به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جوان قاسم جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به بررسی موضوع کرونا؛ فرسودگی کادر درمان و ضرورت همراهی بیشتر مردم پرداخت.
معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کادر درمانی به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی برای مردم کم نمیگذارند، گفت: هیچ گونه تغییر ساختاری در ویروس کرونا مبنی بر افزایش بیماری زایی آن، در دنیا گزارش نشده است.
جانبابایی با اشاره به اینکه افزایش روند ابتلا به این بیماری، از تغییر رفتار مردم و ساده انگاری متاثر است، تصریح کرد: از اینکه راجع به خستگی کادر درمان چیزی نمیگوییم به این دلیل است که نمیخواهیم مردم احساس ناامنی کنند.
او با اشاره به اینکه قبل از عید، کرونا در مناطق مرکزی و شمالی بیشتر بود، اما اکنون این روند در مناطق مرزی و جنوبی بیشتر شده است ادامه داد: کاهش مرگ و میر نسبت به پذیرش بیمار را شاهد هستیم و این به دلیل فداکاری کادر درمانی است، کادر درمانی ۵ ماه است با کرونا درگیر شده و تجربیات ارزشمندی در مواجهه با بیماری به دست آورده است و لذا ما جزء چند کشوری هستیم که تحقیقات زیادی درباره ویروس کرونا انجام داده ایم.
جان بابایی با اشاره به اینکه شرکتهای دانش بنیان بر روی دستگاههای کمک تنفسی کار کردند و به وزارت بهداشت کمک شایانی کردند گفت: داروهای زیادی در دنیا مطرح شده تا بر روی بیماران کرونایی استفاده شود.
معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ما بیشترین تحقیقات را روی درمان داشته ایم گفت: برای این ویروس داروی اختصاصی وجود ندارد و داروها یی که استفاده میشود تا حدودی کمک کننده هستند.
او افزود: در فاز اول دو هزار دستگاه کمک تنفسی را پیش خرید کردیم به طوری که نیمی از دستگاهها توزیع شده است، کار مراقبت از بیمار کاری علمی است و باید به صورت مشارکتی انجام شود.
جان بابایی با اشاره به اینکه اکثر دانشگاههای محیطی ما یک دانشگاه معین دارند افزود: هر کدام از دانشگاههای بزرگ معین دانشگاههای کوچک هستند لذا با یکدیگر تبادل علمی میکنند.
معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برای استان خوزستان در طی چندین نوبت تیم پزشکی برای کمک فرستادهایم تا ارائه خدمت و ارزیابیهای لازم را انجام دهند گفت: تمام دستاوردهای علمی دنیا را به صورت هفتگی مورد رصد و بررسی قرار میدهیم، هر دارویی که دنیا در خصوص آن به جمعبندی برسد ما آن را نیز اعلام میکنیم، تجربه و تبحر همکارانم در کمک به بیماران بسیار موثر بوده است.
جان بابایی اظهار کرد: تعداد مبتلایان و تعداد فوتیها در سالمندان زیاد شده است و افراد سالمندی که در دو سه ماه اول شروع ویروس کرونا به خوبی مراقبت کرده بودند اکنون متاسفانه در مراسم خانگی، عروسیها و مراسم عزاداری سهلانگاری و در آنها شرکت میکنند و این موضوع سبب افزایش مبتلایان و تعداد فوتیها میشود.
او گفت: خیلی از افراد مراعات میکنند و خیلی هم مراعات نمیکنند، الان تعداد کسانی که ماسک نمیزنند کم شده است، هر وقت که مردم مراعات کردند نتایجش را به خوبی مشاهده کردند.
جان بابایی با اشاره به داروی رمدسیویر موجود در بازار گفت: این دارو اختصاصی درمان کووید ۱۹ نیست و پیش از این در درمان بیماری سارس کاربرد داشته است.
او با اشاره به اینکه این دارو به صورت تقلبی در بازار بوده و سازمان غذا و دارو بلافاصله وارد عمل شده و پیگیری های لازم را انجام داده است بیان کرد: سازمان غذا و دارو هشدارهای لازم را به مردم و همکارانم داده است، در حال انجام طرح تحقیقاتی این دارو مانند همه جای دنیا هستیم به طوری که در برخی از استانها در بعضی از بیماران مورد استفاده قرار گرفته است.
معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: ما به بیماران به صورت هم زمان چند دارو میدهیم و از آنها مراقبت میکنیم و هیچ کدام از این داروها داروی اختصاصی کووید ۱۹ نیست، در کنار مراقبت، داروها موثر واقع می شود، خوشبختانه سازمان غذا و دارو به درستی وارد شده و اطلاع رسانی های لازم را انجام داده است که مردم فریب افراد شیاد را نخورند و بیهوده هزینه سنگینی را تحمل نکند .
جان بابایی افزود: در کشور زیرساخت ها برای تولید همه داروها وجود دارد و مواد داروهای احتمالی وارد کشور شده است و با دستور وزیر شرکت های تولیدکننده داروی مامور شده اند، حتی به سمت ساخت داروهای احتمالی پیش خواهیم رفت تا در تامین و درمان دچار مشکل نشویم.
معاون درمان وزیر بهداشت اظهار کرد: احتمال دارد در آینده مطالعات نشان دهد که اثربخشی داروها ممکن است بیشتر باشد علاوه بر اینکه دارو را در فاز مطالعاتی وارد کشور کردیم، با این احوال ،مواد اولیه توسط سازمان غذا و دارو و دستور وزیر بهداشت وارد کشور شده است لذا شرکتهای داروسازی مامور شدهاند تا داروها را در داخل کشور تولید و با قیمت مناسب در اختیار بیمارستان ها قرار دهند تا بیماران دچار نگرانی نشوند.
در ادامه فرهاد ابول نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به وضعیت کرونا در استان خوزستان گفت: تمام خرداد در استان خوزستان روند افزایشی ابتلا به این بیماری را داشتیم، اما از ۱۵ تیرماه به بعد با روند کاهشی روبرو شدیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز چالش اصلی استان خوزستان را برگزاری مراسم عروسی، عزاداری و تجمعات دانست و عنوان کرد: از ابتدای اسفندماه همکارانم با بیماران کرونایی مواجه شدند، همکاران بنده با تمام قوت کار میکنند و کم کاری ندارند.
ابول نژادیان با اشاره به اینکه تعداد بیماران بستری نسبت به ۱۰روز گذشته کاهش پیدا کرده است گفت: ۶۰ تا ۶۵ درصد تختهای اختصاص داده شده به بیماران کرونایی اشغال شده است البته تا ۹۰ درصد هم تخت هایمان اشغال شده بود، اما تختهای آی سی یو تکمیل است.
او با اشاره به اینکه همکارانم با تمام وجود در حال خدمتگزاری به مردم هستند افزود: هفت هفته در پیک بودیم با این وجود همه همکارانم بیوقفه به مردم خدمت گذاری کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه به دلیل بافت قومی، طایفهای متاسفانه یکی از چالشهایمان برگزاری مراسم عروسی و عزا است، از مردم انتظار داریم تا پروتکلهای بهداشتی را اجرا کنند، به نظر میآید رعایت مردم در اجرای پروتکلها بهتر شده، اگر بخواهیم این روند به صورت کاهشی ادامه پیدا کند نیازمند همکاری مردم نیز هستیم، بازارچههای محلی باید ساماندهی شوند که مهمترین نقطه آسیب است همچنین باید افرادی که در قرنطینه خانگی هستند پایبند بمانند.
محمدحسین صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در ادامه برنامه با اشاره به اینکه در آذربایجان شرقی نسبت به خرداد با افزایش آمار مبتلایان مواجه شدیم گفت: هنوز یک سوم تختهای اختصاص یافته به کرونا خالی است.
او افزود: مبتلایان مراجعه کننده با بد حالی مراجعه میکنند و این به دلیل دیر متوجه شدن یا کوتاهی افراد بیمار است.
صومی تصریح کرد: توان پذیرش سه برابر بیماران فعلی را داریم، اما از مردم انتظار داریم بهداشت را رعایت کنند، اگر مردم همراهی جدی داشته باشند جلوی اوج بیماری را میگیریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه در آذربایجانشرقی وضعیت پایدار است گفت: با دو سوم اشغال تخت بیمارستانهای استان؛ ۸۱۲ بیمار کرونایی بستری هستند و در بخش آی سی یو ۲۰۰ نفر بستری شده اند بنابراین انتظار داریم مردم با رعایت نکات بهداشتی با کادر درمانی همراهی کنند.
سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بخش دیگری از برنامه افزود: تا چند هفته پیش وضعیت باثباتی داشتیم، اما از ۱۰ روز پیش روند افزایشی داریم.
او افزود: تمهیدات تخت خالی اندیشیده شده است، اما تعطیلات و مسافرتها ما را با مشکلاتی مواجه کرده است و کادر درمان خسته هستند و مردم باید اصول بهداشتی را رعایت کنند، مردم در شرایط فعلی از مسافرت صرف نظر کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه از ۱۰ روز گذشته مازندران در تب کرونا است، ادامه داد: با افزایش مسافرتها به استان تعداد مصدومان ناشی از تصادفات به بار بیماران کرونایی افزوده است.
انتهای پیام/