به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،فرگل صحاف مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی امروز در دیدار مدیران استان آذربایجان شرقی با نماینده، ولی فقیه در استان به مناسبت هفته بهزیستی با بیان اینکه ۱۸۰ فعالیت در سازمان بهزیستی تعریف شده است، اظهار داشت: در این زمینه پنج معاونت در اداره کل، ۶۰ رئیس اداره و ۹۰۰ پرسنل ارائه خدمات میدهند.
او ادامه داد: ۱۰۰ هزار نفر در استان تحت پوشش برقرار مستمری هستند و ۱۱ درصد از افراد تحت پوشش در نوبت هستند و ما پیگیر برقراری مستمری این عزیزان هستیم. هم چنین در کل استان یک هزار و ۲۷۲ دانشجو و شش هزار و ۸۰۰ دانش آموز از حمایتهای بهزیستی استفاده میکنند.
صحاف با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در معاونت پیشگیری اداره کل گفت: اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم که از دو روز قبل آغاز شده، یکی از این موارد است و سال گذشته بیش از ۱۵۷ هزار کودک با صرف هزینهای بالغ بر ۴۵۵ میلیون تومان در قالب این طرح خدمات دریافت کرده اند. امسال نیز با توجه به شیوع ویروس کرونا، معاینه توسط افراد حذف شده و این کار توسط ۲۳ دستگاه و در ۱۶۷ مرکز دائمی و چندین مرکز سیار انجام میشود.
او با اشاره به اهمیت تشخیص معلولیتهای قبل از تولد، از انجام مشاورهها و آزمایشهای ژنتیک در این راستا خبر داد و گفت: سال گذشته پنج هزار نفر با اعتبار ۱۳ میلیارد ریال در این طرح مورد غربالگری قرار گرفتند.
مدیرکل بهزیستی استان اظهار کرد: ۷۴ مرکز تخصصی درمان و بازتوانی در زمینه اعتیاد در استان فعالیت دارند و در این راستا در سال ۹۸ با صرف اعتبار هفت میلیارد ریالی، ۲۵ هزار نفر از اداره کل خدمات گرفته اند.
او انجام مشاورههای حضوری و تلفنی به منظور حل اختلافات خانوادگی و جلوگیری از تزلزل بنیان خانواده را از دیگر اقدامات پیشگیرانه این مجموعه عنوان کرد و افزود: ۱۶۴ مرکز دولتی و خصوصی در این زمینه در استان فعالیت دارند.
صحاف در تشریح فعالیتهای معاونت توانبخشی گفت: ۱۳۲ مرکز تخصصی در استان به منظور ارائه خدمات به جامعه هدف مشغول کار هستند. نزدیک به ۷۶ هزار نفر معلول تحت پوشش این اداره هستند و از این تعداد برای حدود ۵۳ هزار معلول ماهیانه مستمری پرداخت میشود.
اوبا تاکید بر اینکه شاهد افزایش جمعیت سالمند در استان هستیم، اظهار کرد: در کل ۴۰۰ هزار سالمند در استان داریم که از این تعداد ۱۲ هزار سالمند دارای معلولیت هستند و از خدمات سازمان بهره میبرند.
صحاف هم چنین از وجود بیش از یک هزار مهد کودک شهری و روستایی در استان و اشتغال بیش از چهار هزار مربی در مهدهای کودک خبر داد.
او در خصوص اقدامات صورت گرفته در رابطه با ایتام گفت: فعالیتهای این بخش در دو محور نگهداری از فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست توسط ۲۳ مرکز هیئت امنایی و شیرخوارگاه دولتی و هم چنین واگذاری حضانت ایتام به بستگان درجه یک و دو توسط دادگاه انجام میشود و اولویت این مجموعه نیز خانواده محور بودن اقدامات است.
مدیرکل بهزیستی استان، از واگذاری ۸۵ درصد خدمات مربوط به امور زنان سرپرست خانوار به بخش خصوصی خبر داد و اهم اقدامات صورت گرفته به منظور حمایت از زنان سرپرست خانوار را پرداخت مستمری ماهیانه، اعطای تسهیلات اشتغال با وامهای کم بهره، کمکهای بلاعوض و دریافت بیمه تامین اجتماعی عنوان کرد.
او تاکید کرد: با مشارکت سازمان تامین اجتماعی در استان در سال ۹۸، دو هزار و ۹۰۰ نفر از این قشر بیمه شده اند.
صحاف با اشاره به تکالیف محول شده در برنامه ششم توسعه به سازمان بهزیستی گفت: بر اساس این برنامه مقرر شده است تا پایان این طرح، آسیبهای اجتماعی ۲۵ درصد کاهش یابد، به همین منظور مراکز اورژانس اجتماعی و مراکز کاهش طلاق در زمینه ارائه مشاورههای تخصصی و راهنمایی اقراد آسیب دیده یا در معرض آسیب فعالیت دارند.
او با قدردانی از حمایتهای مردم استان و خیّرین در حمایت از اقشار نیازمند و آسیب پذیر گفت: ۵۰ درصد از هزینههای این اداره کل از طریق حمایتهای مردمی تامین میشود.
صحاف با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر واگذاری امور به بخش خصوصی گفت: در این راستا د با صدور مجوز فعالیت برای ۱۵۵ مرکز خصوصی در سال ۹۸ تعداد مراکز زیرنظر این اداره کل به ۱۷۰۰ رسیده و از این طریق برای بیش از ۱۲ هزار نفر اشتغالزایی شده است.
او از ساخت و تحویل ۵۸۱ واحد مسکن مددجویی در قالب تفاهم نامه با سایر ادارات و نهادها از جمله بنیاد مستضعفان، اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و انجمن خیرین مسکن ساز و هم چنین قرارگاه خاتم الانبیاء و سپاه پاسداران در سال ۹۸ خبر داد.
مدیرکل بهزیستی استان شیوع ویروس کرونا را زمینه ساز بروز مسائل مختلف دانست و گفت: با شیوع این ویروس در استان مسئولیت ما چندین برابر شده است و به همین منظور اقدام به توزیع بستههای معیشتی و بهداشتی بین جامعه هدف کرده ایم.
او ادامه داد: هم چنین به دلیل تعطیلی برخی مراکز از جمله مهدهای کودک در ایام شیوع کرونا، با اجرای «پویش همدلی» ۱۶۴ مالک مهد کودک در استان در قالب این طرح از اجرای بهای چند ماه خود گذشته اند.
صحاف از جمع آوری، یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان کمکهای مردمی در زمان شیوع کرونا در استان خبر داد.
او از زحمات تمام ادارات و سازمانهایی که با بهزیستی همکاری دارند و به خصوص نماینده محترم، ولی فقیه در استان قدردانی کرد.
انتهای پیام/