حجت گفت: با توجه به کمبود نهاده‌های دامی، اختلاف قیمت مصوب ذرت و کنجاله سویا با بازار آزاد بسیار چشمگیر است که این امر منجر به نوسان قیمت مرغ در بازار شده است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۳ هزار تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۸ هزار و ۵۰۰ تا ۱۹ هزار تومان است‌.

وی افزود: در شرایطی که قیمت مرغ گرم ۱۱ تا ۱۲ هزار تومان بود، برخی فروشگاه ها با نرخ های بالاتر عرضه می کردند و بعید نیست که در این شرایط فروشگاه های خاص چنین کاری را انجام دهند.

حجت یکی از دلایل گرانی مرغ را تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: علی رغم افزایش هزینه های تولید، قیمت مرغ طی ۴ ماه اخیر روند نزولی در بازار داشته است.

این مقام مسئول ادامه داد: طی ۲۰ روز اخیر در اکثر مناطق کشور با پدیده افزایش دما مواجه بودیم که این امر منجر به اختلال وزن گیری در سالن های مرغداری شد.

به گفته حجت، با وجود نوسان نرخ نهاده‌های دامی، قیمت مصوب مرغ جوابگوی هزینه‌های تولید نیست و در صورت برخورد‌های امنیتی با مرغداران، عرضه با نرخ مصوب در کوتاه مدت شدنی است و در بلندمدت به سبب کمبود نقدینگی و کاهش جوجه ریزی ضربه مهلکی به صنعت مرغداری وارد می‌کند.

حجت ادامه داد: اگر مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه مرغ با نرخ ۱۵ هزار تومان اصرار می‌ورزند، از این رو ستاد تنظیم بازار باید از ابزار‌های کنترلی بر فروش نهاده‌ها استفاده کند چرا که مرغداران در پایان خط تولید قرار دارند و در زمانیکه مرغ هایشان به سن عرضه می‌رسد، امکان نگهداری در سالن‌ها وجود ندارد.

این مقام مسئول با انتقاد از این‌مسئله که قیمت مصوب مرغ ستاد تنظیم بازار با هزینه‌های واقعی تولید فاصله دارد، بیان کرد: با استمرار روند زیان مرغداران کار به جایی می‌رسد که مرغداران به سبب کمبود نقدینگی از چرخه تولید خارج ‌شوند.

به گفته حجت، با وجود نوسان نرخ نهاده‌های دامی، قیمت مصوب مرغ جوابگوی هزینه‌های تولید نیست و در صورت برخورد‌های امنیتی با مرغداران، عرضه با نرخ مصوب در کوتاه مدت شدنی است و در بلندمدت به سبب کمبود نقدینگی و کاهش جوجه ریزی ضربه مهلکی به صنعت مرغداری وارد می‌کند.

این مقام مسئول با تاکید بر نظارت مسئولان بر عملکرد واردکنندگان نهاده‌های دامی بیان کرد: مسئولان ستاد تنظیم بازار به راحتی می‌توانند بر عملکرد واردکنندگان نظارت کنند چرا که کنجاله سویا با نرخ ۷ هزار تومان و ذرت ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در بازار وجود دارد، درحالیکه نهاده به میزان کافی با نرخ مصوب نداریم.

حجت با اشاره به اینکه مرغداران طی ۳ ماه اخیر به طور مداوم متضرر شدند، بیان کرد: با توجه به آنکه زیان ۴ ماهه برای هر یک از مرغداران ۲ دوره طول کشیده است، از این رو میزان زیان مرغداران در بازار باید جبران شود.

به گفته وی، با وجود آنکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به زیان و مشکلات مرغداران آگاهی کامل دارند، به همین خاطر بعید است کاری کنند که تولید با مشکل مواجه شود.

وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری بیان کرد: بنابر آمار ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با افزایش وزن مرغ، میزان مصرف دان بالا می‌رود که این امر به سبب برهم زدن ضریب تبدیل به صلاح اقتصاد ملی کشور نیست، در حالیکه با مدیریت وزن مرغ امکان صادرات به بازار‌های هدف وجود دارد.

حجت افزود: با توجه به شرایط بحرانی کرونا در برخی استان‌ها و کاهش ۲۰ درصدی مصرف نسبت به گذشته، میزان جوجه ریزی تفاوتی نداشته است که اگر مدیریت صحیحی در امر جوجه ریزی صورت نگیرد، زیان واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر تداوم دارد.

کمبود نهاده علت اصلی گرانی مرغ در بازار

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی نوسان قیمت نهاده های دامی را یکی از دلایل گرانی مرغ برشمرد و گفت: در حال حاضر قیمت مصوب هر کیلو ذرت یک هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۵۰ تا ۲ هزار و ۶۰۰ تومان است که اختلاف قیمت ذرت با بازار سیاه به ۹۰ درصد و کنجاله ۳ برابر می رسد.

وی با انتقاد از نوسان قیمت ریز مغذی ها بیان کرد: قیمت ریز مغذی ها با نرخ منطقی رشد چندبرابری دارد که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینه های تولید شده است.

حجت افزود: با وجود افزایش هزینه های تولید و کاهش نقدینگی، مرغداران طی ماه های اخیر به طور متوسط با زیان ۳ هزار تومانی در فروش روبرو بودند که این امر در حجم تولید اثر منفی می گذارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه مرغداران به دنبال افزایش قیمت نیستند، بیان کرد: اگر قیمت مصوب بر مبنای کارشناسی اعلام شود، تولیدکنندگان با افتخار می پذیرند و انتظار دارند که ستاد تنظیم بازار بر قیمت نهاده ها مدیریت داشته باشد تا ذرت و کنجاله سویا با نرخ مصوب به دست مرغداران برسد.

حجت در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در جوجه ریزی نداریم، تصریح کرد: بنابر آمار میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی ندارد که بخواهد بر گرانی مرغ در بازار دامن بزند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مدی
۱۵:۲۷ ۱۴ تير ۱۳۹۹
چه زیبا گفت عطار مرغ سحر ناله سر کن داغ مرا تازه تر کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
امان از سو مدیریت ایران ویران...

امان از دولت بی تدبیر

امان از دولت ناامید
آخرین اخبار