به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از میوههایی که سالیان سال است در فصل تابستان مصرف میشود و به دلیل طعم عالی و خواص بسیار زیاد آن جزو میوه های پرطرفدار محسوب می شود، زرد آلو است. البته این میوه را می توان به صورت خشک، به عنوان آجیل شیرین هم مصرف کرد.
از مهم ترین خواص زردآلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زردآلو منبعی از فیبر غذایی است که فیبر به عملکرد بهتر گوارشی کمک میکند و فشار خون را کاهش میدهد.
- این میوه پر خاصیت برای درمان بیماریهایی مانند بیماریهای عصبی، روحی و روانی، فراموشی و خستگی بسیار موثر است.
- زردآلو به علت دارا بودن بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) باعث کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی، بعضی سرطانها و آب مروارید میشود. البته باید به این نکته توجه داشت که زرد آلوهایی که به رنگ نارنجی تیره هستند، بتاکاروتن بیشتری به خود اختصاص داده اند.
- شما می توانید برای تقویت سرماخوردگی، سینه درد، افزایش نیروی جنسی و تقویت عمومی بدن از مغز هسته این میوه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید
- زردآلو میوهای است که التهاب معده را کاهش میدهد. البته باید توجه داشت که خود این میوه نفخ آور است، اما مغز هسته آن با خاصیت ضد نفخ عمل می کند. پس این میوه را همراه با مغز هسته میل کنید.
- به افرادی که مشکلات کبدی و یا سوزش معده دارند، مصرف زردآلو توصیه میشود.
- زردآلو به دلیل دارا بودن آهن فراوان برای کم خونی بسیار مفید است.
- توصیه می شود کسانی که ناراحتی قلبی دارند، نسبت به مصرف زردآلو اقدام کنند.
- زردآلو خاصیت آرام بخش و نشاط آور دارد. همچنین در رفع بوی بد دهان بسیار حائز اهمیت است.
- تابستان به علت گرمای زیاد و عطشی که ایجاد میکند، زردآلو می تواند برای رفع عطش گزینه مناسبی باشد.
- برگه زردآلو فشار خون را تنظیم میکند، زیرا سرشار از پتاسیم است.
- فیبر موجود در زرد آلو از ابتلا به یبوست و بیماریهای رودهای جلوگیری می کند و باعث حفظ قند خون میشود.
اما با توجه به خواص درمانی فراوان که گفته شد نباید از مضرات این میوه غافل شویم که در ادامه به مضرات زردآلو اشاره میکنیم:
- افرادی که ناراحتی کبدی دارند نباید در مصرف زردآلو زیاده روی کنند.
- اگر زردآلو را بیش از اندازه مصرف کنید، باعث ایجاد لکهای سفید بر روی پوست میشود.
- برای افراد سرد مزاج مصرف این میوه توصیه نمیشود، زیرا خود این میوه هم دارای طبع سرد است.
- اگر زرد آلو را قبل از خوردن صبحانه به صورت ناشتا میل کنید، باعث دل پیچه میشود.
- زردآلو را قبل از خوردن وعده غذایی و همراه با مغز هسته آن مصرف کنید، زیرا خود این میوه به تنهایی نفاخ است. به همین دلیل مصرف بیش از حد این میوه به افراد سالخورده و کودکان توصیه نمیشود.
اگر بعد از مصرف زردآلو دچار نفخ شدید، دم نوش زیره و یا عرق زیره را میل کنید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/