مدیرعامل پتروشیمی نوری گفت: با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان ۸ کاتالیست را داخلی‌سازی کردیم و در تامین کاتالیست و مواد شیمیایی و تجهیزات هیچ مشکلی نداریم.

داخلی سازی ۸ کاتالیست پتروشیمی نوری با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیانبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تقی صانعی مدیرعامل پتروشیمی نوری گفت: در حال حاضر ۸ کاتالیست با همکاری شرکت‌های دانش بنیان در پتروشیمی نوری بومی سازی شده است که قابل رقابت با کشور‌های دیگر است.

او ادامه داد: این کاتالیست ها در مواردی بهتر از نمونه خارجی است. در حال حاضر هیچ مشکلی در زمینه کاتالیست‌های فرآیند و مواد شیمیایی نداریم. به طوری که تاکنون ۷۵ هزار قطعه را در سه ماه نخست سال تولید می کنیم و یکی از پروژ‌های ما این است که این رقم را به ۷۵ واحد برسانیم.


بیشتر بخوانید


مدیرعامل پتروشیمی نوری اضافه کرد: پتانسیل‌های بسیاری در داخل و شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد که در این پروژه‌ها از ساخت داخل استفاده کردیم و در تلاش هستیم که این میزان جایگزینی ساخت داخل در پروژه‌های آینده افزایش یابد.

صانعی اضافه کرد: این مجتمع در سال گذشته،  ۹۷ درصد ظرفیت اسمی و ۱۰۶ درصد برنامه تولید داشته است به طوری که تولید پارازایلین و بنزن در سه ماهه نخست سال ۹۹ به ترتیب ۱۰ و ۷ درصد نسبت به مدت مشابه  پارسال رشد داشته است.

او همچنین اظهار کرد: حدود ۳ هزار و ۱۰۰ قلم از اقلام پیچیده شرکت تولید داخل شده‌اند و همه کاتالیست‌های مورد نیاز مجتمع داخلی‌سازی شده‌اند و تنها یک مورد در مرحله پایلوت پلنت است.

صانعی اضافه کرد: در سال ۹۸ میزان تولید پتروشیمی نوری به حدود ۴ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۸۰۰ تن رسید که ۹۷ درصد ظرفیت اسمی را شامل می‌شد.

مدیرعامل پتروشیمی نوری به میزان ۴۳۳۸ هزار تنی تولید در سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: در سال ۹۸ علی رغم اینکه تولید با سال‌های قبل اختلاف چندانی نداشت، اما در سه محصول اصلی و سود ده این شرکت و با اجرای پروژه ها، به رکورد ۶۵۸ هزار تنی پارازایلین دست یافته و در سه ماهه سال ۹۹ نیز این رکورد با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، شکسته شد.

شکستن رکورد تولید بنزن در سال ۹۸ 

او ادامه داد: همچنین در سال ۹۸ موفق به شکستن رکورد تولید بنزن نیز شده و در سه ماهه سال ۹۹ با اصلاحات و پروژه‌های اصلاحی ۵ تا ۷ درصد تولید بنزن افزایش یافت. دلیل این موفقیت‌ها قیمت تمام شده بالای ۹۰ درصدی نرخ خوراک بوده که با تلاش‌های صورت گرفته، سنگین‌تر و باکیفیت‌تر ارائه شده است.

صانعی همچنین به ۵۵۹ دلار قیمت هر تن از این محصول نیز اشاره و اظهار کرد: در سال ۹۸ عدد طراحی ۵۴۹ دلار به ثبت رسید که البته ارتباطی به افزایش نرخ ارز نداشته و به دو پارامتر کیفیت بالای خوراک و تولید بهینه محصولات با افزایش پروژه‌ها بستگی دارد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری همچنین میزان سود ناخالص شرکت در سال ۹۸ را ۳۰۰ درصد افزایشی دانست و گفت: سود عملیاتی ۱۰۰ درصد و سود خالص نیز ۶۰ درصد افزایشی بوده است.

او اضافه کرد: سودعملیاتی نشان دهنده بنیادی بودن شرکت بوده و گواهی می‌دهد ۲۸۰۰ میلیارد تومان سود جمع کرده همگی حاصل عملیات ذاتی شرکت است. این سهم بنیادی و وابسته به تولید خود عمل می‌کند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری در خصوص برنامه‌های آتی و عملیاتی مدیریت استراتژیک شرکت، عنوان کرد: تکمیل و راه اندازی پروژه هنگام، برگزاری ناقص پروژه زیروفلدینگ، افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی، پیاده سازی مدیریت تکنولوژی و اضافه شدن محصول آروماتیک سنگین به سبد فروش صادراتی از جمله برنامه‌های آتی نوری درسال پیش روست.

صانعی بیان کرد: سال گذشته سختی‌های بسیاری داشت، ولی با همکاری اعضا و مدیران موثر پتروشیمی خلیج فارس موفق به کسب ۹۷ درصد ظرفیت اسمی و ۳۴۰۰ میلیارد تومان سود خالص بودیم، امید می‌رود در سال ۹۹ نیز مسیر پیشرفت واحد با شرایط بهتر، اجرای پروژه و تولید حداکثری سود خوبی را برای سهامداران به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار