به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال افزایش قیمت بسیاری از مواد اولیه از جمله شکر، گندم، روغن و ... نانوایان تقاضای افزایش قیمت نان را دارند.
علاوه بر موارد فوق حقوق کارگران افزایش یافته که همین عامل باعث نارضایتی نانوایان شده است چرا که نه تنها مواد اولیه را با قیمت قبل خریداری نمی کنند بلکه به کارگران خود بیشتر از قبل حقوق می دهند و بیمه بیشتری نیز پرداخت می کنند.
در بسیاری از شهرهای کشور شاهد افزایش قیمت نان هستیم اما در پایتخت این قیمت تغییری نیافته و باعث نارصایتی نانوایان شهر شده است.
بیشتر بخوانید
یکی از نانوایان پایتخت در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین تغییرات در نرخ نان، گفت: قیمت نان آخرین بار در سال ۹۷ حدود ۱۰ درصد افزایش داشت، اما با توجه به افزایش هزینههای تمام شده، در خواست اصلاح قیمت نان را داریم.
او ادامه داد: در حال حاضر قیمت خمیرمایه حدود ۳ برابر شده است. اصلاح قیمت نان در چند استان انجام شده است اما در پایتخت این اتفاق رخ نداده و منتظر اصلاح قیمت هستیم. در روزهای پایانی سال اصلاح قیمت نان در دستور کار قرار گرفت، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شد.
اصغر پابرجا رئیس اتحادیه نان سنگکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین تغییرات در نرخ نان، گفت: تقاضای افزایش قیمت نان را داده ایم، اما متاسفانه تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است. قیمت تمام مواد اولیه افزایش یافته، اما قیمت نهایی نان تغییر نکرده است.
رئیس اتحادیه نان سنگکی بیان کرد: هزینه بسیاری از نانوایان افزایش یافته به طور مثال هزینه کار، هزینه اجاره مغازه افزایش یافته و این عامل باعث نارضایتی بسیاری از نانوایان شده است.
پابرجا در خصوص قیمت نان سنگک گفت: در حال حاضر نان سنگک هزار و ۸۰۰ تومان و نان کنجدی ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد. آرد یارانهای دریافتی نانوایان دولتی گندمی کیلو ۶۶۵ تومان که کیسهای ۳۳ هزار تومان میشود و آرد نیمه یارانهای گندمی ۹۰۰ تومان که کیسهای ۴۷ هزار تومان میشود.
این مقام مسئول تاکید کرد: با این شرایط به وجود آمده باید دولت فکری به حال نانوایان کند به شدت به دنبال افزایش قیمتها هستیم.
بیژن نوروز مقدم رئیس اتحادیه نان سنتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تغییرات نرخ نان، گفت: در تهیه و توزیع انواع نان مشکلی وجود ندارد و آرد به موقع بین نانوایان توزیع میشود.
او بیان کرد: امسال از آنجایی که دولت به فکر مردم است نرخ نان را افزایش نداده ایم، اما با توجه به برخی مسایل از جمله افزایش دستمزد، افزایش هزینه آب و برق، هزینه کرونایی مانند تهیه دستکش و ماسک که ماهی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای نانوا تمام میشود، نانوایان درخواست افزایش هزینه نان دارند.
رئیس اتحادیه نان سنتی تشریح کرد: اکنون به دلیل افزایش دستمزد کارگران، برخی از آنها را به زحمت نگه داشته ایم.
مقدم در خصوص قیمت انواع نان گفت: قیمت نان لواش و تافتون ۳۰۰ دولتی و ۴۵۰ آزاد پز است، همچنین قیمت نان تنوری ۵۵۰ دولتی و ۸۵۰ آزاد پر، بربری ساده دولتی هزار و آزاد پز هزار و ۵۰۰ تومان، بربری کنجدی دولتی هزار و ۵۰۰ و کنجدی آزادپر ۲ هزار تومان، سنگک دولتی ساده هزار و ۲۰۰ و هر رو کنجد ۵۰۰ تومان اضافه میشود، سنگک آزادپز ساده هزار و ۸۰۰ و هر رو کنجد ۵۰۰ تومان اضافه میشود.
محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نانهای فانتزی، در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بازار نانهای فانتزی اظهار کرد: هم اکنون افزایش قیمتی در نانهای فانتزی وجود ندارد. اما سایر مواد مثل شکر، روغن، خمیر مایه حتی دستمزد کارگران افزایش قیمت داشته است.
رئیس اتحادیه نانهای فانتزی بیان کرد: با سازمان حمایت مکاتباتی در خصوص افزایش قیمت داشته ایم و تا زمانی که سازمان حمایت اعلام نکند نمیتوانیم افزایش قیمت داشته باشیم. تمام مواد اولیه با نرخ قبل ارائه میشود.
کرمی با بیان اینکه مولفههای تولید نان افزایش قیمت داشته است، بیان کرد: تاکنون پاسخ مشخصی از سازمان حمایت مبنی بر افزایش قیمت نان نداشته ایم. تنها به دلیل اینکه قیمت آرد بر اساس قیمت سال ۹۸ ارائه میشود و افزایش نیافته سازمان حمایت سعی در ثابت نگه داشتن قیمت نان دارد.
او با اشاره به آخرین وضعیت قیمت نان در نانوایی، ادامه داد: هر نان باگت ۲ هزار تومان، نان ساندویچی هزار و ۵۰۰ تومان، نان همبرگری هزار و ۵۰۰ تومان و نان بربری ساده ۲ هزار تومان و نان بربری کنجدی ۲ هزار و ۵۰۰ تومان در نانواییها به فروش میرسد.
به گفته این مقام مسئول نانی که در حال حاضر در نانواییها به فروش میرسد بر اساس مصوبه سال ۹۸ است و هم اکنون افزایش قیمت نداشته است.
در پایان باید گفت که هر چند نرخ نان به نظر چند سالی است تغییر نکرده است اما بسیاری از نانوایی ها در سایه ضعف نظارت تعزیرات با تغییر قیمت های خود از سال گذشته به فعالیت خود ادامه دادند و با هر اعتراض مشتری به گفتن جمله " آزادپز هستیم" به ادامه شکایت ها خاتمه دادند. قطعا نگاه بی طرفانه سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده این بین می تواند تصمیمات عاقلانه تری را برای صنف نانوا و مردم بگیرد.
انتهای پیام/
قیمت همون نان قبلی هست ولی وزنش رو نصف کرده خودش هم اعلام میکنه
به یک نوعی قیمت رو دوبرابر کرد
هیچ کس هم چیزی نمیتونه بگه چون فقط همین یک نانوا تو منطقه ما هست بهش بگی بالای چشمت ابرو هست میگه میبندم و میرم
خوب الان ما واقعا چکار کنیم؟؟؟کسی پاسخگو هست؟؟لطفا yjc پیگیری کن تو تو پاسخ جواب بده من چک میکنم
مشکل اصلی از جایی دیگه است
تشکر
بعد میگن جوان ها از ازدواج فراری هستن
وقتی اصلی ترین اقلام روزانه یهو نصف قیمت افزایش داشته امثال منه کارگر هیچوقت به فکر ازدواج نمیفته چون چیزی جز شرمندگی نصیبش نمیشه
مسولین چون نون نمی خرند اطلاع ندارند اینها فقط نرخ اعلام شده است نه اعمال شده....
نون ساده بربری که شده سفارشی چون بیشتر کنجدی می زنند گرون تر بفروشند. کجا 1800 نرخ می زنند وقتی می دنند دویست تومن کسی نمی تونه پس بگیره
مالک . اجاره کننده و کارگر و آرد و برق و بینه وووو
دارد
همه اش گران شده
خرج خانه و زندگیش چند بردهرابر شده
ازکجا بیاره خرج کنه
دولت خودش و یار و غاراش میخورن فکر کسی نیست
یک فرهنگی بازنشسته . ببمار سرطانی با هزار مشکل درمانی
متاسفم!
لواش از ۲۵۰یک دفعه شد ۳۵۰
وقتی عضو شورای آرد و نان شهرستان ۴تا نانوائی شراکتی داره و اسمی ازش برده نمیشه معلومه هر جوری دلش میخواد گران میکنه