به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، اسفندیار حسنیمقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در دیدار با نماینده معظم و معزز ولیفقیه در لرستان ، اظهار کرد؛ چالشها و موانعی در توسعه بخش کشاورزی استان وجود دارد که می توان از این بین سه مورد اصلی و مهم را برشمرد که مهمترین مورد موضوع تخصیص آب استان است.
او تصریح کرد: تقریبا سالانه ۱۴ میلیارد مترمکعب آب در استان تولید میشود، که می توان گفت ۱۱ درصد آب کشور را لرستان دارد اما کار شاخصی در این راستا در استان انجام نشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: ۴/۷ درصد اراضی کشاورزی کشور در استان بوده که این به این معنا است که سه برابر اراضی آب داریم.
حسنی مقدم اضافه کرد: در این راستا میتوانیم آبخوانداری انجام دهیم و آبها را به زیرزمین هدایت کنیم و همچنین میتوان آبخیزاری را به صورت مکانیکی و بیولوژیکی انجام داد.
او بیان کرد: در بخش سدسازی کاری خاصی در استان انجام نشده است و می توان گفت حدود نیم درصد سدهای کشور در لرستان قرار دارد و در این راستا استان ظرفیت بسیاری برای احداث سد دارد چون اگر استان سد داشته باشد آب پلدختر را نمیبرد و آن را ذخیره و استفاه میکردیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: مانع دوم در بخش توسعه کشاورزی خُرد مالکی بودن است، که متوسط قطعات زمینهای ما شش و نیم هکتار می باشد که با این روند نمی توان انتظار توسعه در بخش کشاورزی را داشته باشیم.
حسنی مقدم با بیان اینکه این خُرده مالکیها باید یکپارچهسازی شوند و از نظام بهرهبرداری خُرده مالکی خارج شُد، افزود: مشکل سوم در راستای توسعه کشاورزی عدم الگوی کشت است.
او عنوان کرد: برنامه الگوی کشت تصویب شده است که از اول پاییز و ابتدای سال زراعی جدید از طرف وزارت متبوع به استان ابلاغ می گردد، که در اجرای این برنامه کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی می بایست ما را یاری کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: برای توسعه بخش کشاورزی نیاز به سرمایه و اعتبارات ویژه است که سهماستان لرستان به عنوان یک مطالبه از اعتبارات ملّی به طور جدی پیگیری می شود.
حسنی مقدم با بیان اینکه در حوزه باغبانی استان ظرفیتهای خدادادی بالقوه و بالفعل زیادی وجود دارد که هنوز شکوفا نشده است، تصریح کرد: در زمینه گیاهان دارویی نیز میتوان با برنامه ریزی و سرمایگذاری بخشی از مشکلات اشتغال استان را مرتفع نمود.
او خاطرنشان کرد: گیاهان دارویی برعکس صنعت نیاز به سرمایه زیادی ندارد و با اندک سرمایه میتوان بیشتر سود را بهدست آورد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: سطح زیر کشت گلخانهای استان ۶۷ هکتار بوده که این رقم پایینی است و باید گلخانههای مُدرن در استان داشته باشیم.
حسنی مقدم با اشاره به کشت زعفران، افزود: کشت زعفران دارای درآمد خوبی است و همچنین در راستای اصلاح نژاد دام روستایی لرستان پتانسیل مطلوبی وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با اشاره به ظرفیت های فوق العاده استان در زمینه شیلات و آبزی پروری عنوان کرد؛ با توجه به این که استان لرستان مقام اوّل تولید ماهی قزل آلا را در استانهای غیر ساحلی دارد، این ظرفیت مهم یکی از پتانسیلهای اصلی در اشتغال و سرمایه گذاری در استان است و به توجه هرچه بیشتر در این بخش تاکید کردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در پایان این دیدار از آمادگی این سازمان در جهت همکاری با تمامی سرمایه گذاران در بخش کشاورزی تاکید کرد و اعلام نمود؛ با توجه به ظرفیتهای فراوانی که در بخش کشاورزی در استان لرستان وجود دارد این سازمان آمادگی کامل در جهت همکاری با تمامی سرمایهگذاران در این بخش را دارد.
انتهای پیام/د