محققان دانشگاه علم و صنعت موفق شدند تا تکنیک القایی جدیدی در چاپگر‌های سه بعدی سیمانی ارائه کنند.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، چاپ سه‌بعدی شامل مجموعه‌ای از فرآیند‌ها است که در آن مواد به‌صورت کنترل‌شده‌ای به یکدیگر پیوند می‌خورند تا یک شی سه‌بعدی ساخته شود.

معمولاً این کار به‌صورت لایه‌لایه انجام می‌شود. چاپ سه بعدی تا حدی شبیه همان اتفاقی است که در پاشش جوهر در پرینتر‌های معمولی رخ می‌دهد. با این تفاوت که این بار به جای جوهر، مواد دیگری به صورت لایه لایه روی هم قرار می‌گیرد.

برخی کارشناسان، چاپ سه‌بعدی را یکی از مهمترین فناوری‌های آینده می‌دانند و معتقدند که جایگزین بسیاری از روش‌های امروزی خواهد شد. هر کشوری که قصد دارد تا از نظر صنعتی در آینده دچار کمبود نشود، باید پایه‌های این علم را به شکلی مستحکم ایجاد کند.


بیشتر بخوانید


برای چاپ سه‌بعدی در حوزه ساخت‌وساز نیز آینده درخشانی پیش‌بینی می‌شود. سرعت و دقت در پیاده‌سازی سازه‌های ساختمانی و همچنین کاهش هزینه استفاده از نیروی انسانی از جمله مزایای استفاده از چاپ سه‌بعدی در ساختمان‌سازی است.

هر روز دستگاه‌ها و روش‌های چاپ سه‌بعدی پیشرفته‌تر می‌شوند و استفاده از آن‌ها توجیه اقتصادی بیشتری پیدا می‌کند. برای مثال از این روش می‌توان برای ساخت سریع مسکن ارزان قیمت برای حادثه دیدگان در بلایای طبیعی استفاده کرد.

فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تلاش دارد تا از محققان و سرآمدان علمی که در این زمینه فعالیت دارند حمایت کند.

در این راستا، محققان مرکز تحقیقاتی نانو مواد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت با همکاری محققان دانشگاه رایس آمریکا یک پژوهش بین‌المللی در این زمینه انجام دادند. این پژوهش با همکاری دانشگاه‌هایی از آمریکا و استرالیا انجام شد. محققان ایرانی در این تحقیق، موفق شدند تا تکنیک القایی جدیدی در چاپگر‌های سه بعدی سیمانی ارائه کنند.

نتیجه این پژوهش در نشریه معتبر ACS Nano وابسته به انجمن شیمی آمریکا منتشر شد. انتظار می‌رود نتایج این تحقیق به ارتقاء روش‌های چاپ سه بعدی در حوزه ساخت و ساز منتهی شود. مقالات منتشر شده در نشریات معتبر بین‌المللی حاصل پژوهش محققین هستند. فدراسیون سرآمدان علمی مبالغی را به عنوان تشویقی و بسته حمایتی، به این مقالات تخصیص می‌دهد.

این دستاورد از حمایت‌های فدراسیون سرآمدان علمی وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برخوردار شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار