به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، «فناوری نانو، فیلمهای نانوکامپوزیتی پلیمری برای بسته بندی غذایی با خواص نفوذناپذیری، تعیین مشخصهها و روشهای اندازه گیری» عنوان استاندارد بینالمللی تدوین شده به مسئولیت ایران در زمینه بسته بندیهای غذایی پلیمری است. ۴ سال تلاش مستمر گروه کاری تشکیل شده زیر نظر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی منجر به این استاندارد شد.
این استاندارد با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و کمک یک شرکت تولید کننده بسته بندیهای غذایی نانوکامپوزیتی، در سال ۱۳۹۵ به سازمان بینالمللی استاندارد (ایزو) پیشنهاد شد. سرانجام این استاندارد در ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ منتشر و در سایت رسمی سازمان بینالمللی استاندارد برای استفاده قرار داده شد.
بیشتر بخوانید
رسوخ فناوری نانو در صنعت بسته بندی مواد غذایی باعث ارتقای این حوزه شده است. با کاربرد فناوری نانو در این حوزه ماندگاری مواد غذایی افزایش مییابد و در نتیجه آن تولید ضایعات در این حوزه نیز کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین در استاندارد بین المللی مورد نظر، به ویژگیهای نفوذناپذیری در فیلمهای پلیمری نانوکامپوزیتی دقت شده است که برای بهبود بسته بندیهای غذایی اندازه گیری میشود. ویژگی نفوذناپذیری شامل انتقال بخار آب و گاز (اکسیژن) و گذردهی نور مرئی و ماورای بنفش است. این استاندارد همچنین روشهای اندازه گیری مرتبط را توصیف میکند.
اساس تدوین استانداردهای بینالمللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است. کشورهای عضو کمیتههای فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه میکنند. تدوین استانداردهای بین المللی معمولا ۳ تا ۴ سال زمان میبرند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو ایزو، ۳۶ کشور عضو اصلی و ۱۸ کشور عضو ناظر هستند.
انتهای پیام/