بنا بر اعلام فرمانده نیرو‌های تروریست آمریکا در خاورمیانه، واشنگتن با تعداد نظامیان کمتر در پی حضور نظامی پایدار در عراق است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پس از حمله هوایی مرگبار آمریکایی‌ها در بغداد که به شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و تنی چند از همراهان ایشان از جمله ابومهدی المهندس، فرمانده نیرو‌های بسیج مردمی عراق منجر شد عراقی‌های عصبانی خواستار خروج آمریکا از این کشور شدند. این در حالی است که شش ماه پس از این رویداد ژنرال فرانک کنت مکنزی، فرمانده نیرو‌های تروریست آمریکا در خاورمیانه موسوم به سنتکام، خوشبینانه از حضور کم، اما پایدار آمریکایی‌ها در عراق سخن می‌گوید.

مک کنزی دیروز سه شنبه پس از دیدار با مصطفی الکاظمی، نخست وزیر جدید عراق مدعی شد عراق خواستار حضور نیرو‌های آمریکایی در این کشور است. او گفت: فکر می‌کنم آن‌ها [عراقی ها] در آینده خواهان همراهی ما شوند.

مکنزی گفت در حالی که کاظمی گروه‌های دارای نفوذ زیاد سیاسی و نظامی را به چالش کشیده است، آمریکا باید همچنان شکیبا باشد.

وی اظهار داشت نخست وزیر عراق درصدد است که شبه نظامیان را بدون بهم زدن توازن شکننده بین دو حامی مهم خارجی عراق یعنی آمریکا و ایران مهار کند. به همین دلیل او در موقعیت دشواری به سر می‌برد.

مکنزی پس از دیدار با کاظمی در زمان بازدید از بغداد ادعا کرد: کاظمی اکنون در حال مذاکره درباره یک میدان مین است. من فکر می‌کنم آمریکا باید به وی کمک کند. کاظمی باید راهی پیدا کند که این به معنای آن است که ما با راه حل‌های کاملاً بی عیب و نقص روبرو نخواهیم شد و این موضوع تازه‌ای در عراق نیست. من فردی هستم که وقتی به نخست وزیر عراق و آنچه وی انجام می‌دهد نگاه می‌کنم، نیمه پر لیوان را می‌بینم.

فرمانده سنتکام همچنین مدعی شد نخست وزیر عراق در برابر حفاظت از سربازان و پایگاه‌های آمریکایی در این کشور متعهد است. مکنزی از بیان این که معتقد است چه تعداد نیرو مورد نیاز خواهد بود خودداری کرد و گفت تصمیم گیری در این باره به عهده مقامات غیرنظامی است.

دیدار مکنزی با کاظمی از روسای اطلاعاتی پیشین عراق که ماه مه به سمت نخست وزیر منصوب شد در حالی برگزار شده است که دولت ترامپ در حال گفتگو با مقامات عراقی است. هدف از این گفتگو‌ها تا حدودی تعریف آینده نظامیان آمریکایی در عراق است.

مکنزی در حالی به خبرنگاران ابراز اطمینان کرد که دولت عراق خواستار باقی ماندن نیرو‌های آمریکایی در این کشور هستند که نمایندگان پارلمان عراق پیشتر درخواست‌هایی مبنی بر خروج نیرو‌های آمریکایی مطرح کرده بودند. این قانون گذاران از تصمیم واشنگتن مبنی بر اجرای حمله هوایی در بغداد که در آن سپهبد حاج قاسم سلیمانی از فرماندهان ارشد نظامی ایران همراه با یکی از شخصیت‌های مهم بسیج مردمی عراق کشته شدند، خشمگین بودند.

آمریکا و عراق ماه گذشته تایید کردند نیرو‌های آمریکایی در صدد ایجاد پایگاه‌های دائمی در عراق نیستند، ولی مقامات نظامی آمریکایی اعلام کرده اند با توجه به تهدید فعلی شبه نظامیان داعش، میزانی از حضور مستمر مورد نیاز است. اکنون بیش از پنج هزار نیروی آمریکایی در عراق مستقر هستند.

درحالی که دونالد ترامپ مکرر قصد خود را برای خارج کردن نیرو‌ها از سوریه و افغانستان اعلام کرده، وی کمتر درباره عراق صحبت کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
reza
۱۲:۵۷ ۱۸ تير ۱۳۹۹
هی ژنرال: حضورکم و پایدار؟ شما غلط میکنید که این تصمیم را گرفته اید مرزهای ایالات متحده روی نقشه جهانی و بین المللی کجاست؟
حدود این مرزهای بین المللی آمریکا تا کجاست؟
شما وکیل کشور عراق هستید؟ یا وصی این کشور؟
کشور عراق و نمایندگان ملت عراق خیلی لطف کردند که ""قانون خروج"" را برایتان تصویب کردند وگرنه باید روزی چندصد تابوت به آمریکا از ارتش سنتکام و تروریسم دولتی آمریکا به ایالات متحده می فرستادید........
چرا؟ هیچ متوجه نیستید که ملت عراق هنوز داغدار ترور شهیدان عالیرتبه خود است؟ و هنوز هیچ "قصاص خونی" را با شما نکرده و جواب تروریسم دولتی شما را نداده.... به روزی فکر کنید که یکصدا و یکپارچه تمام ملت عراق علیه "پایگاههای اشغالی در خاک عراق" قیام کنند که صدالبته این حق بین المللی ملت عراق علیه اشغالگری ارتش سنتکام آمریکاست...... آنگاه مفتضحانه خاک این کشور را ترک خواهید کرد هی ژنرال از یک مقام آگاه در بین تمام اندیشکده های آمریکائی سوال کن که معنای :
""جهاد فی سبیل الله علیه دشمن""و ""فتوای"" مراجع عالی مقام در دین اسلام چیست؟ و میتواند چه؟ بلائی بر سر دشمن بیآورد؟ پس خیلی محترمانه و بدون آبرو ریزی به ""قانون خروج مصوب نمایندگان ملت عراق""احترام بگذارید و دست به اقدام و عمل بزنید و در امور کشوری که مستقل و آزاد است دخالت نکنید دوران برده داری قرن4 و 5 نیست که ملتها برده و شما ارباب تازیانه بدست باشید......همین الآن شبکه های رسانه ای کشورت را سرچ کن ببین برده های دیروز قرن4 و 5 نسل باقیمانده از آنان در کف ایالات مختلف آمریکا چه ها که نمیکنند شما چنانچه زرنگ هستید به هیئت حاکمه خود کمک کنید که برای برده داری عصر2000 در سال 2020 فکر چاره ای بکند و حقوقدانان آمریکائی باز تعریف جدیدی از حقوق بشر و شهروندی ارائه کنند و این خیلی بهتراست از دخالت در امور دیگر کشورها............
آخرین اخبار