به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، محسن مروی رئیس اداره بهزیستی مشهد که به مناسبت هفته بهزیستی در هشتاد و نهمین جلسه علنی شورای شهر حضور داشت، گفت: ۳۴ درصد جمعیت معلولین استان خراسان رضوی، در مشهد هستند که معادل ۳ درصد از جامعه هدف بهزیستی کل کشور میشود.
او افزود: در حال حاضر، ۵۲ هزار و ۸۱۷ نفر را تحت پوشش داریم که بخشی از آنها
زنان سرپرست خانوار هستند؛ ۲۶ درصد زنان سرپرست خانوار استان در مشهد سکونت دارند و خدمات مختلفی به جامعه هدف میدهیم که بخشی از آن مربوط به خدمات پرداخت مستمری است.
رئیس اداره بهزیستی مشهد با اشاره به واگذاری حدود ۹۷ درصد از فعالیتهای بهزیستی به بخش غیردولتی، ادامه داد: در حال حاضر، هزار و ۵۳ مرکز غیردولتی در مشهد فعال هستند که معادل ۴۰ درصد از مراکز موجود در سطح استان میشود.
مروی با اشاره به اینکه بیشترین جامعه تحت پوشش بهزیستی، ۳۳ درصد، مربوط به معلولین جسمی و حرکتی است، بیان کرد: پس از آن معلولان ذهنی، ۲۴ درصد و بعد هم شنوایی و صوت و گفتار و روانی و بینایی است همچنین ۴۲ درصد معلولین دارای شدت شدید و ۲۹ درصد هم خیلی شدید هستند.
او با اشاره به غربالگری و بررسی ژنتیکی که برای ازدواجها درنظر گرفته شده است، تصریح کرد: امیدواریم با این اقدام، بتوان گام موثری در بحث کاهش تعداد معلولان برداشت زیرا که ۵۰ درصد از معلولیتها،
ریشه ژنتیکی دارند.
بیشتر بخوانید:
- میزبانی خراسان رضوی از 181 مرکز خدمات مثبت زندگی
رئیس اداره بهزیستی مشهد در ادامه با بیان اینکه میانگین سن زنان سرپرست خانوار در حال رسیدن به ۳۰ سال است، تاکید کرد: تعداد بانوان مطلقه در شهر مشهد هم در سال ۹ هزار نفر میباشد.
مروی با اشاره به استیجاری بودن املاک بهزیستی مشهد اظهار کرد: با توجه به افزایش نرخ اجاره بهاء، برخی مراکز به شهرهای اطراف همچون طرقبه و شاندیز میروند؛ اگر این رویه ادامهدار باشد، در ۵ سال آینده برای برخی خدمات با مشکل مواجه خواهیم بود؛ لذا از شورای شهر و مدیریت شهری تقاضا داریم در طرحهای شهری، اراضی و نقاطی را با کاربری مراکز توانبخشی و بهزیستی اختصاص دهند.
انتهای پیام//م. ب