به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، جاوید راسخی گفت: بسیاری از افراد از بیماریهای دهان از جمله سرطان آگاهی ندارند و تاخیر در مراجعه به پزشکان و دندانپزشکان متخصص با عواقب جبران ناپذیری همراه خواهد بود.
راسخی نداشتن اطلاعات کافی در افراد غیر متخصص را در از دست رفتن زمان طلایی تشخیص و درمان، موثر دانست و عنوان کرد: سرطانهای دهان میتوانند به شکل ضایعات اولیه و خود به خودی تشکیل شوند یا در زمینه یکسری ضایعات پیش بدخیم رخ دهند.
او معاینات منظم توسط متخصصان بیماریهای دهان را تنها راه غربالگری برشمرد و اظهار داشت: کارسینوم سلول سنگفرش، شایعترین نوع سرطانهای دهان از نظر بافت شناسی است که بیش از ۹۵ درصد را شامل میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه، شایعترین محل برای این بیماری را لبههای زبان و مخاط گونه اعلام و خاطرنشان کرد: ضایعات قرمز و سفید رنگ در سطح مخاط دهان، برجستگیهای ناحیه دهان و ... از علایم و نشانههای سرطان دهان است که باید جدی تلقی شود.
راسخی توضیح داد: هر زخمی در دهان که به مدت بیش از دو هفته پایدار بماند و آثاری از بهبودی از خود نشان ندهد، از جهت رد بدخیمی نیاز به بررسی تخصصی دارد.
او با بیان این که درمان به موقع سرطان دهان، پیش آگهی خوبی دارد، گفت: جراحی و برداشت ضایعه، رادیوتراپی، شیمی درمانی و یا ترکیبی از این موارد جزو درمانهای بیماری است و با وجود تاخیر در مراجعه و درمان نکردن به موقع با گسترش تومور تخریب بافتهای موضعی وساختارهای حیاتی ناحیه فک و صورت برای بیمار مشکلات زیادی ایجاد میکند.
انتهای پیام/ه