محبوبه رئیس زاده متخصص داروسازی سنتی و عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، گفت: با توجه به شروع فصل تابستان و آمدن میوههای خوش مزهای همچون زردآلو در بازار به یک سری از خواص روغن هسته آن اشاره خواهیم داشت؛ مشمش نام سنتی زردآلو است که در منابع طب ایرانی طبیعت هسته شیرین آن در اول گرم وتر و نوع تلخ آن در دوم گرم و خشک بیان شده است.
او افزود: براساس توصیههای طب ایرانی هسته زردآلو دیرهضم است و مصلح آن بریان کردن و نمک زدن بر آن است؛ روغن همه اقسام هسته زردآلو به عنوان بازکننده گرفتگیهای بدن، رفع گرفتگی و خشونت حلق، نرم کننده پوست، ملین معده، ریز کننده سنگ کلیه و همچنین درمان هموروئید در طب سنتی کاربرد داشته است، علاوه بر این چکاندن قطره روغن هسته زردآلو در گوش جهت تسکین درد و رفع سنگینی گوش ذکر شده است.
رئیس زاده بیان داشت:، اما امروزه به خواص معجزه آسای روغن هسته زردآلو بیش از پیش توجه شده است، از جمله خواص موضعی آن برای پوست و مو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
روغن هسته زردآلو حاوی آنتی اکسیدانهای فراوانی به ویژه ویتامین آ و ای است و بنابراین میتوان با مداومت مصرف آن، از علائمی، چون افتادگی پوست، چین و چروک و لکههای پوستی جلوگیری کرد؛ همچنین این روغن به دلیل خاصیت لایه برداری که دارد منافذ پوست را باز کرده و به کنترل چربی پوست کمک میکند، علاوه بر این به دلیل خواص ضد التهابی، روغن هسته زردآلو میتواند در درمان بیماری هایی، چون اگزما، حساسیت پوستی، آفتاب سوختگی و آکنه به کار رود.
او تصریح کرد: همچنین خواص مرطوب کنندگی این روغن به دلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع آن را تبدیل به یک مرطوب کننده خوب برای خشکی لب، دست، آرنج و پاشنه پا مبدل کرده است و میتوان از این روغن برای پاک کردن آرایش و آلودگیهای سطح پوست هم استفاده کرد.
متخصص داروسازی سنتی گفت: یکی دیگر از فواید روغن هسته زردآلو، رفع خشکی مو و ترمیم آسیبهای وارده ناشی از رنگ کردن موها است؛ این روغن به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع، خشکی مو را برطرف کرده و به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی استفاده میشود و همچنین، این روغن از ریزش مو جلوگیری کرده و با افزایش گردش خون در پوست سر سبب رشد مجدد مو میشود علاوه بر این، استفاده منظم از روغن هسته زردآلو مشکلات پوست سر مانند شوره سر، خارش، خشکی و عفونتهای مختلف را درمان میکند.
او افزود: به منظور مصارف خوراکی، روغن هسته زردآلو باید عاری از آمیگدالین که یک ترکیب سمی است باشد و برای این منظور بهتر است هستهها چندین مرتبه در آب جوشانده و سپس روغن گیری شوند.
رئیس زاده بیان داشت: مصرف خوراکی این روغن به دلیل ترکیبات آنتی اکسیدانی میتواند به سلامت قلب و عروق، تقویت سیستم ایمنی و همچنین دستگاه گوارش کمک کند و به علاوه در درمان مشکلات تنفسی مانند آسم، برونشیت و سرفه کمک کننده است البته دوز مجاز مصرف روغن هسته زردآلوی عاری از آمیگدالین در منابع طب سنتی ۳ مثقال روزانه ذکر شده است.
انتهای پیام/ی