به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه ۳۴۳ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بعد از استماع گزارش برنامه جامع پنجساله راهبردی دانشگاه آزاد بر پایه سند دانشگاه اسلامی، ضمن تشکر از فراهم کردن زیر ساخت لازم برای اجرایی شدن سند دانشگاه اسلامی در دانشگاه آزاد اظهار کرد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی، سند فوق را محور کار خود قرار داده است، ضرورت دارد همافزایی در سند نقشه جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی انجام شود؛ چراکه سند نقشه جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی مکمل یکدیگر هستند.
عاملی پیشنهاد داد: سند نقشه جامع علمی کشور نیز در برنامه دانشگاه آزاد در کنار برنامه آن دانشگاه در خصوص اجرایی شدن سند دانشگاه اسلامی، لحاظ شود.
او با اشاره به اسناد دانشگاه اسلامی، مهندسی فرهنگی، تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقشه جامع علمی کشور به عنوان ۴ سند مرجع شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصریح کرد: با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و تأکید مقام معظم رهبری بر چابکسازی ساختار دبیرخانه و شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضرورت دارد این اسناد بازنگری و بهروزرسانی و چگونگی شوراهای تخصصی باز اندیشی شود.
عاملی با تأکید بر ضرورت توجه به مصلحت عمومی کشور در امور، تصریح کرد: بخش اعظمی از وقت مدیریتی مسئولان در جلسات گذرانده میشود؛ بنابراین با ادغام بعضی از شوراهای تخصصی زمینه تمرکز بیشتر و کاهش جلسات میتواند، محقق شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بحث سهمیههای کنکور، تصریح کرد: بخشی از سهمیههای کنکور مصوبه مجلس شورای اسلامی است که با همکاری مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی میتوان آن را ساماندهی کرد.
او ادامه داد: بخشی از سهمیههای کنکور نیز مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، برای مثال سهمیه بومیگزینی که انتقادات و پیشنهاداتی در این خصوص به شورا ارسال شده است.
عاملی با اشاره به پیشنهاد وزارت علوم مبنى بر حذف ١٦ سهمیه کنکور از ١٩ سهمیه فعلی، تصریح کرد: ضرورت دارد این موضوع با مشارکت و تعامل با مجلس ساماندهى شود.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تأکید کرد: دغدغه اصلی جامعه دانشآموزی در ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس، موضوع کنکور و بحث سهمیههای کنکور است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داد: با توجه به کار کارشناسی انجام شده در دبیرخانه شورای عالی و آمادگی سازمان سنجش و وزارت علوم موضوع جلسه آتی شورای اسلامی شدن به موضوع سهمیههای کنکور اختصاص یابد.
بیشتر بخوانید
در ادامه جلسه منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به بحث طراحی درسهای مهارتی تأکید کرد: نباید بخش دانشافزایی حذف شود و ضرورت دارد آئیننامه دانش افزایی شفافسازی شود.
او درمورد آئیننامههای اجرایی مختلف در دانشگاهها گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هیئتهای ممیزه میتوانند آئیننامه و شیوهنامههای مختلفی تدوین کنند، اما نباید با آئیننامه ارتقاء مرتبه اعضای هیئت علمی تناقض داشته باشد.
وزیر علوم مطرح کرد: ضرورت دارد برای ارزیابی میزان اجرایی شدن و شناسایی نقاط ضعف در اجرایی شدن سند دانشگاه اسلامی، کار میدانی انجام شود.
غلامی افزود: اقدامات لازم در بخشهای فرهنگی، نهاد نمایندگی و مجموعه مدیریتی دانشگاهها برای اجرایی شدن سند دانشگاه اسلامی انجام شده است.همچنین با اقدام نوآورانهای مانند طراحی سامانه میتوان اجرایی شدن سند را ارزیابی و با شناسایی نقاط ضعف در حوزه اجرا، سند دانشگاه اسلامی به روزرسانی شود.
او ادامه داد: در وزارت علوم تلاش بر این است که سند دانشگاه اسلامی اجرا شود و امید است با همفکریها و همدلیها در دوره اجرای گام دوم انقلاب اسلامی به اجرایی شدن سند کمک شود.
در ادامه محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد به ارائه گزارشی با موضوع "برنامه جامع پنجساله راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی بر پایه سند دانشگاه اسلامی و گام دوم انقلاب اسلامی" پرداخت و تصریح کرد: متأسفانه برای اسناد نوشته شده، مدل اجرایی شدن آن تهیه نمیشود. بیش از یکسال است که در دانشگاه آزاد برای پیادهسازی سند اسلامی شدن کار کارشناسی انجام گرفته است.
او ادامه داد: سند دانشگاه اسلامی به فراخور دانشگاههای مختلف به صورت بومیسازی در دانشگاهها پیادهسازی و اجرا میشود.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه برای پیادهسازی سند دانشگاه اسلامی ۱۴ رویکرد در نظر گرفته شده است، گفت: دانشگاه تمدنساز، دانشگاه مرجعیتساز، دانشگاه کارآفرین، دانشگاه حل مسئله، دانشگاه عفیف، دانشگاه با گسترش فضای انقلابی، دانشگاه با فضیلت، دانشگاه دینمدار، دانشگاه تربیتی، دانشگاه الهام بخش و نقش آفرین در جهان اسلام، دانشگاه اجتماعی، دانشگاه مروج سبک زندگی، پرورشگر قوه عاقله و درنهایت دانشگاه کارآمد، به عنوان اصل شیرازه پیادهسازی سند اسلامی شدن در دانشگاه آزاد در نظر گرفته شده است.
طهرانچی بر ضرورت بسترسازی و فرهنگسازی برای اجرایی سازی سند اسلامی شدن تأکید کرد و گفت: در رویکرد اجرایی شدن سند دانشگاه اسلامی در دانشگاه آزاد، بستههای کاری، ذیل آن برنامه، پروژه و راهکار تعریف شده است و حل مسئله در محیط واقعی صورت میگیرد.
او تأکید کرد: سند اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و الزامات راهبردی برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری درمورد دانشگاه آزاد، مبنای راه آینده دانشگاه آزاد اسلامی است.
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: برای دانشگاه سرآمد و پاسخگو، باید قابلیت حل مسئله ارتقاء یابد که در دانشگاه آزاد برای تحقق این امر برنامه و پروژه و به صورت موازی اقدامات بسترساز و فرهنگساز طراحی شده است.
او گفت: مجموعه برنامه علمی شامل ۱۸ هزار زمینه پژوهشی در اختیار محققین دانشگاه آزاد قرار گرفته که به واسطه آن نظام ارتباطی بین استاد و دانشجو برقرار شد و سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقی با عنوان پژوهشیار برای این امر طراحی شده است.
طهرانچی تصریح کرد: در حال حاضر ١٦٢ هزار کنشگر فعال، دانشجو و استاد در سامانه پژوهشیار عضو هستند و برنامههای علمی دانشگاه آزاد در آن بارگذاری شده و بیش از ١٠ درصد دانشجویان به نظام موضوعات رجوع کردهاند.
انتهای پیام/
بعد این همه فشار و استرس حد اقل خیالمون راحت باشه عادلانه وارد دانشگاه میشیم...