به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ قباد محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : به دلیل تحریمها که به کشور تحمیل شده یکسری کمبود وجود داشته که با مدیریت خوب سازمان غذا و دارو و مسؤولان کشوری کمترین آسیب را این راستا دیدهایم.
او مشکل ترانزیتی دارو را با توجه با شرایط کرونایی و محدود شدن پروازها و سفرها را از دیگر عوامل موثر در کمبود داروهای وارداتی دانست، گفت : با شیوع کرونا برخی از پروازها و سفرهای ترانزیت دارو با تعویق مواجه شده و برخی از محمولهها که باید وارد میشد با تاخیر وارد شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عامل دیگر درباره کمبود داروهای وارداتی را سیاست خود وزارت بهداشت دانست و افزود: سیاست وزارت بهداشت حمایت از تولید داخل است از این رو داروهایی که مشابه تولید داخل را دارند، وارد نمیکند.
محمدی افزود: همه داروهایی که تولید داخل دارند رفع واردات نشدهاند، داروهای حساس با وجود تولید داخل واردات داریم، ولی در مابقی داروهایی که بسیار خاص نیست، وارد نمیشود.
او در خصوص وضعیت استان به لحاظ داروهای کرونایی، گفت: از زمان آغاز شیوع کرونا شروع به ذخیره دارویی کردیم خوشبختانه در طول این پنج ماهه تاکنون دچار کمبود دارویی که در پروتکلهای درمانی بیماران کرونا وزارت بهداشت اعلام شده، برای بیماران کرونایی استان نداشتهایم.
محمدی ادامه داد: تمام داروها پروتکل تعریف شده را داریم و در اختیار بیمارستانها قرار دادهایم، برخی از داروها نیز در داروخانههای خصوصی توزیع میشود.
او در توضیح کاهش پی در پی اقلام تحت پوشش بیمه گفت: سیاستهای بیمهای مربوط به خود سازمانهای بیمهگر است بهطوریکه سیاستها را سالانه تغییر میدهند یک سری داروها را از پوشش خارج و عدهای را پوشش بیمهای میدهند.
محمدی به عدم پرداخت به موقع پول بیمهها به داروخانهها اشاره و گفت: اقتصاد دارو در تامین و کیفیت دارو تاثیر میگذارد، مشکل اقتصاد دارو و نقدیندگی است اگر سازمان بیمهگر پول را به موقع به داروخانهها برسانند، هم تامین به موقع صورت میگیرد هم کیفیت بالا خواهد بود .
انتهای پیام/د