به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیهای ادعا کرد: اقدامات سرکوبگرانه حزب کمونیست چین علیه هنگ کنگ، آمریکا را برآن داشت تا روابطش را با این منطقه از نو تدوین کند.
به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، در بیانیه پمپئو آمده است:" تهدیدهای حزب کمونیست چین برای تلافی این اقدام از طریق محدود کردن صدور روادید برای شهروندان آمریکایی، یکبار دیگر نشان میدهد چطور پکن از قبول مسئولیت در قبال انتخاب هایش خودداری میکند. اگر چین میخواهد اعتماد مردم هنگ کنگ و جامعه بین المللی را مجددا بدست آورد، باید به وعده هایش به مردم هنگ کنگ و انگلیس براساس اطلاعیه مشترک چین – انگلیس ۱۹۸۴ که در سازمان ملل متحد ثبت شده است، عمل کند.
چندی پیش وزارت امور خارجه چین، اعلام کرد پکن به تلافی دخالت آمریکاییها در امور داخلی هنگ کنگ، واکنش سختی نشان خواهد داد و صدور روادید برای مقامات آمریکایی را ممنوع خواهد کرد.
پکن در ادامه از واشنگتن خواست که «مداخله» در امور داخلی چین و هنگ کنگ را متوقف کند.
پیش از این چین از اعمال برخی تحریمها علیه مقامات آمریکایی خبر داده بود.
اقدامات متقابل چین پس از آن علیه آمریکا انجام شد که واشنگتن محدودیتهای روادید را برای مقامات چینی به دلیل تصویب قانون امنیت ملی هنگ کنگ اعمال کرد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا قبل از این اقدام پکن از وضع محدودیت صدور روادید برای تعدادی از مقامات چینی در ارتباط با موضوع هنگ کنگ خبر داده بود. وزیر خارجه آمریکا در ادامه مداخلهجوییهای واشنگتن در امور داخلی چین، مدعی شده بود که تعدادی از مقامات فعلی و سابق این کشور، خودمختاری و حقوق بشر در هنگ کنگ را نقض کردهاند.
سفارت چین در واشنگتن هم از دولت آمریکا خواست تا محدودیتهای جدید روادیدی را در برای مقامات این کشور لغو کند.
این اقدام در حالی انجام شد که چین به آمریکا هشدار داده در صورتی که واشنگتن خطوط قرمز را رد کند، مرحله نخست توافق تجاری میان ۲ کشور را که شامل خرید محصولات کشاورزی از آمریکاست، متوقف خواهد شد.
بیشتر بخوانید
بررسی قانون امنیت ملی از سوی چین، چندی است که موجب به راه افتادن برخی اعتراضات در هنگکنگ شده است و همین مسئله سبب شده تا دستاویزی را برای مداخلات خارجی فراهم کند.
کشورهای غربی از جمله آمریکا مدعی هستند که لایحه امنیتی هنگکنگ اصل «یک کشور، دو سیستم» را نادیده میگیرد. وزرای خارجه گروه جی-۷ اخیرا ضمن انتشار بیانیهای مداخلهجویانه از پکن خواستند تا درباره لایحه امنیتی هنگکنگ تجدید نظر کند.
انتهای پیام/