مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: کشت کنجد در بیش از یک هزار هکتار از مزارع شهرستان قیروکارزین آغاز شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین از آغاز کشت کنجد از اواسط تیر ماه در این شهرستان خبر داد و گفت: کنجد عمده‌ترین محصول زراعی تابستانه در قیروکارزین است که کاهش سطح کشت آن در سال جاری پیش بینی می‌شود.

مهدی همتی با اشاره به سابقه کشت یک‌هزار هکتاری کنجد در سنوات گذشته، اظهار کرد: برآورد‌های کارشناسان پهنه حاکی از این است که سطح کشت این محصول احتمالا تا ۲۰ درصد کاهش داشته و به بیش از ۶۵۰ هکتار برسد.

او ادامه داد: قیمت فروش نا مناسب کنجد در سال قبل، شیوع بیماری کرونا در شهرستان و شرایط سخت ناشی از محدودیت‌های آن و همچنین افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی از مهم‌ترین دلایل کاهش احتمالی در کشت کنجد ارزیابی شده است.

به گفته همتی، عملیات کاشت کنجد در بخش افزر به عنوان مرکز اصلی کشت این دانه روغنی در شهرستان قیروکارزین هم اکنون در حال انجام است و تا اوایل مرداد ماه در اراضی بخش مرکزی ادامه خواهد داشت.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کاشت کنجد عمدتا دست پاش انجام می‌شود، تصریح کرد: استفاده از بذر کار‌ها و کمبینات‌ها برای کشت این محصول توسط کارشناسان پهنه ترویج می‌شود تا ضمن کشت مکانیزه و کاهش بذر مصرفی شاهد افزایش عملکرد محصول در واحد سطح باشیم.

او ضمن بیان اینکه بر اساس آخرین آمار‌ها قیروکارزین با ۲۰ درصد تولید کل محصول کنجد استان فارس از عمده تولید کنندگان کنجد در این استان است، ابراز کرد: به منظور کاهش مصرف آب کشاورزی و با توجه به نیاز آبی کمتر گیاه کنجد نسبت به دیگر کشت‌های تابستانه مثل ذرت و برنج توسعه کاشت کنجد از سالیان گذشته به عنوان کشت جایگزین مورد توجه کشاورزان و جهاد کشاورزی بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین بر موضوع مهم خاک ورزی حفاظتی در کشت کنجد تاکید کرد و گفت: عمده کشت کنجد در این شهرستان به صورت بی خاک ورزی یا کم خاک ورزی انجام می‌شود که نقش مهمی در جلوگیری از فرسایش و حفظ رطوبت خاک دارد.

به گفته همتی؛ در عملیات خاک ورزی حفاظتی با توجه به باقی ماندن ۳۰ درصد از بقایای گیاهی کشت قبل، رطوبت ذخیره شده در خاک که تقریباً همیشه بحرانی‌ترین عامل در تولید محصولات است، افزایش داشته و بهبود عملکرد محصول را در پی دارد افزون بر این موجب افزایش مواد آلی خاک می‌شود.

میانگین تولید کنجد در هر هکتار از اراضی قیروکارزین بیش از هزار کیلوگرم است که محصول تولیدی به دلیل نبود کارگاه‌های فراوری در این شهرستان به صورت خام توسط واسطه‌ها خریداری و به تمام نقاط کشور ارسال می‌شود.

کشت این محصول از نیمه دوم تیر شروع و نیمه دوم مرداد به پایان می‌رسد.

دانه روغنی کنجد منبع غنی از پروتیین است و ارزش غذایی بالایی دارد. هر قاشق غذاخوری کنجد تامین کننده ۱۴ درصد از نیاز روزانه به کلسیم بدن است و مصرف ۵۰ گرم از کنجد، ۲۵ درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف می‌کند.

قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز قرار دارد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.