به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان،گزارش تحقیقی که دیلی بیست آن را منتشر کرده بخش دیگری از عملیات روانی جبهه غربی را علیه کشورمان فاش میکند.
طبق تحقیقی که این پایگاه خبری آن را ترتیب داده، حداقل ۱۹ کارشناس جعلی با اسامی ساختگی از ژوئیه سال ۲۰۱۹ تاکنون اطلاعاتی دروغ را درباره ۳ کشور ایران، قطر و ترکیه منتشر کردهاند.
بیش از ۹۰ گزارش گمراهکننده در ۴۶ نشریه، ضمن اصرار بر تبلیغات منفی علیه این کشورها، همزمان از امارات تمجید و از سیاستهای ابوظبی تقدیر کردهاند.
این گزارش در ادامه به یکی از ستوننویسهای «قلابی» میپردازد. «رافائل بدانی» ستون نویسی در یک رسانه آمریکایی است. وی امارات را به عنوان کشوری باثبات در منطقهای آشفته معرفی میکند. این معرفی نادرست کشور امارات از سوی رافائل بدانی، در نشریههای آمریکایی همچون (Washington Examiner)، (Real Clear Markets)، (American Thinker) و (National Interest) منتشر شده است.
بدانی خود را کارشناس ژئوپلیتیک و تحلیلگر ارشد روابط بین الملل معرفی کرده است. اما حقیقت این است که چنین شخصیتی اصلا وجود خارجی ندارد.
این گزارش میافزاید: «تصاویر به کار رفته برای او در لینکدین متعلق به او نیست و برای شخص دیگری است. همچنین این موضوع که او فارغالتحصیل دانشگاه جورج واشنگتن بوده هم دروغ است».
بلافاصله پس از انتشار این گزارش، رسانههای آمریکایی اقدام به حذف مقالاتی کردند که با نام «بدانی» منتشر شده بود. روز دوشنبه هم حساب توئیتری منتسب به بدانی حذف شد.
در این گزارش آمده که «عرب پست»، «جروزالم پست»، «العربیه»، «سرویس اخبار یهودیان»، «خاورمیانه آنلاین» و بسیاری از نشریات دیگر نیز از این کارشناسان جعلی در پوشش خبری خود استفاده کردهاند.
مارک اوون جونز، استاد دانشگاه حمد بن خلیفه در قطر، اولین کسی بود که متوجه کارشناسان قلابی و مشکوک شد. وی تاکید میکند: «این عملیات گسترده نفوذ، از نقش بازیگران مخرب و سوء استفاده از هویت افراد واقعی حکایت دارد». وی افزود که اکنون علاوه بر اخبار جعلی با روزنامهنگاران جعلی هم مواجه هستیم.
یکی از وجوه مشترک در بین تمام این گزارشهای جعلی، انتشار اخبار نادرست و سیاهنمایی درباره کشورهای ترکیه، قطر و ایران بوده است.
این گزارش تاکید میکند که خصوصیت مشترک بین قطر و ترکیه این است که هر دو با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مخالفاند. هنگامی که سایر کشورهای عربی نظیر امارات، عربستان و مصر سعی در عادیسازی رابطه خود با صهیونیستها دارند، دوحه و آنکارا با این روند ابراز مخالفت کردهاند.
همچنین تاکید شده که این گروه کارشناسان جعلی که احتمالا فعالیت خود را به طور سازماندهیشده ادامه میدهند، با قطر سر ناسازگاری دارند، عمده مخالفت آنها با قطر در رابطه با شبکه خبری الجزیره و نحوه فعالیت آن است.
احتمال میرود ارتجاع عربی، لابی صهیونیستی و جبهه رسانه استکباری وقت زیادی را صرف تنظیم این شبکه جعلی کرده باشند. کارشناسان قلابی با انتشار مطالب دروغ میتوانند نقش مهمی را در پیشبرد اهداف آمریکا ایفاء کنند.
انتهای پیام/