به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که روز چهارشنبه (۱۱ تیرماه) طرح الحاق کرانه باختری را به اجرا خواهد گذاشت، اما به نظر میرسد که این طرح به واسطه موج شدید مخالفتها و محکومیتهای جهانی به تأخیر افتاده است.
پیش از این گروههای مقاومت فلسطینی درباره پیامدهای امنیتی این اشغالگری اسرائیل برای صهیونیستها هشدار داده بودند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد هم ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶ در قطعنامهای (قطعنامه ۲۳۳۴) از رژیم صهیونیستی خواست فوراً و به طور کامل تمامی فعالیتهای شهرکسازی خود را در سرزمینهای اشغالی فلسطین متوقف کند.
طرح الحاق از همان ابتدای مطرح شدن با واکنشهای مختلفی در عرصه بینالملل و همچنین منطقهای مواجه شده است. انگلیس، آلمان و فرانسه از جمله ۷ کشور اروپایی عضو شورای امینت سازمان ملل بودند که با انتشار بیانیهای مشترک اشغال کرانه باختری را «نقض آشکار قوانین بینالمللی» خواندند که امکان تشکیل کشور فلسطین و امنیت منطقه را تهدید میکند. در ادامه این بیانیه آمده است: الحاق بر رابطه نزدیک ما با اسرائیل اثر منفی دارد و ما آن را به رسمیت نخواهیم شناخت.
پیش از آن هم بیش از ۱۰۰۰ نماینده پارلمانی در اروپا از جمله چهرههای ارشد محافظهکار در انگلیس درباره این اقدام هشدار دادند و از رهبران اروپایی خواستند قاطعانه عمل کنند. حزب کارگر انگلیس و چند مقام سابق این کشور نیز خواستار ممنوع شدن ورود کالاهای تولید شده در شهرکهای غیرقانونی واقع در کرانه باختری در واکنش به این طرح شدند.
بیشتر بخوانید
در واقع جامعه جهانی طرح الحاق را رد کرده است و حتی بسیاری از مقامات نظامی صهیونیستی نیز اجرای این طرح را عامل شروع انتفاضه سوم دانسته اند. در چنین فضایی به نظر میرسد که نتانیاهو به تردید افتاده و قصد دارد تا طرح الحاق را به الحاق کوچک و به شکل تدریجی تبدیل کند. شبکه صهیونیستی «کاننیوز» اعلام کرده که نتانیاهو در گفتوگو با اعضای حزب لیکود تلویحاََ اشاره کرده که طرح اشغال کرانه باختری از ابتلای ماه آینده میلادی اجرا نخواهد شد. گاردین نیز اعلام کرد که گرچه نتانیاهو پیش از این گفته بود که روز چهارشنبه دستور اشغال را صادر خواهد کرد، اما با توجه از تاخیر و سکوت او در قبال اجرایی کردن این طرح مجبور شده است از شدت این طرح بکاهد یا آن را به تاخیر بیندازد.
انتهای پیام/