،داره مردمو سرکار می‌ذاره ۰
Iran (Islamic Republic of)
ا
۰۷:۴۶ ۰۷ تير ۱۳۹۹
با افزایش قیمت اهن وسیمان در هفته قبل مطمئن باشیم خانه ومسکن ارزان میشود
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۱۴:۱۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
منم قبول دارم شاید هم رایگان بشه
آخرین اخبار