به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،مجید احمدی مدیر جهاد کشاورزی هشترود افزود: این سامانهها در روستاهای نخودآباد و توپ آغاج از توابع بخش نظرکهریزی هشترود نصب شده و برای هرکدام ۹۰ میلیون تومان هزینه شده که ۵۰ میلیون تومان آن از محل جبران خسارات سیل، ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض و مابقی آورده شخصی تامین شده است.
او گفت: این دستگاهها به صورت کنترل از راه دور و با استفاده از تلفن همراه و ارسال پیام کوتاه فعال میشوند که با نصب آنها از میزان خسارت سالیانه تگرگ در منطقه تحت پوشش به میزان قابل توجهی کاسته میشود.
او افزود: دستگاه ضد تگرگ ابرها را در شعاعی حدود ۵۰۰ متر تحت تأثیر قرار داده و هرکدام از این دستگاهها قادر است حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی را تحت پوشش قرار دهد.
مدیر جهاد کشاورزی هشترود گفت: دستگاه ضد تگرگ یک مولد امواج شوک است که تشکیل دانههای تگرگ در جو را مختل و ساختار بارش را حین شکل گیری آنها به نحو سودمند اصلاح میکند و هیچ نقشی در قطع بارشها و یا شروع مجدد آنها ندارد.
در شهرستان هشترود سالانه حدود ۲۳۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و باغی تولید میشود که عمده محصول تولیدی آن گندم است از این رو این شهرستان به انبار غله آذربایجانشرقی شهرت دارد.
این شهرستان با وسعت یک هزار و ۹۹۰ کیلومتر مربع در ۱۲۰ کیلومتری تبریز واقع شده و از شمال با بستان آباد، از شرق با میانه، از غرب با مراغه و از جنوب با چاراویماق همجوار است.
انتهای پیام/