کارشناس زراعت جهاد کشاورزی کردستان گفت:در سال زراعی جاری ۸۰۶ هکتار از اراضی استان کردستان به کشت ماشک اختصاص داده شد.

مجیدی کارشناس زراعت جهاد کشاورزی کردستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، گفت: در سال زراعی جاری ۸۰۶ هکتار از اراضی این استان به کشت ماشک اختصاص داده شد که از این میزان کشت ۲ هزار و ۵۰۰ تن  محصول ماشک  برداشت شد.

او افزود:سال گذشته یک هزارو ۳۰۰ تن محصول ماشک علوفه ای از ۴۰۰ هکتار اراضی زیر کشت استان برداشت شد.

مجیدی بیان کرد: برنامه ابلاغی این استان در سال زراعی جاری برای کشت ماشک ۷۵۰ هکتار بود، ولی با توجه تجربیات موفق و مثبت سال گذشته و تاثیرات برنامه‌های ترویجی، ۲ برابر بیشتر شد.

کارشناس زراعت جهاد کشاورزی کردستان گفت:درسال زراعی جاری بیشترین بذرماشک از رقم ساتیوا به صورت یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار گرفت تا به صورت کشت مخلوط با جو برای افزایش کیفیت علوفه تولیدی و جلوگیری از خوابیدگی بوته در مزارع کشت شود.

او   افزود:در این استان سالانه حدود ۴۰۰ هکتار از مزارع به صورت نکاشت وآیش است که می توان ماشک را  به عنوان یک محصول جایگزین کشت کرد.

مجیدی گفت:استان کردستان از لحاظ کشت محصول ماشک جزو استان‌های پیش رو در کشور است.

گفتنی است، ماشک از گیاهان علوفه‌ای یکساله و از خانواده بقولات هستند که با توجه به کوتاه بودن طول دوره رشد و نمو و امکان کشت آن‌ها در زمان‌های مختلف، می‌توان آن‌ها را بعد از برداشت گندم، جو و کلزا جهت کشت دوم (کشت تابستانه) و تولید علوفه و کود سبز مورد استفاده قرارداد. این گیاه در مقایسه با شبدر، یونجه، اسپرس و سایر گیاهان علوفه‌ای ارزش غذایی یکسانی دارد. به جهت اهمیتی که این گیاهان در میان گیاهان علوفه‌ای از نظر تغذیه دام، کاشت در اراضی کم بازده، مقاومت به سرما و کم آبی و همچنین نقشی که در حاصلخیزی خاک دارند، به صورت چند منظوره مورد استفاده قرار می‌گیرند. این گیاهان را می‌توان در اکثر شرایط آب وهوایی به صورت دیم و آبی کشت نمود.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.