به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمدعلی سپهوندی اظهار کرد: در تنبیه کودکان، والدین باید بدانند که آیا اصلاح رفتار نادرست کودک هدف آنهاست یا تنبیه صرفا وسیلهای است که برای فرونشاندن خشم از آن استفاده میکنند.
وی ادامه داد: حتی الامکان بهتر است به جای تنبیه بدنی، رفتار کودکان را با واکنشهای کلامی خطاب قراردهیم نه اینکه شخصیت آنها را سرکوب کنیم.
سپهوندی افزود: اگر تنبیه فرزندان حالت خشونتآمیز به خود بگیرد نه تنها تاثیری روی اصلاح رفتار فرزندتان ندارد بلکه باعث بروز رفتارهای پرخاشگرانه در کودک میشود.
بیشتر بخوانید
این روانشناس اضافه کرد: بسیاری از کارشناسان معتقدند که تنبیه بدنی با افزایش خطر پیامدهای منفی برای کودکان مانند بروز رفتارهای تهاجمی، مشکلات سلامت روانی در بزرگسالی و حتی بروز رفتارهای خشونتآمیز در زندگی زناشویی مرتبط است.
وی یادآور شد: اگر از فرزندتان انتظار دارید که رفتار درستی از خود نشان دهد لازم است که قبل از آن در مورد کارهای درست و نادرست توضیح دهید و همچنین برایش روشن کنید که تبعات هرکدام از آن رفتارها چیست.
سپهوندی خاطرنشان کرد: والدین باید سعی کنند آنقدر رابطه عاطفی عمیقی با کودک داشته باشند که لحن سرد و رسمی آنها برای کودک از هر تنبیهی بدتر باشد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/