به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مرتضی جعفری گفت: زندهیاد یدالله طارمی در حفظ لهجه شیرازی به عنوان یکی از استوانههای هویتی این شهر با وارد کردن آن به عرصه شعر فخیم، پس از زنده یاد بیژن سمندر، نقش بسیار تعیین کنندهای داشته است و فقدانش، ضایعهای بزرگ برای جامعهی ادبی شیراز محسوب میشود.
او افزود: لهجه شیرازی با وجود تمام ظرافتها و جایگاه هویتی در چند دهه اخیر دچار آسیبهای جدی شده بود که ورود آن به شعر و خلق اشعار فولکلور، توانست این لهجه را تا حد زیادی از ورطه زوال و اضمحلال نجات دهد.
معاون شهرداری شیراز با اشاره به نقش یدالله طارمی در پرورش نسل جوان شاعران بومیسرای شیراز، گفت: این شاعر فقید افزون بر سرودن سه دفتر شعر «نسیم دلگشا»، «شمیم نسترن» و «بهار نارنج»، با راهاندازی انجمن شعری در مرکز شیراز شناسی، بسیاری از شاعران را به سرودن شعر گویشی ترغیب کرد و حتی انگیزه راه اندازی انجمنهای ادبی گویشی و موثری همچون «بهار نارنج» در همسایگی آرامگاه حافظ شد.
جعفری ادامه داد: شعر شیرازی گرچه قدمتی حدود هزار سال دارد و حتی بزرگانی همچون سعدی، حافظ، بواسحق اطعمه، شاه داعی الله و فردی به نام شمس پُس ناصر اشعاری وزین در این گونه سرودهاند، اما این بیژن سمندر بود که در دهه هفتاد شعر گویشی شیراز را پس از سالها رخوت احیاء کرد و یدالله طارمی راه او را ادامه داد.
او با ابراز تاسف از اوجگیری مجدد شیوع ویروس کرونا در کشور و کلانشهر شیراز، گفت: این اتفاق موجب شد نتوان در مراسمی درخورِ نام زنده یاد طارمی، ایشان را تا خانه ابدی همراهی کرد، اما برگزاری آیین شب شعر فولکلور شیرازی که دغدغه و علاقه این شاعر فقید بود کمترین کاری است که میتوان در پاسداشت جایگاه و خدمات فرهنگی و ادبی ایشان انجام داد.
جعفری بیان کرد: شب شعر بهار نارنج که نام آن برگرفته از شاخصترین کتاب زنده یاد یدالله طارمی است، به صورت مجازی پنجشنبه ۲۶ تیرماه ۹۹ با رعایت فاصله گذاری اجتماعی با شعرخوانی و سخنرانی تنی چند از شاعران بومیسرای شیراز برگزار میشود.
معاون شهرداری شیراز خاطرنشان کرد که این برنامه از طریق صفحه شبکه اجتماعی اینستاگرام سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز به نشانی؛ farhangi.shiraz پخش میشود.
انتهای پیام