به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر لاریجانی، نایب رئیس کمیته ملی بیماریهای غیرواگیر و رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانه روز جهانی میکروبیوم گفت: تعداد سلولهای میکروبی بدن انسان بیشتر از سلولهای انسانی است و میکروبیوتای بدن انسان با توجه به نقشی که در عملکرد سلولهای ایمنی بدن دارد در شرایط همه گیری کووید ۱۹ از اهمیت بالایی برخوردار است.
او افزود: میکروبیوتا با ترشح متابولیتهای مختلف میزان ترشح سیتوکینها و پاسخهای التهابی را در بدن تنظیم میکند و از این طریق بر شدت بیماری کووید ۱۹ تاثیرگذار است.
لاریجانی افزود: ترکیب میکروبیوتای بدن انسان در بسیاری از بیماریهای غیرواگیر از جمله چاقی، دیابت، پرفشاری خون، بیماریهای قلبی-عروقی و اختلالات کلیوی نقش بسزایی دارد و میتواند خطر مرگ و میر را در مبتلایان به کووید ۱۹ را افزایش دهد.
او تصریح کرد: مطالعات نشان داده که از هر پنج نفر در دنیا، یک نفر دچار بیماری زمینهای است که این موضوع خطر ابتلا به درجه شدید کووید ۱۹ و پیامدهای ناشی از آن را افزایش میدهد. همچنین افزایش شیوع این بیماری و اختلال در ترکیب میکروبیوتای دستگاه گوارش و گستردگی بیماریهای غیرواگیر در سالمندان، این گروه سنی را در معرض خطر همه گیری قرار داده است.
بیشتر بخوانید
او ادامه داد: با شناخت بیشتر نقش میکروبیوتا در مقاومت نسبت به بروز عفونت های ویروسی، می توان به شناسایی راهکارهای مداخله ای برای تعدیل ترکیب میکروبیوتا در راستای بهبود عملکرد سیستم ایمنی پرداخت. همچنین ورزش کردن، پیروی از رژیم غذایی متنوع و سرشار از منابع فیبر و آنتی اکسیدان ها از جمله میوه ها، سبزی ها و غذاهای تخمیرشده، دوری از استرس و پرهیز از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها را در تعدیل تنوع میکروبیوتای بدن انسان در شرایط همه گیری بیماری کرونا ویروس اثرگذار خواند.
لاریجانی ضمن اشاره به اهمیت این دانش بین رشته ای، توسعه این حوزه را یکی از اهداف مهم پژوهشگاه ذکر کرد و افزود: با توجه به نقش میکروبیوتا در بیماری های غیرواگیر، لازم است با شناخت این ترکیب بسترهای استفاده از این دانش در پیشگیری از بیماری ها را فراهم کنیم.
انتهای پیام/