مدیرکل دامپزشکی گیلان خبر داد؛

هشدار دامپزشکی گیلان نسبت به شیوع تب کریمه کنگو

عاقبتی گفت: شهروندان برای جلوگیری از شیوع تب کریمه کنگو فرآورده‌های خام دامی خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،سهراب عاقبتی،مدیرکل دامپزشکی گیلان با هشدار نسبت به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو در این استان از شهروندان خواست فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند.

او با هشدار نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان گیلان، افزود: بیماری تب کریمه کنگو بیماری مشترک میان انسان و دام است.

مدیرکل دامپزشکی گیلان با تأکید بر لزوم توجه به هشدار‌های بهداشتی در این زمینه، گفت: این بیماری دارای علائم مشهود نبوده، اما در صورت ابتلاء انسان با آن سبب مرگ می‌شود.

عاقبتی با اشاره به برخی دستور العمل‌های پیشگیری از ابتلاء به این بیماری افزود: شهروندان باید فرآورده‌های خام دامی همانند گوشت قرمز را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند.

او با بیان اینکه مواد خریداری شده باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود، گفت: استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت، پرهیز از خرید گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی باید مورد توجه شهروندان قرار گیرد.

مدیرکل دامپزشکی گیلان  تأکید کرد: شهروندان از خرید کشتار دام‌های خارج از کشتارگاه‌ها، مصرف گوشت‌های تازه قبل از نگهداری در یخچال و مصرف جگر خام جدا باید خودداری کنند.

عاقبتی  همچنین از دامداران و روستاییان خواست از دست زدن و کشتن کنه‌های موجود در بدن دام خودداری و جایگاه‌های نگهداری دام را سم پاشی کنند.

شیوع تب کریمه کنگو در گیلان و ابتلای ۴ نفر به آن

 آبتین حیدرزاده سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از بستری شدن چهار گیلانی در پی ابتلا به تب کریمه کنگو در بیمارستان‌های استان خبر داد و گفت: مردم توصیه‌ها ی بهداشتی و پزشکی را جدی بگیرند.

او  با اشاره به شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کنگو در گیلان، افزود: با وجود هشدار‌های یک ماه پیش، شیوع این بیماری میان دامداران، دامپروران و روستاییانی که در تماس مستقیم با دام از جمله گوسفند و بز هستند، در حال افزایش است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: گیلانیان باید مراقبت بیشتری نسبت به شیوه‌های انتقال این بیماری داشته باشند.

 حیدرزاده با بیان اینکه شمار مبتلایان به این بیماری، امسال نسبت به پارسال کمتر است، افزود: علاوه بر فصل تابستان، در ماه‌های ابتدایی پاییز نیز شرایط ابتلاء به این بیماری وجود دارد.

او  بر لزوم مراقبت و توجه جدی روستاییان نسبت به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تاکید کرد و گفت: مردم باید از تردد غیر ضروری و حضور نابجا در محل استقرار دام زنده به جدیت پرهیز کنند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین با توصیه به دامداران و دامپروران افزود: دامداران باید با هماهنگی با دامپزشکی نسبت به حمام ضد کنه اقدام کنند.

حیدرزاده با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو در دام‌ها علائم خاصی ندارد، گفت: تب کریمه کنگو هرچند در دام‌ها کشندگی ایجاد نمی‌کند، اما برای انسان می‌تواند کشندگی ایجاد کند.

او  با بیان اینکه مصرف گوشت دام در شرایط کنونی بلامانع است، افزود: گوشت‌های عرضه شده در مراکز تهیه به صورت بهداشتی در کشتارگاه‌ها ذبح می‌شوند و لاشه گوشت به مدت معین در کشتارگاه‌ها نگه داری می‌شوند از این رو مصرف گوشت دام بلامانع است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر ضرورت پرهیز از استفاده گوشت انواع دام به صورت غیر کشتارگاهی تاکید و تصریح کرد: ممکن است برخی از گردشگران، مسافران و یا حتی گیلانی‌ها با خرید مستقیم با نیت نذر، بخشش و یا به دلایلی همچون استفاده از گوشت گرم به صورت مستقیم، دامی را خریداری و ذبح کنند که توصیه ما به آن‌ها خودداری از این نوع مصرف گوشت دام برای جلوگیری از ابتلای به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

 

انتهای پیام/م.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.