به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان ، اجلاس فوق العاده سران روند آستانه به میزبانی ایران امروز(چهارشنبه) به صورت مجازی برگزار شد. در این نشست سران تهران، آنکارا و مسکو به تبادل نظر درباره راههای برقراری و تقویت صلح پایدار در سوریه پرداختند.
قبل از پایان سال ۱۳۹۸ نوبت میزبانی این مذاکرات با تهران بود، ولی شیوع کرونا این نشست را به تعویق انداخت. سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در این رابطه گفت: در صورت پذیرش سایر طرفها بعد از رفع محدودیتهای ناشی از کرونا و برگزاری نشست مجازی، ایران آماده میزبانی نشست سران به صورت حضوری است.
باوجود شیوع کرونا رایزنیها و تلاش ایران برای حل سیاسی بحران سوریه کماکان ادامه داشته است. تهران که از ابتدای شروع بحران در سوریه در ۹ سال گذشته (۲۰۱۱) همه توان خود را در راستای حل سیاسی این به کار بسته است، در سه ماه اخیر سال جاری و در اوج بحران کرونا نیز تلاشها در این خصوص را متوقف نکرد و به رایزنیها در راستای برقراری ثبات در منطقه ادامه داد.
اول اردیبهشت محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در سفر به سوریه با بشار اسد، رئیس جمهور و سایر مقامات ارشد این کشور رایزنی کرد. او یک سال قبل از این ملاقات نیز سفری به دمشق داشت.
یک ماه بعد (۲۵ تا ۲۷ خرداد) ظریف، ابتدا به ترکیه و سپس روسیه رفته با همتایان ترک و روس خود نیز دیدار و گفتوگو کرد.
بیشتر بخوانید
باوجود تلاشهای ایران برای بهبود اوضاع سوریه و برخورداری مردم این کشور از حداقل امکانات، آمریکا با تصویب قانون سزار به دنبال اعمال تحریمهای اقتصادی علیه دولت و متحدان سوریه است. علاوه بر این جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیروز طی اظهاراتی در کنفرانس بروکسل بر تداوم فشار حداکثری اتحادیه اروپا بر مقامات سوریه تاکید کرد.
در همین راستا، وزارت امور خارجه سوریه تاکید کرد که موضعگیریها در کنفرانس بروکسل، نشان داد که آمریکا و اتحادیه اروپا به سیاست خصمانه خود علیه سوریه ادامه میدهند.
این وزارتخانه افزود: برگزاری چنین کنفرانسهایی دخالت آشکار در امور داخلی سوریه است. رژیمهایی که حمایت همهجانبه از تروریسم داشتهاند، نمیتوانند مدعی نگرانی درباره سوریه باشند. فقط ملت سوریه میتواند درباره آینده کشورش تصمیمگیری کند و سیاست اعمال فشار برای تسلیم کردن ملت آزاد سوریه، بینتیجه خواهد بود.
انتهای پیام/